Huisvuil - Duobak en ophaaldagen

Foto van enkele duobakken.

Foto van enkele duobakken.

Heeft u een duobak? Dan kunt u deze gebruiken voor uw huishoudelijk restafval en Groente- Fruit- en Tuinafval (GFT). Dit huisvuil wordt één keer per week opgehaald. In Weert mag ook uw plastic, metaal en drinkpakken (PMD) bij het restafval in uw duobak. Dit wordt achteraf door de afvalverwerker uit het afval gehaald en gerecycled.

Tijdens carnaval en op of rond feestdagen zijn de inzameldagen soms anders. U kunt dat dan zien in het schema hieronder. 

Nieuwe inzameldienst

Vanaf 1 juli 2020 wordt het huishoudelijk afval in de gemeente Weert ingezameld door Van Kaathoven. Van Kaathoven leegt dan uw duobak op dezelfde dag die u gewend bent. Mogelijk wordt er wel een andere route gereden, waardoor het tijdstip dat de vuilniswagen bij u langskomt anders kan zijn dan voorheen. Zet daarom uw duobak op tijd aan straat en laat deze staan totdat hij is leeggemaakt.

U kunt rechtstreeks contact opnemen met de huisvuildesk van Van Kaathoven, op het telefoonnummer (088) 7310031.

U kunt rechtstreeks contact opnemen met de huisvuildesk van Van Kaathoven, op het telefoonnummer (088) 7310031. Zij dragen er zorg voor dat U een nieuwe duobak geleverd krijgt. 

U kunt rechtstreeks contact opnemen met de huisvuildesk van Van Kaathoven, op het telefoonnummer (088) 7310031.

U kunt rechtstreeks contact opnemen met de huisvuildesk van Van Kaathoven, op het telefoonnummer (088) 7310031. U kunt dan een nieuwe sticker aanvragen.

U kunt rechtstreeks contact opnemen met de huisvuildesk van Van Kaathoven, op het telefoonnummer (088) 7310031.

Ophaaldagen

In het schema hieronder ziet u globaal per wijk op welke dagen het afval wordt opgehaald. Op deze dagen zet u de duobak vanaf 7.00 uur aan de straat. Plaats de duobak zo dat de wielen en het handvat aan de straatkant staan. Zorg er voor dat het deksel van de duobak dicht is. De duobak mag niet zwaarder zijn dan 75 kilo. Als het afval is opgehaald, haalt u de duobak weer op.

  • Zet zo veel mogelijk de bakken bij elkaar samen met uw buren. Zo maakt u het de inzamelaar gemakkelijker om de duobakken te legen.
  • Als de vaste inzameldag wijzigt, bijvoorbeeld bij feestdagen, dan kunt u dit vinden in het schema hieronder of bij het nieuws op deze website. 
  • Voor vragen over de ophaaldagen en specifieke adressen, kunt u contact opnemen met de gemeente Weert.
Ophaaldagen huisvuil
Wijk / buurt / dorp Ophaaldag
Altweerterheide Maandag
Biest Woensdag
Boshoven Vrijdag
Bungalowpark Donderdag
Centrum Woensdag
Centrum-Noord Vrijdag
Fatima Woensdag
Graswinkel Dinsdag
Groenewoud Donderdag
Hushoven Vrijdag 
Kampershoek Donderdag
Kanaalzone I Woensdag
Kanaalzone II Woensdag
Kazernelaan & omgeving Donderdag
Keent Woensdag
Keent, ten westen van de Kerkstraat Dinsdag
Kempenweg Vrijdag
Laar Vrijdag
Laarveld Vrijdag
Leuken & Vrouwenhof Woensdag
Moesel Dinsdag
Molenakker Donderdag
Oda Vrijdag
Stramproy Dinsdag
Stramproy, Veldstraat en ten westen van de Veldstraat Maandag
Swartbroek Maandag
Tungelroy Maandag
Vrakker-West Vrijdag

Wijzigingen ophaaldagen 2020

Normale ophaaldag: Verplaatst naar:

Maandag 21 december

Zaterdag 19 december

Dinsdag 22 december

Maandag 21 december

Woensdag 23 december

Dinsdag 22 december

Donderdag 24 december

Woensdag 23 december

Vrijdag 25 december (Eerste Kerstdag)

Donderdag 24 december

Vrijdag 1 januari 2021 (Nieuwjaarsdag)

Zaterdag 2 januari 2021

Nascheiden

De gemeente Weert laat het restafval nascheiden. Onze afvalverwerker haalt kunststofverpakkingen en drankkartons uit het restafval. Deze worden op een innovatieve manier verwerkt tot grondstoffen voor nieuwe producten. Voor meer informatie, zie deze pagina

Tips bij warm weer

  • Zet uw duobak in de schaduw.
  • Verpak etensresten in een krant of in een biologisch afbreekbare zak.
  • Houd de duobak droog door onderin een krant te leggen.
  • Laat vochtig afval eerst uitlekken voordat u het in de duobak gooit.
  • Laat het deksel eventueel iets open staan voor frisse lucht.
  • Maak uw duobak regelmatig schoon.

Duobak schoonmaken

Zet de duobak op zijn kant en spoel het schoon met water. Soda, groene zeep en azijn mag u hierbij gebruiken. U mag geen chloor of andere agressieve reinigingsmiddelen gebruiken. U kunt de schoonmaak van uw duobak natuurlijk ook uitbesteden. Er zijn verschillende (reinigings)bedrijven die tegen betaling uw duobak kunnen schoonmaken.

Duobak kapot

Is uw duobak kapot of beschadigd? U kunt gratis een nieuwe duobak aanvragen. De ruiling wordt verzorgd voor Van Kaathoven. U kunt contact opnemen via tel. (088) 7310031. Zet uw kapotte duobak op de omruildag leeg aan de straat. Zorg er voor dat de duobak goed in het zicht, voor uw woning staat. Onze afvalverwerker wisselt dan de kapotte of beschadigde duobak om met een nieuwe duobak.

Verhuizing / nieuwbouw?

Uw duobak is adres gebonden. Dit betekent dat als u verhuist u de duobak moet laten staan op het oude adres (schoon en leeg). Wanneer u nieuw in de gemeente Weert komt wonen of verhuisd naar een nieuwbouwwoning en er geen duobak of afvalpas voor de ondergrondse afvalcontainer op uw adres aanwezig is, kunt u contact opnemen met de gemeente.