Lees voor ?

Ideeënmarkt

Clipart-tekening 'Ideeënmarkt'.

Clipart-tekening 'Ideeënmarkt'.

Vertel ons jouw idee tijdens de Ideeënmarkt op 20 juni 2023

Heb je een idee hoe we de gemeente Weert nog aantrekkelijker, veiliger of groener kunnen maken? Meld je dan aan voor de (eerste) Weerter Ideeënmarkt op 20 juni aanstaande van 19.30 uur tot 21.30 uur in het stadhuis.

Aanleiding

De leden van de raad en de commissieleden van de gemeente Weert hebben in 2022 het idee geopperd om een motiemarkt te organiseren voor inwoners van Weert. Later is de naam aangepast naar Ideeënmarkt. De beste ideeën komen namelijk vanuit de praktijk.

Doel

De Ideeënmarkt is bedoeld om de deelname van de inwoners van Weert bij de politiek te vergroten en om de kennis en invloed van de inwoners beter te benutten.
De Ideeënmarkt is dé plek waar raadslid en initiatiefnemer één op één in discussie kunnen gaan en kunnen onderhandelen over het voorgestelde idee.

Resultaat

Wanneer een raadslid (of fractie) een idee aantrekkelijk of uitvoerbaar acht, neemt deze de verantwoordelijkheid op zich om samen met de initiatiefnemer de verdere uitwerking te verzorgen. Raadsleden kunnen hier op verschillende manieren mee omgaan; het idee omarmen en een afspraak maken om er samen een motie van te maken, een afspraak maken om er op een ander moment verder over in gesprek te gaan of het idee op een andere manier, dan middels een motie, te ondersteunen.

Wie

De Ideeënmarkt is voor de inwoners, instellingen, stichtingen en verenigingen van gemeente Weert.

Wat

Het gaat om ideeën welke direct ten goede komen aan de Weerter samenleving. Zonder winstoogmerk en niet vanuit bedrijfsmatige activiteiten. Tevens moet het idee uitvoerbaar zijn door de gemeente Weert. De griffie toetst het idee aan deze kaders.

Hoe

Een Ideeënmarkt heeft de uiterlijke vorm van een gewone markt met kraampjes of tafels, waarachter inwoners staan die een idee hebben voor de gemeente. Vervolgens lopen raadsleden over deze markt.

Het is aan de inwoners om de raadsleden te overtuigen van hun ideeën. Dit kan op verschillende manieren vanuit het kraampje gepresenteerd worden: door middel van een bepaalde aankleding van de kraam, door middel van eigengemaakte flyers, een pitch, een maquette. De initiatiefnemer mag zijn volledige creativiteit benutten, mits binnen de kraam én geschikt voor het indoor aspect.

De griffie draagt zorgt voor de algehele organisatie, de aanmelding en behoudt het overzicht. Peter Mols, raadslid en voorzitter van het Sprekersplein, opent de Ideeënmarkt en sluit de avond af.

Meer weten, of deelnemen?

Ben je enthousiast geworden over deelname aan de Ideeënmarkt? Meld je dan hier aan via deze link:

Aanmelden Ideeënmarkt

Heb je vragen, suggesties of opmerkingen over de Ideeënmarkt, dan ontvangen we die graag via ideeënmarkt@weert.nl

Hierboven wordt een Youtube-video getoond. Je kunt deze video ook via de website van Youtube bekijken.

 
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten