Sfeerbeeld uit de gemeente Weert.
Sfeerbeeld uit de gemeente Weert.
Lees voor ?

Natuur en groen

Een groot deel van de gemeente Weert bestaat uit gevarieerde en unieke natuur: ruim twintig procent. Zo is grenspark Kempen~Broek een grensoverschrijdend natuurgebied, met een oppervlakte van ruim 25.000ha, vier keer groter dan de Veluwe. Een uniek, uitgestrekt gebied met allerlei soorten natuur en zeldzame planten- en diersoorten. Denk aan bevers, edelherten, kraanvogels, exotische hoppen, nachtegalen, wielewalen, kwakende boomkikkers en vrijwel alle vlinders en libellen van Noordwest Europa. Op diverse manieren kunt u Kempen~Broek verkennen: niet alleen wandelen maar ook fietsen, mountainbiken, paardrijden en mennen. 

In de gemeente Weert zijn diverse bos- en natuurgebieden opengesteld voor bezoekers. U kunt hier urenlang genieten! Ontdek alle natuur- en recreatiegebieden in Weert.
Wilt u meer informatie over de natuur en de landschapsbeleving loop dan even binnen bij het natuur- en milieu educatief centrum De IJzeren Man.

In 2014 is Weert uitgeroepen tot 'Groenste regio van de Wereld'. Een mooie erkenning voor de prachtige natuur en al het groen in de gemeente Weert!
Wilt u zelf aan de slag, kijk dan op www.heerlijkweert.nl, u vindt er tal van tips en ideeën om uw tuin groener te maken.

Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man

Tijdens je bezoek aan het Natuur- en Milieucentrum staat verveling op de laatste plaats. Kinderen kunnen zich uitleven in de aaigang of de biotopenwand ontdekken (je kunt er zelfs in kruipen). Ouders en grootouders vinden meer info over het IJzeren Man gebied. Verschillende thema’s over natuur en milieu komen aan bod in de expositieruimte. Deze wisselen geregeld zodat je telkens iets nieuws kunt zien! Op zondagmiddag zijn er regelmatig activiteiten voor gezinnen en kinderen. Weer of geen weer, in het natuur- en milieucentrum is er altijd wat te beleven.

Of zoekt u naar:

Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten