Natuur en groen

Schapen in de natuur (foto: Smile fotografie)

Schapen in de natuur (foto: Smile fotografie)

Een groot deel van de gemeente Weert bestaat uit gevarieerde en unieke natuur: ruim twintig procent. Zo is grenspark Kempen~Broek een grensoverschrijdend natuurgebied, met een oppervlakte van ruim 25.000ha, vier keer groter dan de Veluwe. Een uniek, uitgestrekt gebied met allerlei soorten natuur en zeldzame planten- en diersoorten. Denk aan bevers, edelherten, kraanvogels, exotische hoppen, nachtegalen, wielewalen, kwakende boomkikkers en vrijwel alle vlinders en libellen van Noordwest Europa. Op diverse manieren kunt u Kempen~Broek verkennen: niet alleen wandelen maar ook fietsen, mountainbiken, paardrijden en mennen. 

In 2014 is Weert uitgeroepen tot 'Groenste regio van de Wereld'. Een mooie erkenning voor de prachtige natuur en al het groen in de gemeente Weert!

  Natuur- en recreatiegebieden regio Weert

In de gemeente Weert zijn diverse bos- en natuurgebieden opengesteld voor bezoekers. U kunt hier urenlang genieten! Ontdek alle natuur- en recreatiegebieden in Weert.

 

 Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man

Tijdens je bezoek aan het Natuur- en Milieucentrum staat verveling op de laatste plaats. Kinderen kunnen zich uitleven in de aaigang of de biotopenwand ontdekken (je kunt er zelfs in kruipen). Ouders en grootouders vinden meer info over het IJzeren Man gebied. Verschillende thema’s over natuur en milieu komen aan bod in de expositieruimte. Deze wisselen geregeld zodat je telkens iets nieuws kunt zien! Op zondagmiddag zijn er regelmatig activiteiten voor gezinnen en kinderen. Weer of geen weer, in het natuur- en milieucentrum is er altijd wat te beleven.

Of bent u op zoek naar...

 Kadernota groen & bomenbeleid

 Natuur- en landschapsvisie