Hulp Oekraïne

Oekraïne - VlagDe Russische aanval op Oekraïne laat ons niet onberoerd. We veroordelen deze aanval ten scherpste. We leven mee met de mensen in Oekraïne en iedereen die door deze oorlog wordt getroffen. De situatie in Oekraïne en de gevolgen daarvan voor Europa volgen we nauwlettend. We bereiden ons voor op de komst van mensen, die moeten vluchten voor het oorlogsgeweld.

De inwoners van Oekraïne, hun familie en vrienden in Nederland, inwoners van Rusland die tegen de oorlog zijn en alle andere mensen die getroffen zijn door de oorlog wensen we veel sterkte met deze enorm moeilijke situatie. We denken aan u. Laten we hopen op recht, vrede en rust.

Lees deze webpagina in de Oekraïense vertaling via Google Translate
Прочитайте цю веб-сторінку в перекладі українською через Google Translate

Opvang

Iedere Veiligheidsregio in Nederland moet binnen afzienbare tijd 1000 Oekraïense vluchtelingen opvangen. Daarnaast moeten er over een tijdje nog eens 1000 plekken beschikbaar worden gesteld. De gemeente Weert heeft vanuit de Veiligheidsregio Limburg Noord de opdracht gekregen huisvesting te organiseren voor 200 personen. In Weert is deze opvang geregeld in de voormalige Van Horne Kazerne.
Vluchtelingen die zich voor het eerst melden in deze regio moeten naar de noodopvang in de gemeente Horst aan de Maas. Hier worden ze opgevangen en wordt vervolgens gezocht naar een geschikte langdurige opvangplek.

Noodopvang Sporthal De Berkel

Registratie van Oekraïense vluchtelingen in de gemeente Weert

Verzorgt u op dit ogenblik opvang van Oekraïense vluchtelingen in uw woning? Zorg er dan voor dat deze mensen worden geregistreerd bij de gemeente Weert. Voor de registratie maakt u online snel en gemakkelijk een afspraak via www.weert.nl/contact

Nieuws

Datum Titel
04-03-2022 Particuliere hulp Oekraïense vluchtelingen

Meer informatie

Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten