Lees voor ?

Toegankelijkheid

De gemeente Weert besteedt veel aandacht aan digitale toegankelijkheid en gebruiksgemak van deze website en vindbaarheid van informatie op de site. Deze website is technisch en tekstueel aangepast aan de eisen voor digitale toegkankelijkheid en het 'Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid'. Wij proberen alle informatie zo aan te bieden dat iedereen deze eenvoudig kan vinden en gebruiken.
Daarnaast is er een voorleesfunctie, zie de pagina 'hulpmiddelen' voor uitleg hierover. 

Toegankelijkheidsverklaring

De gemeente werkt doorlopend aan haar website om deze te verbeteren. Niet alle onderdelen zijn echter goed toegankelijk. Deze uitzonderingen worden hieronder genoemd. U kunt ook onze toegankelijkheidsverklaring bekijken op de website toegankelijkheidsverklaring.nl.

Welke onderdelen zijn niet of deels toegankelijk?

 • Digitale formulieren. De digitale formulieren worden met twee andere systemen gemaakt dan de rest van de website. Technisch voldoen niet alle formulieren aan de eisen voor toegankelijkheid.
 • Downloads / pdf-bestanden. Op deze website staan downloads / pdf-bestanden. Deze zijn meestal niet of slechts deels toegankelijk. We bouwen het aantal pdf's op de website zo veel mogelijk af en proberen nieuwe bestanden beter toegankelijk te maken.
 • Digitale kaarten. Op enkele pagina's staan digitale kaarten. Deze zijn niet toegankelijk. Indien mogelijk bieden we hier een tekstueel alternatief aan, waarin de informatie uit de kaart beschreven wordt.
 • Bestuurlijke informatie. Alle stukken van raads- en commissievergaderingen (meestal pdf-bestanden) en de audio- en/of video-opnamen daarvan, zijn te vinden op een aparte website: gemeenteraad.weert.nl. Deze website voldoet niet aan alle eisen voor toegankelijkheid en de pdf-documenten zijn niet toegankelijk.
 • Video. Op een aantal pagina's op deze website staan video's (YouTube of Vimeo). We proberen elke video van ondertiteling te voorzien, of bieden de uitgeschreven tekst van de video aan.

Webbox

Het nieuws op deze website is af te spelen via de webbox, een hulpmiddel voor blinden en slechtzienden dat teksten van een website kan voorlezen. 

Probleem melden

Vindt u dat onze website ondanks onze toetsing niet voldoet aan de toegankelijkheidseisen, of heeft u om wat voor een reden dan ook geen toegang tot de informatie die u zoekt, laat het ons weten. Hiermee helpt u ons de website te verbeteren.
U kunt een melding doen door een e-mail te sturen naar gemeente@weert.nl of door dit reactieformulier te gebruiken.

 • Omschrijf het probleem.
 • Vermeld de link van de pagina die problemen geeft.
 • Geef bij voorkeur aan welk besturingssysteem u gebruikt, welke browser software u heeft, of u instellingen heeft aangepast en of u hulpmiddelen gebruikt (bijvoorbeeld een schermlezer, schermvergrotingssoftware of spraakherkenningssoftware).
 • Binnen 5 werkdagen krijgt u een ontvangstbevestiging.
 • We informeren u over de voortgang en de uitkomst.
 • Binnen 3 weken is uw verzoek afgehandeld.
 
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten