Toegankelijkheid

De gemeente Weert besteedt veel aandacht aan toegankelijkheid en gebruiksgemak van deze website en vindbaarheid van informatie op de site. Deze website is technisch en tekstueel aangepast aan de normen van de webrichtlijnen. Wij proberen alle informatie zo aan te bieden dat iedereen deze eenvoudig kan vinden en gebruiken.

De gemeente werkt doorlopend aan haar website om deze te verbeteren. Niet alle onderdelen zijn echter goed toegankelijk. Deze uitzonderingen worden hieronder genoemd.

Digitale formulieren en afsprakenplanner

De digitale formulieren en de afsprakenplanner op de website worden met een ander systeem gemaakt dan de rest van de website. Technisch voldoen deze onderdelen niet aan alle eisen voor toegankelijkheid.

Downloads / pdf-bestanden

Op deze website staan downloads / pdf-bestanden. Deze zijn (meestal) niet goed toegankelijk.

Bestuurlijke informatie

Alle stukken van raads- en commissievergaderingen (meestal pdf-bestanden) en de audio- en/of video-opnamen daarvan, zijn te vinden op een aparte website: gemeenteraad.weert.nl. Deze website voldoet niet aan alle eisen voor toegankelijkheid en de pdf-documenten zijn niet toegankelijk.

Video

Op een aantal pagina's op deze website staan Youtube-video's of Vimeo-video's. Deze voldoen niet aan de richtlijnen omdat bij de meeste video's ondertiteling en beschrijvingen van de audio ontbreekt. Nieuwe video's worden wel van ondertiteling voorzien.

Webbox

Het nieuws op deze website is af te spelen via de webbox.

Melding doen van ontoegankelijkheid

Vindt u dat onze website ondanks onze toetsing niet voldoet aan de toegankelijkheidseisen, of heeft u om wat voor een reden dan ook geen toegang tot de informatie die u zoekt, laat het ons weten. Hiermee helpt u ons de website te verbeteren.

U kunt een melding doen door een e-mail te sturen naar gemeente@weert.nl of door dit reactieformulier te gebruiken.

  • Omschrijf het probleem.
  • Vermeld de link van de pagina die problemen geeft.
  • Geef bij voorkeur aan welk besturingssysteem u gebruikt, welke browser software u heeft, of u instellingen heeft aangepast en of u hulpmiddelen gebruikt (bijvoorbeeld een schermlezer, schermvergrotingssoftware of  spraakherkenningssoftware).

Uw melding wordt in onderzoek genomen en u wordt op de hoogte gesteld van de beoordeling en eventueel de termijn waarin het wordt aangepast.