Betalen met een mobiele telefoon

Betalen met een mobiele telefoon.

Betalen met een mobiele telefoon.

In Weert is het ook mogelijk om met uw mobiele telefoon te betalen voor parkeren. U betaalt dan achteraf de werkelijke parkeertijd.

Hoe werkt het?

U dient uw auto te registreren bij een van de volgende commerciële aanbieders:

Daarna dient u bij de start van een parkeeractie de begintijd door te geven aan de aanbieder door te bellen, sms'en of door een app te gebruiken. Daarbij moet u meestal dan het zone-nummer doorgeven (zie foto hieronder). Bij terugkomst dient u de eindtijd van uw parkeeractie weer door te geven aan de aanbieder.

Bord met een zone-nummer.

Bord met een zone-nummer.

Waar kan ik betalen met een mobiele telefoon?

Het is mogelijk om op straten en parkeerterreinen in Weert waar betaald parkeren geldt te betalen met uw mobiele telefoon. In de parkeergarages is het alleen mogelijk om met uw mobiele telefoon te betalen als u een pas of token heeft ontvangen van uw aanbieder. Dit wordt niet door alle aanbieders aangeboden. 

Wat kost het?

U betaalt bij sommige aanbieders eenmalig registratiekosten. Daarna betaalt u het reguliere parkeertarief en servicekosten. De servicekosten verschillen per aanbieder. De commerciële aanbieders bieden ook servicemeldingen aan, zoals een sms die u herinnert om de parkeertijd te stopen. Deze meldingen kosten geld voor u als ontvanger. Het is mogelijk om deze meldingen uit te schakelen via uw persoonlijke instellingen op de website van de aanbieder.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de websites van de aanbieders:

Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten