Parkeren

Parkeerterrein Kasteelplein.

Komt u naar de binnenstad van Weert? In en rond het centrum van Weert geldt betaald parkeren. Woont of werkt u in het centrum? Dan kunt u een parkeerabonnement- of vergunning aanvragen. Voor werknemers van bedrijven in het centrum is er ook een parkeerbundel. Hieronder kunt u meer informatie vinden over deze parkeerproducten.

Digitale parkeervergunningen- en abonnementen in Weert

Sinds 1 januari 2022 zijn de parkeervergunningen om op straat te parkeren in Weert gedigitaliseerd. Inwoners, bedrijven en werknemers regelen vanaf nu hun parkeerzaken online via het digitale parkeerloket van de gemeente Weert. De papieren vergunning die achter de voorruit van de auto moest worden geplakt, is hierdoor vervallen. Ook een abonnement voor een parkeergarage kan via het nieuwe loket worden aangevraagd, betaald en beheerd.

Lees verder...


Wilt u weten waar u kunt parkeren als u het centrum van Weert bezoekt? Bekijk dan de parkeermogelijkheden en tarieven.

Parkeermogelijkheden en tarieven

Parkeervergunning: voor een gebied waar betaald parkeren (zone 1 of 2) of vergunning parkeren geldt (zone 3).

Parkeervergunning bewoners (op straat parkeren)

Parkeerabonnement parkeergarage of -terrein: voor één parkeergarage naar keuze of parkeerterrein Centrum-Noord.

Parkeerabonnement (parkeergarage of -terrein)

Voor werknemers in de binnenstad zijn er diverse mogelijkheden. Wat voor u het goedkoopst is hangt af van uw persoonlijke situatie. Vergelijk de volgende mogelijkheden:

Parkeerbundel: geldt alleen voor werknemers in de binnenstad (zone 1 en 2). Werkt u bij een bedrijf dat gevestigd is in de binnenstad? Dan kunt u een prepaid-urenbundel aanvragen. Daarmee koopt u vooraf parkeeruren tegen een aantrekkelijk uurtarief.

Parkeerbundel (voor werknemers binnenstad)

Parkeervergunning (op straat parkeren): werknemers die werken in de binnenstad (zone 1 en 2) komen alleen in aanmerking voor een parkeervergunning voor zone 2. Werkt u in zone 3? Dan kunt u voor deze zone een vergunning aanvragen.

Parkeervergunning (op straat parkeren)

Parkeerabonnement parkeergarage of -terrein: voor één parkeergarage naar keuze of parkeerterrein Centrum-Noord. Reist u vaak met het openbaar vervoer? Dan is er voor u een parkeerabonnement voor de Stationspleingarage of Centrumgarage beschikbaar tegen een gereduceerd tarief.

Parkeerabonnement (parkeergarage of -terrein)

Parkeervergunning: voor een gebied waar betaald parkeren (zone 1 of 2) of vergunning parkeren geldt (zone 3).

Parkeervergunning bedrijf (op straat parkeren)

Eerstelijnszorg- of commerciële vergunning: als uw bedrijf zorg verleend of commerciële werkzaamheden verricht in zone 1 tot en met 3. Met de vergunning kunt u dan parkeren in zone 1 tot en met 3.

Parkeervergunning bedrijf combinatie (op straat parkeren)  

Parkeerabonnement parkeergarage of -terrein:  voor één parkeergarage naar keuze of parkeerterrein Centrum-Noord.

Parkeerabonnement (parkeergarage of -terrein)

Parkeervergunning weekmarkt: als standplaatshouder van de weekmarkt in Weert is het mogelijk om een parkeervergunning aan te vragen om op zaterdag te parkeren in zone 1.

Parkeervergunning weekmarkt (op straat parkeren)

Het is voor mantelzorgers mogelijk om een parkeervergunning aan te vragen wanneer u zorg nodig heeft.

Parkeervergunning voor mantelzorgers

Parkeren in het centrum: als mindervalide kunt u op algemene gehandicaptenparkeerplaatsen op straat in het centrum gratis parkeren (maximaal 3 uur). Gebruik hiervoor wel een parkeerschijf (om uw aankomsttijd aan te geven) en uw gehandicaptenparkeerkaart.

 Het gratis parkeren geldt niet in parkeergarages.

Gehandicaptenparkeerkaart: Bent u gehandicapt en kunt u daardoor moeilijk lopen? Helaas is het niet altijd mogelijk om vrijwel voor de deur in- en uit te kunnen stappen. De gehandicaptenparkeerkaart kan hiervoor uitkomst bieden

Gehandicaptenparkeerkaart

Gehandicaptenparkeerplaats: als u gehandicapt bent en u kunt u beschikt over een auto, dan kunt u een aanvraag voor een eigen gehandicaptenparkeerplaats op kenteken indienen. 

Gehandicaptenparkeerplaats


Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten