Sfeerbeeld uit de gemeente Weert.
Sfeerbeeld uit de gemeente Weert.
Lees voor ?

Parkeren

Auto's op het Kasteelplein.

Auto's op het Kasteelplein.

Komt u naar de binnenstad van Weert? In en rond het centrum van Weert geldt betaald parkeren. Woont of werkt u in het centrum? Dan kunt u een parkeerabonnement- of vergunning aanvragen. Voor werknemers van bedrijven in het centrum is er ook een parkeerbundel. Hieronder kunt u meer informatie vinden over deze parkeerproducten.

Digitaal parkeerloket

Inwoners, bedrijven en werknemers kunnen parkeerzaken online regelen via het digitaal parkeerloket van de gemeente Weert. Zo kunnen de digitale parkeervergunningen om op straat te parkeren en de abonnementen om in een garage te parkeren via het loket worden aangevraagd, betaald en beheerd. Voor bewoners en bedrijven uit vergunninghouderszone 3 is het mogelijk om met de 'digitale visiteregeling' bezoek te laten parkeren.

Lees verder...

Wilt u weten waar u kunt parkeren als u het centrum van Weert bezoekt? Bekijk dan de parkeermogelijkheden en tarieven.

Parkeermogelijkheden en tarieven

Parkeervergunning: voor een gebied waar betaald parkeren (zone 1 of 2) of vergunning parkeren geldt (zone 3).

Parkeervergunning bewoners (op straat parkeren)

Parkeerabonnement parkeergarage of -terrein: voor één parkeergarage naar keuze of parkeerterrein Centrum-Noord.

Parkeerabonnement (parkeergarage of -terrein)

Digitale visiteregeling: voor bewoners om bezoek in vergunningszone 3 te laten parkeren.

Digitale visiteregeling

Voor werknemers in de binnenstad zijn er diverse mogelijkheden. Wat voor u het goedkoopst is hangt af van uw persoonlijke situatie. Vergelijk de volgende mogelijkheden:

Parkeerbundel: geldt alleen voor werknemers in de binnenstad (zone 1 en 2). Werkt u bij een bedrijf dat gevestigd is in de binnenstad? Dan kunt u een prepaid-urenbundel aanvragen. Daarmee koopt u vooraf parkeeruren tegen een aantrekkelijk uurtarief.

Parkeerbundel (voor werknemers binnenstad)

Parkeervergunning (op straat parkeren): werknemers die werken in de binnenstad (zone 1 en 2) komen alleen in aanmerking voor een parkeervergunning voor zone 2. Werkt u in zone 3? Dan kunt u voor deze zone een vergunning aanvragen.

Parkeervergunning (op straat parkeren)

Parkeerabonnement parkeergarage of -terrein: voor één parkeergarage naar keuze of parkeerterrein Centrum-Noord. Reist u vaak met het openbaar vervoer? Dan is er voor u een parkeerabonnement voor de Stationspleingarage of Centrumgarage beschikbaar tegen een gereduceerd tarief.

Parkeerabonnement (parkeergarage of -terrein)

Parkeervergunning: voor een gebied waar betaald parkeren (zone 1 of 2) of vergunning parkeren geldt (zone 3).

Parkeervergunning bedrijf (op straat parkeren)

Eerstelijnszorg- of commerciële vergunning: als uw bedrijf zorg verleend of commerciële werkzaamheden verricht in zone 1 tot en met 3. Met de vergunning kunt u dan parkeren in zone 1 tot en met 3.

Parkeervergunning bedrijf combinatie (op straat parkeren)  

Parkeerabonnement parkeergarage of -terrein: voor één parkeergarage naar keuze of parkeerterrein Centrum-Noord.

Parkeerabonnement (parkeergarage of -terrein)

Parkeervergunning weekmarkt: als standplaatshouder van de weekmarkt in Weert is het mogelijk om een parkeervergunning aan te vragen om op zaterdag te parkeren in zone 1.

Parkeervergunning weekmarkt (op straat parkeren)

Digitale visiteregeling: voor bedrijven om bezoek in vergunningszone 3 te laten parkeren.

Digitale visiteregeling

Het is voor mantelzorgers mogelijk om een parkeervergunning aan te vragen wanneer u zorg nodig heeft.

Parkeervergunning voor mantelzorgers

Parkeren in het centrum: als mindervalide kunt u op algemene gehandicaptenparkeerplaatsen op straat in het centrum gratis parkeren (maximaal 3 uur). Gebruik hiervoor wel een parkeerschijf (om uw aankomsttijd aan te geven) en uw gehandicaptenparkeerkaart.

 Het gratis parkeren geldt niet in parkeergarages.

Gehandicaptenparkeerkaart: Bent u gehandicapt en kunt u daardoor moeilijk lopen? Helaas is het niet altijd mogelijk om vrijwel voor de deur in- en uit te kunnen stappen. De gehandicaptenparkeerkaart kan hiervoor uitkomst bieden

Gehandicaptenparkeerkaart

Gehandicaptenparkeerplaats: als u gehandicapt bent en u beschikt over een auto, dan kunt u een aanvraag voor een eigen gehandicaptenparkeerplaats op kenteken indienen. 

Gehandicaptenparkeerplaats

Op de Suffolkweg in Weert is een afgesloten terrein waar het mogelijk is om een vrachtwagen te parkeren. Voor meer informatie of het aanvragen van een abonnement, zie:

Vrachtwagenparkeerplaats Suffolkweg

 

Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten