Lees voor ?

Veelgestelde vragen digitaal parkeerloket

Op deze pagina leest u de antwoorden op de veelgestelde vragen over het digitaal parkeerloket.
 

Bij het aanmaken van uw account hoeft u alleen uw telefoonnummer en e-mailadres in te vullen. Het IBAN-nummer hoeft u hier niet in te vullen. De betaling van uw parkeerproduct verloopt namelijk via iDeal.
De foutmelding ontstaat waarschijnlijk bij het invullen van uw IBAN-nummer.

Nee, zodra u heeft betaald en dus beschikt over uw digitale parkeervergunning mag u uw parkeervergunning uit 2021 verwijderen uit uw auto.
Vanaf dat moment wordt bij een parkeercontrole uw kenteken gescand. Toezicht en Handhaving ziet dan, op basis van uw kenteken, dat u beschikt over een geldig parkeerproduct.

Ja, 14 dagen voordat uw parkeerproduct eindigt ontvangt u per e-mail een reminder dat u uw parkeerproduct kunt verlengen.

Nee, voor bestaande bundelhouders wijzigt er niets. Zij kunnen met hun bestaande bundel blijven parkeren in de garage. Nieuwe werknemers uit de binnenstad dienen wel de bundel aan te vragen via het digitale loket.

Nee, een gehandicaptenparkeerkaart is een Europees parkeerproduct en kan niet worden gedigitaliseerd.

Het is als bewoner mogelijk om maximaal 2 kentekens te koppelen aan 1 vergunning. Deze voertuigen dienen wel op naam van de aanvrager te staan. Maak je gebruik van meer voertuigen vanwege werkzaamheden? Dan kijken wij samen met u of wij hier maatwerk voor kunnen toepassen. Neem in dit geval contact op met parkeerbeheer via parkeerbeheer@weert.nl of 0495 575 000.

De mantelzorgparkeervergunning blijft hetzelfde. Deze wordt verstrekt aan de persoon die mantelzorg nodig heeft. Het is mogelijk om maximaal 5 kentekens van voertuigen van mantelzorgers te koppelen aan 1 vergunning. Daarbij kan maar één kenteken gelijktijdig worden gebruikt om te parkeren met de vergunning. Via de portal geeft u of de mantelzorger aan welk voertuig gebruik maakt van de vergunning.

De voorwaarden voor een mantelzorgparkeervergunning blijven zoals deze nu ook zijn. Namelijk dat alleen mantelzorgers die zorg verlenen aan de zorgvrager kunnen parkeren met de mantelzorgparkeervergunning. Het gaat hier om mantelzorgers met een persoonlijke band: partner, ouder, kind, kleinkind, familie of vriend(in). De mantelzorgvergunning mag dus niet worden ingezet voor beroepsmatige zorg (bijvoorbeeld thuiszorg). In dit geval is het bedrijf dat de thuiszorg levert zelf verantwoordelijk voor een parkeervergunning. 

 
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten