Sfeerbeeld uit de gemeente Weert.
Sfeerbeeld uit de gemeente Weert.
Lees voor ?

Hulp bij kleine energiebespaarklusjes aan huis

'Wij komen naar je toe!' (Boshoven - Fatima - Biest - Groenewoud, klusbakfiets Energiefixers).

'Wij komen naar je toe!' (Boshoven - Fatima - Biest - Groenewoud, klusbakfiets Energiefixers).

Hoge energiekosten blijven voor veel inwoners een probleem. De gemeente Weert helpt inwoners om geld te besparen en hun huis comfortabeler te maken.

Wat doen we?

De Energiefixers komen naar je toe in de wijken Fatima, Biest, Boshoven en Groenewoud. Of je nu een huurwoning hebt of een eigen huis, met simpele maatregelen helpen we je gratis om de energierekening te verlagen. We brengen tochtstrips en tochtband aan, plaatsen als het nodig is een klep voor de brievenbus en plakken folie achter de radiatoren. Ook zorgen we voor LED-lampen.

Kan ik meedoen aan deze actie?

Je kunt meedoen als je woont in een huis van vóór 1992, in de wijken Fatima, Biest, Boshoven en Groenewoud. Het maakt niet uit of je een huurhuis hebt, ook als je huurt via Wonen Limburg, of een eigen koophuis.

Verder is een voorwaarde dat je een inkomen hebt tot maximaal 130% van het minimumloon. Voor 2023 komt dat (tussen 21 jaar en AOW-leeftijd) neer op € 1830,80 als je alleen woont, of € 2593,38 als je samen woont.

Weet je niet zeker of je onder deze grens valt? De energietoeslag is een goede aanwijzing. Hiervoor is dezelfde inkomensgrens gebruikt. Je vindt meer informatie over de energietoeslag op de pagina 'Energietoeslag'.

Afspraak maken

We komen graag bij je langs! Maak een afspraak via energiefixer@weert.nl of 0641729079.

Klusbakfiets

Je ziet binnenkort onze klusbakfiets in Fatima, Biest, Boshoven en Groenewoud. Bij de klusbakfiets krijg je meer informatie over de Energiefixers en kun je direct een afspraak maken. Je bent ook welkom voor tips over energie besparen, isoleren en ventileren. Kom gerust langs als de klusbakfiets in jouw wijk staat! Als we geen afspraken hebben, kunnen we je direct helpen met energiebesparende klusjes.

Hoe kan ik jullie herkennen?

De groep Energiefixers is heel divers, onder andere met studenten van Gilde Opleidingen en leerlingen van Het Kwadrant. Om herkenbaar te zijn dragen de Energiefixers kleding met het logo van Warm Wonen in Weert. Zie je ons in de wijk? Dan kun je ons altijd aanspreken.

Ik woon in een andere wijk of een nieuwer huis

Op dit moment loopt de actie alleen in de wijken Fatima, Biest, Boshoven en Groenewoud. Op een later moment breiden we deze actie mogelijk ook uit naar andere wijken. We gaan eerst aan de slag met woningen van vóór 1992. De woningen die later gebouwd zijn, moeten voldoen aan strengere isolatie-eisen. Daarom zijn deze woningen vaak al beter geïsoleerd.

Kijk voor meer informatie op www.warmwoneninweert.nl

Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten