Lees voor ?

Hulp bij kleine energiebespaarklusjes aan huis

'Wij komen naar je toe!' (Boshoven - Fatima - Biest - Groenewoud, klusbakfiets Energiefixers).

'Wij komen naar je toe!' (Boshoven - Fatima - Biest - Groenewoud, klusbakfiets Energiefixers).

Afgelopen winter hadden veel Nederlanders last van een hoge energierekening. Om deze te verlagen, heeft de Rijksoverheid geld beschikbaar gesteld. Met dit geld helpen we de inwoners van de gemeente Weert om hun energiekosten te verminderen en waar mogelijk hun huis te verduurzamen.  

Wat gaan we doen?

Met 'energiefixers' gaan we de wijken Fatima, Biest, Boshoven en Groenewoud in. We kijken hoe we de inwoners van deze wijken kunnen helpen met simpele maatregelen om de energierekening te verlagen. We brengen tochtstrips en tochtband aan, plaatsen als het nodig is een klep voor de brievenbus en plakken folie achter de radiatoren. Ook brengen we LED-lampen mee. Alles geheel gratis, voor huurwoningen én koopwoningen. Op een later moment breiden we deze actie mogelijk ook uit naar andere wijken.

Kom ik voor deze actie in aanmerking?

Je komt in aanmerking als je woont in een van de genoemde wijken in een huis van vóór 1992. De woningen die later gebouwd zijn, moeten voldoen aan strengere isolatie-eisen. Daarom zijn deze woningen vaak al beter geïsoleerd. Om die reden kiezen we ervoor om ons nu eerst te richten op de woningen van vóór 1992.
Verder is het van belang dat je recht had of hebt op energietoeslag. Weet je dit niet zeker? Op de pagina 'Energietoeslag' vind je meer informatie.

Afspraak maken

Wil je een afspraak maken met een energiefixer? Stuur een mail naar energiefixer@warmwoneninweert.nl. Vermeld jouw naam, adres en telefoonnummer, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Klusbakfiets

Niet alleen de energiefixers komen naar Fatima, Biest, Boshoven en Groenewoud. Ook onze klusbakfiets komt er aan. Bij de klusbakfiets kun je meer informatie krijgen over deze actie. Je bent ook welkom voor tips over energie besparen, isoleren en ventileren. Kom gerust langs als de klusbakfiets in jouw straat staat!

Hoe kan ik jullie herkennen?

Onze energiefixers dragen kleding met het logo van Warm Wonen in Weert. Zie je ons in de wijk? Dan kun je ons altijd aanspreken. Wij doen het energiefixen namelijk zowel met als zonder afspraak.

Meer ingrijpende maatregelen

De energiefixers helpen met kleine bespaarklusjes. Wil je advies over meer ingrijpende maatregelen, zoals gevelisolatie of zonnepanelen? Maak dan een afspraak met een energiecoach. Deze kijkt in jouw woning wat de mogelijkheden zijn. Er is ook aandacht voor de kosten en eventuele subsidies of financieringsmogelijkheden. Het bezoek van een energiecoach is vrijblijvend en gratis en mogelijk voor iedere inwoner van de gemeente Weert.

Kijk voor meer informatie op www.warmwoneninweert.nl

 
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten