Duurzaamheid

Homepage van de website 'HeerlijkWeert.nl'.

Homepage van de website 'HeerlijkWeert.nl'.

Samen maken we Weert groener en duurzamer!

In Weert kijken we naar de toekomst en zorgen we ervoor dat de stad een prettige plek om te wonen, werken en leven blijft. Daarom vinden wij duurzaamheid belangrijk. Wij geven duurzaamheid vorm aan de hand van vier thema’s: energietransitie, klimaatadaptatie, biodiversiteit en circulaire maatschappij. Steeds meer wordt het thema duurzaamheid verankerd in het beleid van de gemeente Weert.

Werken aan een toekomstbestendige gemeente kan nooit alleen. Daarom betrekken we inwoners, bedrijven en organisaties zoveel mogelijk bij wat we als gemeente doen. Alle informatie over duurzaamheid kunt u vinden op de website Heerlijk Weert. Op die website informeren we inwoners over wat er op het vlak van duurzaamheid gebeurt én betrekken wij inwoners bij het gemeentelijk duurzaamheidsbeleid. Op Heerlijk Weert vindt u informatie over onder andere duurzaam wonen en ondernemen, natuur in en om de stad, biodiversiteit, water, duurzaam vervoer en duurzame energie. Doe er inspiratie op en ga aan de slag met bijvoorbeeld het ‘ontstenen’ van uw tuin.

Help een handje mee!

Rondom het thema duurzaamheid nemen wij allerlei maatregelen. De uitdagingen die het veranderende klimaat met zich meebrengt, kunnen wij niet alleen oplossen. Helpt u een handje mee? Samen maken we het verschil!

Deze site gebruikt cookies. Meer info / uitzetten