Huwelijk

Huwelijk Pieter en Roos Munten.

Huwelijk Pieter en Roos Munten.

In de gemeente Weert is het mogelijk om online de datum, locatie, tijdstip en trouwambtenaar voor uw huwelijk of geregistreerd partnerschap te regelen. Inwoners hoeven daarvoor niet meer naar het stadhuis te komen. Met vlinders in de buik en een trouwerij voor de boeg hebt u wel wat anders aan uw hoofd dan naar het stadhuis te moeten voor informatie of een reservering/melding van uw voorgenomen huwelijk (voorheen 'in ondertrouw gaan' of 'huwelijksaangifte doen'). Een service om het onze inwoners zo gemakkelijk mogelijk te maken. U kunt maximaal 12 maanden in de toekomst plannen.

Bij uw reservering / melding van uw voorgenomen huwelijk hebben wij de volgende gegevens nodig:

 • Legitimatiebewijs van beide partners
 • Legitimatiebewijs van de getuigen
 • Datum en tijdstip
 • Trouwlocatie

Wilt u in Weert trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan? Dan kunt via de link hieronder (zie 'Online regelen') meer informatie vinden over alle mogelijkheden, de trouwlocaties en een voorkeur aangeven voor de datum, het tijdstip, de locatie en de trouwambtenaar.

Wilt u liever uw huwelijksreservering volledig aan onze balie regelen of hebt u speciale wensen? Maak dan online een afspraak of neem contact op met de gemeente.

Hoe werkt het?

Nadat uw voorkeur voor de datum, tijdstip en locatie is goedgekeurd, krijgt u van ons een bevestiging van de reservering per e-mail. De digitale melding voorgenomen huwelijk of voorgenomen geregistreerd partnerschap kan maximaal 1 jaar voor de datum van het huwelijk / geregistreerd partnerschap worden gedaan. De melding moet minimaal 2 weken voor de voltrekking zijn goedgekeurd.

Trouwambtenaren

De kosten voor een huwelijk zijn onder andere afhankelijk van de datum, tijd, locatie en eventuele extra wensen:

Boekje

 • Trouwboekje / Geregistreerd partnerschap boekje wit of blauw: € 39,05.
 • Trouwboekje/ Geregistreerd partnerschap boekje duplicaat: € 43,60.

Trouwzaal stadhuis

 • Huwelijk / Geregistreerd partnerschap maandag t/m vrijdagochtend:  € 414,25.
 • Huwelijk / Geregistreerd partnerschap vrijdagmiddag en vrijdagavond: € 488,05.
 • Huwelijk / Geregistreerd partnerschap zaterdag: € 721,65.
 • Eenvoudig huwelijk dinsdag en donderdag om 10.00 uur: € 100,-. Zie voor meer informatie de uitleg hieronder.

Paterskerk Biest

 • Huwelijk / Geregistreerd partnerschap werkdag: € 461,50.
 • Huwelijk / Geregistreerd partnerschap vrijdagavond: € 517,65.
 • Huwelijk / Geregistreerd partnerschap zaterdag: € 545,50.
 • Extra kosten voor het gebruik van de locatie zijn op te vragen bij de Paterskerk Biest, zie www.Paterskerk.nl.

Overig

 • Huwelijk / Geregistreerd partnerschap in een “bijzonder huis” (bijvoorbeeld ziekenhuis): € 431,95.
 • Huwelijk / Geregistreerd partnerschap op een zelf gekozen locatie: € 651,85.
 • Incidenteel benoemen buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand: € 181,70.
 • Getuigen bij huwelijk / Geregistreerd partnerschap als u geen eigen getuigen heeft, per getuige: € 24,70.
 • Annulering / wijziging huwelijk / Geregistreerd partnerschap: € 37,35.

Huwelijk 100 euro

Het is mogelijk om in Weert een '100-euro huwelijk' te sluiten. Dit is een huwelijk met een sobere ceremonie. Zo is er géén persoonlijk voorgesprek. Ook muziek tijdens de ceremonie, een eigen trouwambtenaar of andere sprekers zijn niet mogelijk. Ook zijn er geen andere speciale wensen mogelijk. De ceremonie duurt ongeveer 10 à 15 minuten. Gasten zijn van harte welkom. Het 100-euro huwelijk is alleen mogelijk op dinsdag en donderdag om 10.00 uur in de trouwzaal van het stadhuis. Er is voldoende parkeergelegenheid in de parkeergarage van het stadhuis. Een 100-euro huwelijk reserveren regelt u ook online
Bij een 100-euro huwelijk moet het bruidspaar en de getuigen een geldig legitimatiebewijs meenemen.

Huwelijk zonder kosten

U kunt kosteloos een huwelijk aangaan in Weert als u ingeschreven staat in Weert of als u geboren bent in Weert. Dit is mogelijk op dinsdagochtend om 9.00 of 9.30 uur. De voltrekking duurt ongeveer 5 minuten en vindt plaats aan een balie in een spreekkamer. U krijgt dan een korte plechtigheid zonder toespraak of bloemen, alleen formaliteiten. Alleen het bruidspaar en de getuigen mogen hierbij aanwezig zijn (dus géén fotograaf, gasten, etc.). Een kosteloos huwelijk reserveren regelt u ook online.

Als u in Weert wilt trouwen of uw partnerschap wilt registreren, kunt u dat op de volgende locaties doen:

 • Trouwzaal in het stadhuis
 • Paterskerk: voordat u de locatie Paterskerk bij de gemeente Weert kunt reserveren moet u eerst bij de Paterskerk informeren naar de beschikbaarheid, mogelijkheden en kosten. U kunt hiervoor contact opnemen met mevrouw Liesbeth Maes via telefoonnummer 06-51386398. Meer informatie over trouwen in de Paterskerk vindt u op www.Paterskerk.nl onder het kopje evenementen.
 • Eigen locatie: onder bepaalde voorwaarden kunt u ook trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten op een door u gekozen locatie. De aanvraag hiervoor doet u minimaal 16 weken vóór de geplande huwelijksdatum. De voorwaarden en het aanvraagformulier vindt u in dit overzicht (pdf-bestand).

Het is bij alle trouwlocaties niet toegestaan rijst, confetti of ander materiaal te strooien of bellen te blazen!

Wilt u na uw huwelijk uw naamgebruik wijzigen? Bij de online melding van uw voorgenomen huwelijk in Weert kunt u uw keuze kenbaar maken. Na de voltrekking van uw huwelijk wordt het naamgebruik gewijzigd. De wijziging van het naamgebruik ziet u niet terug in uw trouwboekje. Hierin wordt alleen uw geslachtsnaam vermeldt.
Bent u niet woonachtig in Weert en wilt u na uw huwelijk in Weert uw naamgebruik wijzigen? Wijzig dan uw naamgebruik in Basisregistratie Personen (BRP) van uw woongemeente. Dit kan vanaf het moment dat uw huwelijk is verwerkt in de BRP.

Soms moet u extra documenten overleggen. Bijvoorbeeld als u in het buitenland bent geboren, heeft gewoond of daar bent gescheiden. Of als u niet de Nederlandse nationaliteit heeft. Neem dan vóór het plannen van uw huwelijks-, partnerschapsdatum contact met ons op.
Bij de ceremonie moet het bruidspaar en de getuigen een geldig legitimatiebewijs meenemen ter controle van de identiteit.
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten