Kunst en cultuur

Kunstenares met een palet met verf.

Kunstenares met een palet met verf.

De gemeente Weert vindt het belangrijk om de historie van de stad zichtbaar te maken en er is dan ook aandacht voor archeologie en erfgoed. Weert heeft een actief en bloeiend cultureel leven. Verschillende professionele organisaties en talloze verenigingen vormen een belangrijk onderdeel van het culturele aanbod in de stad. Om het culturele leven bloeiend te houden, zet de gemeente actief in op experimenten en innovatie binnen de culturele sector. 

Binnen Kunst & cultuur maken we onderscheid tussen drie belangrijke pijlers: 

Cultuurstad op maat: innovatie & experimenten

In Weert hebben we gekozen voor een culturele 'experimentenperiode' van drie jaar, om te onderzoeken wat cultureel Weert nodig heeft en hoe we die ambities kunnen stroomlijnen én bereiken. We proberen daarmee een diverser cultureel aanbod te creëren voor inwoners en bezoekers. Na deze drie jaar volgt een nieuw, dynamisch cultuurbeleid. 

 Cultuurstad op maat: innovatie & experimenten

Culturele spelers in Weert

In Weert zijn allerlei instellingen, stichtingen en verenigingen actief op cultureel vlak. 

 Culturele spelers in Weert

Archeologie, cultuurhistorie & erfgoed

Weert is een stad met een rijke cultuur en historie. Het Weert van nu kent nog steeds het authentieke karakter van vroeger. In Weert houden we de geschiedenis levend met het Erfgoedcluster, het Gemeentearchief en Museum W.

 Archeologie
 Erfgoed

Deze site gebruikt cookies. Meer info / uitzetten