Sfeerbeeld uit de gemeente Weert.

Markten

Foto van de weekmarkt in het centrum van Weert.

Foto van de weekmarkt in het centrum van Weert.

De markt: een belevenis die inmiddels niet meer is weg te denken uit de gemeente Weert. Zowel de weekmarkt als de vrijmarkt tijdens Koningsdag. Struin langs de vele marktkraampjes voor allerlei waren: van versproducten tot kleding en sieraden. Ga na of tijdens een bezoek aan de markt ook vooral even op één van de vele gezellige terrasjes zitten!

Weekmarkt Weert

Iedere zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur staat de binnenstad van Weert in het teken van de weekmarkt. De marktkraampjes staan opgesteld op een aantal straten en pleinen: de Nieuwe Markt, Meikoel, Van Berlostraat en Langstraat. De markt ligt midden in het centrum van de gemeente Weert en is zeer goed bereikbaar. In de directe omgeving zijn ruime parkeergelegenheden voorhanden.

Weekmarkt Stramproy

Iedere woensdag van 13.30 tot 16.30 uur is de markt op het Kerkplein in Stramproy. De marktkooplieden organiseren die markt zelf. Op deze markt vindt u een kaashandel, vis, dameskleding, groenten, planten en Indonesisch eten.

Jaarmarkt

Elk jaar in maart wordt in Weert gelijktijdig met de zaterdag weekmarkt een jaarmarkt gehouden. U kunt vanaf medio januari 2023 aanmelden. 

Vrijmarkt Koningsdag

In Weert wordt Koningsdag ieder jaar gevierd met onder andere een vrijmarkt. Op de binnenring van de Singels ontmoeten verkopers en kopers elkaar voor de handel. Dat begint al op Koningsnacht (de avond voor Koningsdag): vanaf 20.00 uur tot Koningsdag, 16.00 uur. Deze ‘handelsmarkt’ is alleen bedoeld voor gebruikte spullen van particulieren. Aanmelden voor de vrijmarkt of een vergunning aanvragen is niet nodig. Er zijn wel spelregels.

Standplaats op de markt

  • Weekmarkt Weert: hier heeft u een standplaatsvergunning voor de weekmarkt voor nodig. Op deze pagina leest u hoe u die vergunning kunt aanvragen.
  • Weekmarkt Stramproy: deze markt wordt georganiseerd door de marktkooplieden zelf. Er is nog ruimte voor meer markt kramen. Informatie daarover kunt u opvragen via de voorzitter van de stichting Weekmarkt Stramproy, via telefoonnummer 06-52 06 37 72.
  • Vrijmarkt: de vrijmarkt is bedoeld voor gebruikte spullen van particulieren. Aanmelden hiervoor of een vergunning aanvragen is niet nodig. Er zijn wel spelregels.

Wilt u producten verkopen vanuit een kraam of verkoopwagen die niet op een markt staat? In de gemeente Weert hebben we ook nog standplaatsen. Daar heeft u een standplaatsvergunning voor nodig.

Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten