Ga terug naar:

Markten

De markt: een belevenis die inmiddels niet meer is weg te denken uit de gemeente Weert. Zowel de weekmarkt, de jaarmarkt als de vrijmarkt tijdens Koningsdag. Struin langs de vele marktkraampjes voor allerlei waren: van versproducten tot kleding en sieraden. Ga na of tijdens een bezoek aan de markt ook vooral even op één van de vele gezellige terrasjes zitten!

Weekmarkt Weert

 Vanwege het coronavirus worden er voorlopig extra maatregelen genomen op de weekmarkt van Weert (zaterdag).

Iedere zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur staat de binnenstad van Weert in het teken van de weekmarkt. De marktkraampjes staan opgesteld op een aantal straten en pleinen: de Nieuwe Markt, Meikoel, Van Berlostraat en Langstraat. De markt ligt midden in het centrum van de gemeente Weert en is zeer goed bereikbaar. In de directe omgeving zijn ruime parkeergelegenheden voorhanden.

De weekmarkt in het centrum van Weert.

Weekmarkt Stramproy

 Vanwege het coronavirus worden er voorlopig extra maatregelen genomen op de weekmarkt van Stramproy (woensdagmiddag).

Iedere woensdag van 13.30 tot 16.30 uur is de markt op het Kerkplein in Stramproy. De marktkooplieden organiseren die markt zelf. Op deze markt vindt u een kaashandel, vis, dameskleding, groenten, planten en Indonesisch eten.

Jaarmarkt

Elk jaar wordt in Weert gelijktijdig met de weekmarkt een jaarmarkt gehouden. Voor 2021 geldt natuurlijk een voorbehoud dat de Corona-maatregelen dit toelaten.
De jaarmarkt wordt gehouden op zaterdag 13 maart 2021 en begint om 9.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De jaarmarkt is een extra uitbreiding van de reguliere weekmarkt. Er zijn kosten verbonden aan een vergunning. Deze kosten bestaan uit leges (€ 70,-) en precariobelasting (€ 2,00 per strekkende meter). De genoemde bedragen zijn onder voorbehoud van goedkeuring door de gemeenteraad. Daarnaast wordt opgemerkt dat eventuele huur voor een huurkraam apart door u moet worden betaald aan de verhuurder van de kraam. Overigens is het niet toegestaan om voertuigen, aanhangwagens e.d. waaruit niet verkocht wordt, te plaatsen bij de standplaats.

Aanvraag tijdelijke standplaats jaarmarkt 

Vrijmarkt Koningsdag

In Weert wordt Koningsdag ieder jaar gevierd met onder andere een vrijmarkt. Op de binnenring van de Singels ontmoeten verkopers en kopers elkaar voor de handel. Dat begint al op Koningsnacht (de avond voor Koningsdag): vanaf 20.00 uur tot Koningsdag, 16.00 uur. Deze ‘handelsmarkt’ is alleen bedoeld voor gebruikte spullen van particulieren. Aanmelden voor de vrijmarkt of een vergunning aanvragen is niet nodig. Er zijn wel spelregels.

Standplaats op de markt

  • Weekmarkt Weert: hier heeft u een standplaatsvergunning voor de weekmarkt voor nodig. Op deze pagina leest u hoe u die vergunning kunt aanvragen.
  • Weekmarkt Stramproy: deze markt wordt georganiseerd door de marktkooplieden zelf. Er is nog ruimte voor meer markt kramen. Informatie daarover kunt u opvragen via de voorzitter van de stichting Weekmarkt Stramproy, via telefoonnummer 06-52 06 37 72.
  • Vrijmarkt: de vrijmarkt is bedoeld voor gebruikte spullen van particulieren. Aanmelden hiervoor of een vergunning aanvragen is niet nodig. Er zijn wel spelregels.
  • Jaarmarkt: hier heeft u een standplaatsvergunning voor de jaarmarkt voor nodig. Hier zijn kosten aan verbonden.

Wilt u producten verkopen vanuit een kraam of verkoopwagen die niet op een markt staat? In de gemeente Weert hebben we ook nog standplaatsen. Daar heeft u een standplaatsvergunning voor nodig. Op deze pagina staat meer informatie hierover en kunt u zo’n vergunning aanvragen.