Zomerpakket

Twee zwemmende meisjes.

Twee zwemmende meisjes.

Veel gezinnen kunnen om financiële redenen niet op vakantie. Om in de zomervakantie een aantal leuke activiteiten te kunnen doen, bieden gemeenten Weert en Nederweert een zomerpakket aan. Het zomerpakket is een op maat afgestemd pakket met vrijkaartjes en leuke ideeën voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen.

Voor wie is het?

Het zomerpakket is er voor gezinnen met jeugdigen van 0 tot en met 18 jaar waarvan het inkomen niet hoger is dan 120% van sociaal minimum (zie de pagina 'Kindpakket'). Alleen inwonende gezinsleden tellen mee. De gemeente controleert deze gegevens.
Woont u in Nederweert? Ga dan naar deze pagina.

Hoe werkt het?

  • Je mag per gezin 2 activiteiten kiezen.
  • Je krijgt de vrijkaartjes opgestuurd per post.
  • Als je de activiteit bezoekt, lever je het kaartje in en kun je gratis naar binnen.
  • De kaartjes zijn geldig van zaterdag 24 juli tot en met zondag 5 september 2021.

Aanmelden niet meer mogelijk

Aanmelden voor het zomerpakket was mogelijk tot en met 4 juli. Heeft u zich aangemeld? Dan kunt u de vouchers uiterlijk vrijdag 23 juli verwachten.

Activiteiten

Er zijn verschillende activiteiten. In onderstaand uitklapmenu vind je een beschrijving van de activiteiten waar je uit kunt kiezen.

 Let op! Door het coronavirus moet je bij de meeste activiteiten reserveren. Doe dat op tijd om teleurstellingen te voorkomen.

Een heerlijk dagje zon, zand en water in Weert. Het water heeft een prachtige blauwe kleur en het strand is van wit zand. Als je zwemt dan zie je om je heen doorzichtig water. Er is een kiosk voor versnaperingen, maar je mag ook je eigen consumpties meenemen. 
Het dagstrand is bij droog weer dagelijks geopend van 10.00 tot 20.00 uur. Kijk op www.blauwemeertjeweert.nl voor dagelijkse berichten.

  Herenvennenweg 61 in Weert
  Telefoonnummer (0495) 586 044

Met het hele gezin naar de bioscoop. Laat je ontspannen onderuit zakken in de comfortabele stoelen van de bioscoop om te genieten van een goede film. Het kaartje is geldig van maandag t/m vrijdag. Reserveer op tijd! Dit kan via www.gotcha-weert.nl. 
 
  Beekstraat 49, Weert
  Telefoonnummer (0495) 532 002

Voor alle kinderen die het leuk vinden om te zoeken naar waterdiertjes is een Watersafari een leuke uitdaging. In de sloot en bij het ven de Kleine IJzeren Man zitten veel waterdiertjes. Deze kun je vangen met een schepnet. Dat doe je het beste vanaf een van de bruggetjes, de houten balk over de sloot achter in de tuin of vanaf het platform bij de Kleine IJzeren Man. Hoe je dat moet doen staat op de doekaart. Je krijgt naast de doekaart een tasje en een schepnet mee. In het tasje zit een emmertje, witte bak, loeppotje en een zoekkaart Waterdiertjes. De tocht kun je als gezin zelfstandig uitvoeren.
Deze activiteit is voor gezinnen met kinderen vanaf 5 jaar. Open op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur, in het weekend van 13.00 tot 17.00 uur. Reserveren is niet nodig. Website: www.nmcweert.nl. 

  Geurtsvenweg 4 in Weert
  Telefoonnummer (0495) 524 893

Bowlen is een leuk uitje voor jong en oud. En al helemaal op de moderne bowlingbanen van Pins & Pints Bowling! Kom gezellig een uurtje bowlen in Nederweert, inclusief een kan ranja per gezin. Er zijn goothekjes voor kinderen op alle banen.
Je kunt komen bowlen op maandag t/m donderdag de hele dag, en op vrijdag vóór 18.00 uur (dus niet in het weekend), met maximaal 5 gezinsleden per baan. Reserveer deze activiteit vooraf. Dit kan via  www.pinsandpintsbowling.nl. 

  Randweg West 4b in Nederweert
  Telefoonnummer (0495) 622 075

Wil je komende zomer lekker spelen, knutselen, ontdekken, beleven en bewonderen in een echt doe-museum? Dan ga je naar Eynderhoof! De kinderen maken op een speelse manier kennis met het leven, werken en spelen zoals dat tot 1950 in de regio normaal was. Met speurtochten, een speelbos en Fancy Fair, alles is mogelijk.
Bezoek Eynderhoof bij voorkeur op een woensdagmiddag, want dan is er een speciale kindermiddag met extra activiteiten. Je krijgt in het zomerpakket maar liefst 2x toegang met het hele gezin voor dit leuke Openluchtmuseum. Eynderhoof is geschikt voor alle leeftijden, de kinderactiviteiten met name voor kinderen t/m 14 jaar. Website: www.eynderhoof.nl. 

  Milderspaat 1 in Nederweert-Eind
  Telefoonnummer (0495) 626 507

KidsPlaza heeft de leukste binnenspeeltuin voor kinderen van 1 tot 13 jaar én hun ouders! In onze speeltuin in Weert beleef je de leukste avonturen op de coolste speeltoestellen! Klimmen, springen, glijden en racen, het kan allemaal! Ben jij het snelste van al je vriendjes helemaal bovenin de speeltoestellen en durf jij van de hoogste glijbaan?! Kom ook jouw eigen avonturen beleven bij KidsPlaza!
Per gezin krijg je een kan ranja aangeboden. Eigen consumpties zijn niet toegestaan. Reserveer deze activiteit vooraf. Dit kan via www.kids-plaza.nl. 

  Geurtsvenweg 2a in Weert
  Telefoonnummer (0495) 549 118

Klimbos Weert is een ECO Klimbos. Het klimbos heeft 4 klimparcoursen met verschillende hindernissen tussen de bomen. Deze lopen op in moeilijkheid en hoogte. Als je alle 4 de parcoursen aflegt dan ben je ongeveer 2,5 uur bezig met klimmen. In het eerste parcours sta je op zo’n 3 meter hoogte. In het laatste parcours is dat ruim 9,5 meter. Dit staat garant voor een onvergetelijk dagje uit voor jong en oud.

 Om te kunnen klimmen, moeten de kinderen minimaal 1.30 meter zijn (geen uitzonderingen mogelijk) en sieraden zijn niet toegestaan.

Reserveer deze activiteit vooraf. Dit kan via  www.klimbosweert.nl.

  Geurtsvenweg 8 in Weert
 Telefoonnummer (0495) 543 854

Wist je dat in de Peel kabouters wonen? Tenminste, dat denken we, want overal zie je kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje. Kabouters wonen meestal in holletjes in de grond of in een holle boom. Ze zijn erg ijverig en behulpzaam en de hele dag druk in de weer. Waarmee? Als je het kabouterpad loopt kom je daar vanzelf achter. Vergeet onderweg niet te zoeken naar kaboutersporen! Met een beetje geluk kom je een echte kabouter tegen...
Leeftijd 3 t/m 6 jaar, duur 1 uur. Incl. kaboutermuts, stickervel en kabouterpin. Meer informatie over het Buitencentrum vindt u op deze website.

  Moostdijk 15 in Ospel
 Telefoonnummer (0495) 641 497

Nationaal Park De Groote Peel is een hoogveengebied. Dat is iets anders dan een bos. Maar wat is er dan anders? En welke planten en dieren komen er in De Groote Peel voor? Dat ontdek je als je op pad gaat met de Peel Beleef-je-Buiten Tocht! Een ontdektocht voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar.
Leeftijd 6 t/m 12 jaar, route 2,5 km, duur 1,5 - 2 uur. Inclusief Buitenblad, diploma, stickervel en dierenpin. Meer informatie over het Buitencentrum vindt u op deze website.

  Moostdijk 15 in Ospel
 Telefoonnummer (0495) 641 497

Zwembad De IJzeren Man, Heerlijk genieten, voor iedereen in en om het water! Gegarandeerd waterpret, meerdere binnen-en buitenbaden en glijbanen, omgeven door prachtige natuur. Daarnaast kun je terecht in onze beachclub voor een hapje en drankje. Je mag ook je eigen consumpties meenemen.
Reserveren is verplicht! Kijk voor actuele informatie en openingstijden op www.zwembadweert.nl.

 Geurtsvenweg 1 in Weert
 Telefoonnummer (0495) 537 170

Ook in het zomerpakket

Naast de gekozen activiteiten ontvangen alle gezinnen ook:

  • Muntjes voor een ijsje bij IJssalon Bacio
  • Boekje met Speeltuinenroutes door Weert
  • Voucher voor gratis inschrijven bij het Bibliocenter
  • Voucher voor 4x gratis deelname aan workshops Natuuravontuur (6-12 jaar)
  • Voucher voor gratis deelname aan een sportclinic in de zomersportweek (6-12 jaar)
  • Overzicht met leuke, gratis plekken voor een uitstapje.

Vragen?

Heb je vragen of is er iets onduidelijk? Neem dan contact op met de gemeente via aanpakarmoede@weert.nl.

Het zomerpakket is mede mogelijk gemaakt door alle bovenstaande ondernemers, het Kinderfonds Midden-Limburg en de gemeenten Nederweert en Weert.

Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten