Lees voor ?

Zomerpakket

Twee zwemmende meisjes.

Twee zwemmende meisjes.

Veel gezinnen kunnen om financiële redenen niet op vakantie. Om in de zomervakantie een aantal leuke activiteiten te kunnen doen, bieden gemeenten Weert en Nederweert een zomerpakket aan. Het zomerpakket is een op maat afgestemd pakket met vrijkaartjes en leuke ideeën voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen.

Voor wie is het?

Het zomerpakket is er voor gezinnen met jeugdigen van 0 tot en met 18 jaar waarvan het inkomen niet hoger is dan 120% van sociaal minimum (zie de pagina 'Kindpakket'). Alleen inwonende gezinsleden tellen mee. De gemeente controleert deze gegevens.

Woon je in Nederweert? Ga dan naar deze pagina.

Eenmalig een derde uitje!

Een groep Weertenaren, samen de 'Wieërter Mix' genaamd, heeft zich ingezet voor het zomerpakket. Zij hebben een bedrag opgehaald waarmee dit jaar een derde uitje kan worden gekozen!

Hoe werkt het?

 • Je mag per gezin 3 activiteiten kiezen.
 • Je krijgt de vouchers opgestuurd per post.
 • Als je de activiteit bezoekt, lever je altijd de voucher in en kun je gratis naar binnen.
 • De kaartjes zijn geldig van zaterdag 23 juli tot en met zondag 4 september.

Aanmelden

Het is niet meer mogelijk aan te melden voor het zomerpakket. Dit kon tot en met zondag 3 juli.
Heb je je aangemeld? Dan kun je de vouchers uiterlijk vrijdag 22 juli verwachten.

Activiteiten

Er zijn verschillende activiteiten. In onderstaand uitklapmenu vind je een beschrijving van de activiteiten waar je uit kunt kiezen.

Op ons dagstrand kun je terecht voor een fantastisch dagje uit. 400 meter aan hagelwit strand ligt voor je klaar. De palmbomen en het azuurblauwe water maken het tot een exotisch dagje uit. Op vakantie zonder dat je naar Zuid-Europa hoeft te gaan. Ons strand is van alle gemakken voorzien. Voor de kinderen zijn er speelmogelijkheden in de vorm van een piratenboot-speeltoestel en een waterpomp. Kijk op www.blauwemeertjeweert.nl voor actuele berichten. 

  Herenvennenweg 61, 6006 SW Weert
  Telefoonnummer (0495) 586 044

 Maandag: gesloten, dinsdag t/m zondag: 10.00 - 17.00 uur

Lekker naar de film. Wordt het spannend, romanties of juist grappig? Wat je ook wilt, bij Gotcha! vind je het allemaal. Het kaartje is geldig van maandag t/m vrijdag. Reserveer op tijd! Dit kan via www.gotcha-weert.nl
 
  Beekstraat 49, 6001 GG Weert
  Telefoonnummer (0495) 532 002

Het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man in Weert daagt je uit om de wereld te ontdekken. Je kunt kiezen uit de Watersafari, de Beestjessafari, de Vogelsafari, het Smokkelpad of het Ridderspoor. Nieuw is het Snuffiepad, waarbij je met een loeppotje en verrekijker de natuur in gaat. De opdrachtenboekjes zijn er in het Nederlands, Engels, Arabisch, Oekraiens en Duits. Reserveren is niet nodig. Website: www.nmcweert.nl. 

 Geurtsvenweg 4, 6006 SN Weert
  Telefoonnummer (0495) 524 893
 Open op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur, in het weekend van 13.00 tot 17.00 uur

Bowlen is een leuk uitje voor jong en oud. En al helemaal op de moderne bowlingbanen van Pins & Pints Bowling! Kom gezellig een uurtje bowlen in Nederweert, inclusief een karaf ranja. Er zijn goothekjes voor kinderen op alle banen. Je kunt komen bowlen op maandag t/m donderdag de hele dag, en op vrijdag vóór 18.00 uur (dus niet in het weekend), met maximaal 6 gezinsleden per baan.
 Reserveer deze activiteit vooraf, dit kan via 
www.pinsandpintsbowling.nl. 

 Randweg West 4b, 6031 RS Nederweert
  Telefoonnummer (0495) 622 075
 Maandag t/m donderdag de hele dag, en op vrijdag vóór 18.00 uur.

Wil je komende zomer lekker spelen, knutselen, ontdekken, beleven en bewonderen in een echt doe-museum? Dan ga je naar Eynderhoof! De kinderen maken op een speelse manier kennis met het leven, werken en spelen zoals dat tot 1950 in de regio normaal was. Met speurtochten, een speelbos en Fancy Fair, alles is mogelijk. Bezoek Eynderhoof bij voorkeur op een woensdagmiddag, want dan is er een speciale kindermiddag met extra activiteiten. Je krijgt in het zomerpakket maar liefst 2x toegang met het hele gezin voor dit leuke Openluchtmuseum. Eynderhoof is geschikt voor alle leeftijden, de kinderactiviteiten met name voor kinderen t/m 14 jaar. Website: www.eynderhoof.nl. 

 Milderspaât 1, 6034 PL Nederweert-Eind
  Telefoonnummer (0495) 626 507

Bij binnen- en buitenspeeltuin KidsPlaza Weert kun je zowel met mooi als slecht weer gezellig komen spelen. Kidsplaza Weert heeft de leukste speeltoestellen voor kids van 0 tot en met 12 jaar. Met meer dan 2000 m2 aan speelruimte kunnen de kids genieten van de peuterzone, trampolines, glijbanen en nog veel meer. Is het buiten mooi weer? Dan kunnen de kids gezellig buitenspelen. Er zijn klimtoestellen, schommels en veel meer. Kom je gezellig bij ons spelen? Je krijgt per gezin een kan ranja gratis. Voor meer info: www.kids-plaza.nl. 

 Eigen consumpties zijn niet toegestaan!

  Geurtsvenweg 2a, 6006 SN Weert
  Telefoonnummer (0495) 549 118
 Alle dagen geopend van 9.30 - 18.00 uur.

Klimbos Weert is een ECO Klimbos. Het klimbos heeft 4 klimparcoursen met verschillende hindernissen tussen de bomen. Deze lopen op in moeilijkheid en hoogte. Als je alle 4 de parcoursen aflegt dan ben je ongeveer 2,5 uur bezig met klimmen. In het eerste parcours sta je op zo’n 3 meter hoogte. In laatste parcours is dat ruim 9,5 meter. Dit staat garant voor een onvergetelijk actief dagje uit voor jong en oud. Je bent van harte welkom bij Klimbos Weert!
Website: www.klimbosweert.nl.

Voorwaarden voor deelname:

 • Kinderen moeten minimaal 1,30 mtr groot zijn (8/9 jaar is dat meestal).
 • Maximale lengte 2,20 mtr.
 • Gewicht maximaal 120 kg.
 • Geen sieraden (oorbellen, kettingen, ringen, armbandjes, festivalbandjes) of andere zaken waarmee je kan blijven haken of die kunnen beknellen.
 • Dichte schoenen (dus géén crocs of slippers).
 • Lange haren in een staart.
 • Roken is in het bos verboden (ook e-sigaret).
 • Niet onder invloed van alcohol of drugs of andere middelen.
 • Vooraf online boeken met de vouchercode is verplicht via www.klimbosweert.nl.
  Geurtsvenweg 8, 6006 SN Weert
 Telefoonnummer (0495) 543 854

Wist je dat in de Peel kabouters wonen? Tenminste, dat denken we, want overal zie je kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje. Kabouters wonen meestal in holletjes in de grond of in een holle boom. Ze zijn erg ijverig en behulpzaam en de hele dag druk in de weer. Waarmee? Als je het kabouterpad loopt kom je daar vanzelf achter. Vergeet onderweg niet te zoeken naar kaboutersporen! Met een beetje geluk kom je een echte kabouter tegen... Leeftijd 3 t/m 6 jaar / duur 1 uur / incl. kaboutermuts, opdrachtenkaart, stickervel in een leuk rugzakje. Meer informatie over het Buitencentrum vind je op deze website.

  Moostdijk 15 in Ospel
 Telefoonnummer (0495) 641 497

Nationaal Park De Groote Peel is een hoogveengebied. Dat is iets anders dan een bos. Maar wat is er dan anders? En welke planten en dieren komen er in De Groote Peel voor? Dat ontdek je als je op pad gaat met de Peel Beleef-je-Buiten Tocht! Of ga tijdens een van de Peel Ontdektochten met een Peelgids van Staatsbosbeheer op pad, zet je zintuigen aan het werk en ontdek de natuur in de verschillende seizoenen. Leuk voor het hele gezin! Een ontdektocht voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar. Leeftijd 6 t/m 12 jaar / route 2,5 km / duur 1,5 - 2 uur / inclusief Buitenblad, diploma en stickervel in een leuk rugzakje. Het Buitencentrum vindt u op deze website.

 Moostdijk 15 in Ospel
 Telefoonnummer (0495) 641 497

Leef je uit in de golven van ons mooie zwembad de IJzeren Man in Weert. Ontdek de mogelijkheden van het wedstrijdbad of doe mee aan verschillende wateractiviteiten. Beleef een heerlijk dagje uit in ons zwembad met maar liefst 4 binnenbaden, 6 buitenbaden en een 72-meter interactieve glijbaan. Voor actuele openingstijden: www.zwembadweert.nl.

 Reserveren verplicht!

 Geurtsvenweg 1, 6006 SN Weert
 Telefoonnummer (0495) 537 170

Naast deze gezinsuitjes biedt het Bibliocenter ook 2 leuke activiteiten voor alleen de kinderen aan. Heeft je kind de passende leeftijd en wil hij / zij deelnemen, geef dat dan aan in het aanmeldingsformulier. Dan ontvang je ook daarvoor het toegangskaartje.

 Deze activiteiten zijn extra op de 3 activiteiten die je kunt kiezen voor het hele gezin.

 • Gezellige doe-ochtend 'Alles over dinosaurussen'. Tyrannosaurus Rex, Triceratops, Stegosaurus en een Brachiosaurus en nog veel meer... Ben jij ook zo’n dino fan? Dan mag je deze gezellige DINO doe-ochtend niet missen. We gaan samen knutselen, liedjes zingen, dansen, voorlezen en nog veel meer! Kom op woensdag 17 augustus van 10.30 uur tot 12.00 uur naar Bibliocenter Weert. Leeftijd: 4 t/m 8 jaar.
 • Gezellige doe-ochtend 'Je eigen circusact'. Droom jij ook van werken in een circus? Als acrobaat, clown, jongleur of goochelaar? Doe dan mee met de gezellige CIRCUS doe-ochtend bij Bibliocenter Weert. We gaan samen knutselen, voorlezen én natuurlijk maken we dan een echte circusact! We gaan deze samen bedenken, oefenen én een echte artiestennaam verzinnen. Woensdag 10 augustus van 10.30 tot 12.00 uur bij Bibliocenter Weert. Leeftijd 9 t/m 12 jaar.
 Wilhelminasingel 250,6001 GV Weert
 Telefoonnummer (088) 2432000

Ook in het zomerpakket

Naast de gekozen activiteiten ontvangen alle gezinnen ook:

 • Muntjes voor een ijsje bij IJssalon Bacio.
 • Boekje met Speeltuinenroutes door Weert.
 • Overzicht met leuke, gratis plekken voor een uitstapje.
 • Sportactiviteit van Punt Welzijn.

Vragen?

Heb je vragen of is er iets onduidelijk? Neem dan contact op met de gemeente via aanpakarmoede@weert.nl.

Het zomerpakket is mede mogelijk gemaakt door alle bovenstaande ondernemers, De Wiëerter Mix, het Kinderfonds Midden-Limburg en de gemeenten Nederweert en Weert.

 
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten