Sfeerbeeld uit de gemeente Weert.

Zomerpakket

Twee zwemmende meisjes.

Twee zwemmende meisjes.

Veel gezinnen kunnen om financiële redenen niet op vakantie. Om in de zomervakantie een aantal leuke activiteiten te kunnen doen, bieden gemeenten Weert en Nederweert een zomerpakket aan. Het zomerpakket is een op maat afgestemd pakket met vrijkaartjes en leuke ideeën voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen.

Voor wie is het?

Het zomerpakket is er voor gezinnen met jeugdigen van 0 tot en met 18 jaar waarvan het inkomen niet hoger is dan 120% van sociaal minimum (zie de pagina 'Kindpakket'). Alleen inwonende gezinsleden tellen mee. De gemeente controleert deze gegevens.

Hoe werkt het?

  • Je mag per gezin 3 activiteiten kiezen.
  • Je krijgt informatie opgestuurd per post.
  • Als je de activiteit bezoekt, laat je altijd je toegangsbewijs zien en kun je gratis naar binnen.
  • De toegangsbewijzen zijn geldig van zaterdag 15 juli tot en met zondag 27 augustus 2023.

Aanmelden

Aanmelden voor het zomerpakket kon tot en met vrijdag 30 juni. Helaas is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor het zomerpakket 2023.
Heb je je aangemeld? Dan ontvang je hiervan een bevestiging per mail en kun je de toegangsbewijzen voor 15 juli verwachten.

Een derde uitje!

Serviceclub Ronde Tafel 146 Weert maakt het mogelijk dat er ook dit jaar een derde uitje kan worden gekozen door de gezinnen in Weert!

Activiteiten

Er zijn verschillende activiteiten. In onderstaand uitklapmenu vind je een beschrijving van de activiteiten waar je uit kunt kiezen.

Op ons dagstrand kun je terecht voor een fantastisch dagje uit. 400 meter aan hagelwit strand ligt voor je klaar. De palmbomen en het azuurblauwe water maken het tot een exotisch dagje uit. Op vakantie zonder dat je naar Zuid-Europa hoeft te gaan. Ons strand is van alle gemakken voorzien. Voor de kinderen zijn er speelmogelijkheden in de vorm van een piratenboot-speeltoestel en een waterpomp. Kijk op www.blauwemeertjeweert.nl voor actuele berichten.

  Herenvennenweg 61, 6006 SW Weert
  Telefoonnummer (0495) 586 044

 Bij droog weer op woendag tot en met vrijdag van 10.00 - 17.00 uur, op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Maandag en dinsdag gesloten.

Met het hele gezin naar de bioscoop. Laat je ontspannen onderuit zakken in de comfortabele stoelen van de bioscoop om te genieten van een goede film. Het kaartje is geldig van maandag t/m vrijdag. Reserveer op tijd! Dit kan via www.gotcha-weert.nl
 
  Beekstraat 49, 6001 GG Weert
  Telefoonnummer (0495) 532 002

Voor alle kinderen die het leuk vinden om te zoeken naar waterdiertjes is een Watersafari een leuke uitdaging. In de sloot en bij het ven de Kleine IJzeren Man zitten veel waterdiertjes. Deze kun je vangen met een schepnet. Dat doe je het beste vanaf een van de bruggetjes, de houten balk over de sloot achter in de tuin of vanaf het platform bij de Kleine IJzeren Man.
Hoe je dat moet doen staat op de doekaart. Je krijgt naast de doekaart een tasje en een schepnet mee. In het tasje zit een emmertje, witte bak, loeppotje en een zoekkaart Waterdiertjes.

  • Deze activiteit is voor gezinnen met kinderen vanaf 5 jaar. 
  • De tocht kun je als gezin zelfstandig uitvoeren.
  • Reserveren is niet nodig.

Website: www.nmcweert.nl 

 Geurtsvenweg 4, 6006 SN Weert
  Telefoonnummer (0495) 524 893
Open op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur, in het weekend van 13.00 tot 17.00 uur. 

Bowlen is een leuk uitje voor jong en oud. En al helemaal op de moderne bowlingbanen van Pins & Pints Bowling! Kom gezellig een uurtje bowlen in Nederweert, inclusief een karaf ranja. Er zijn goothekjes voor kinderen op alle banen. Je kunt komen bowlen op maandag t/m donderdag de hele dag, en op vrijdag vóór 18.00 uur (dus niet in het weekend), met maximaal 7 gezinsleden per baan.

 Reserveer deze activiteit vooraf, dit kan via www.pinsandpintsbowling.nl

 Randweg West 4b, 6031 RS Nederweert
  Telefoonnummer (0495) 622 075
 Maandag t/m donderdag de hele dag, en op vrijdag vóór 18.00 uur.

Wil je komende zomer lekker spelen, knutselen, ontdekken, beleven en bewonderen in een echt doe-museum? Dan ga je naar Eynderhoof! De kinderen maken op een speelse manier kennis met het leven, werken en spelen zoals dat tot 1950 in de regio normaal was. Met speurtochten, een speelbos en Fancy Fair, alles is mogelijk. Bezoek Eynderhoof bij voorkeur op een woensdagmiddag, want dan is er een speciale kindermiddag met extra activiteiten. Je krijgt in het zomerpakket maar liefst 2x toegang met het hele gezin voor dit leuke Openluchtmuseum. Eynderhoof is geschikt voor alle leeftijden, de kinderactiviteiten met name voor kinderen t/m 14 jaar. Website: www.eynderhoof.nl

 Milderspaât 1, 6034 PL Nederweert-Eind
  Telefoonnummer (0495) 626 507

Bij binnen- en buitenspeeltuin KidsPlaza Weert kun je zowel met mooi als slecht weer gezellig komen spelen. Kidsplaza Weert heeft de leukste speeltoestellen voor kids van 0 tot en met 12 jaar. Met meer dan 2000 m2 aan speelruimte kunnen de kids genieten van de peuterzone, trampolines, glijbanen en nog veel meer. Is het buiten mooi weer? Dan kunnen de kids gezellig buitenspelen. Er zijn klimtoestellen, schommels en veel meer. Kom je gezellig bij ons spelen? Je krijgt per gezin een kan ranja gratis. 
Voor meer info: www.kids-plaza.nl

 Eigen consumpties zijn niet toegestaan!

  Geurtsvenweg 2a, 6006 SN Weert
  Telefoonnummer (0495) 549 118
 Alle dagen geopend van 9.30 - 18.00 uur.

Klimbos Weert is een ECO Klimbos. Het klimbos heeft 4 klimparcoursen met verschillende hindernissen tussen palen. Deze lopen op in moeilijkheid. Als je alle 4 de parcoursen aflegt dan ben je ongeveer 2,5 uur bezig met klimmen. Dit staat garant voor een onvergetelijk dagje uit voor jong en oud. Om te kunnen klimmen, moeten de kinderen minimaal 1.30 meter zijn (geen uitzonderingen mogelijk) en sieraden zijn niet toegestaan, verder zijn dichte schoenen verplicht.
Kijk voor alle eisen op klimbosweert.nl/veiligheid 

Reserveer deze activiteit altijd vooraf via de website klimbosweert.nl/tickets
Telefonisch reserveren kan niet!

  Geurtsvenweg 8, 6006 SN Weert
 Telefoonnummer (0495) 543 854

Wist je dat in de Peel kabouters wonen? Tenminste, dat denken we, want overal zie je kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje. Kabouters wonen meestal in holletjes in de grond of in een holle boom. Ze zijn erg ijverig en behulpzaam en de hele dag druk in de weer. Waarmee? Als je het kabouterpad loopt kom je daar vanzelf achter. Vergeet onderweg niet te zoeken naar kaboutersporen! Met een beetje geluk kom je een echte kabouter tegen...
Leeftijd 3 t/m 6 jaar / duur 1 uur / incl. kaboutermuts, opdrachtenkaart, stickervel in een leuk rugzakje.
Meer informatie over het Buitencentrum vind je op deze website.

  Moostdijk 15 in Ospel
 Telefoonnummer (0495) 641 497

Nationaal Park De Groote Peel is een hoogveengebied. Dat is iets anders dan een bos. Maar wat is er dan anders? En welke planten en dieren komen er in De Groote Peel voor? Dat ontdek je als je op pad gaat met de Peel Beleef-je-Buiten Tocht! Of ga tijdens een van de Peel Ontdektochten met een Peelgids van Staatsbosbeheer op pad, zet je zintuigen aan het werk en ontdek de natuur in de verschillende seizoenen. Leuk voor het hele gezin! Een ontdektocht voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar.
Leeftijd 6 t/m 12 jaar / route 2,5 km / duur 1,5 - 2 uur / inclusief Buitenblad, diploma en stickervel in een leuk rugzakje.
Het Buitencentrum vindt je op deze website.

 Moostdijk 15 in Ospel
 Telefoonnummer (0495) 641 497

Zwembad De IJzeren Man, Heerlijk genieten, voor iedereen in en om het water! Gegarandeerd waterpret, meerdere binnen-en buitenbaden en glijbanen, omgeven door prachtige natuur. Daarnaast kun je terecht in onze beachclub voor een hapje en drankje. Je mag ook je eigen consumpties meenemen.
Kijk voor actuele informatie en openingstijden op: www.zwembadweert.nl.

 Reserveren verplicht!

 Geurtsvenweg 1, 6006 SN Weert
 Telefoonnummer (0495) 537 170

Tijdens een bezoek aan het centrum van Weert genieten van een kopje koffie, thee of frisdrank met een lekker stukje vlaai? Dat kan op het gezellige terras van Café t Swaentje.

 Stationsstraat 1, 6001 CJ Weert

 Telefoonnummer (0495) 235 594

Kom je mee spelen op dinsdag 22 augustus? Voor kinderen van 4 t/m 8 jaar. Kom je snel? Dan volgen we de lijntjes door het doolhof. En kun je me helpen om bij de speeltuin te komen. We gaan samen het verhaal naspelen. We stampen door de duinen, klimmen in de bomen, springen van steen naar steen over de rivier, kruipen onder de braamstruiken door, langs een grote mierenhoop, springen over een afgrond, glijden langs de berg af door de grot van het monster en komen bij de speeltuin uit. En je mag zelf een spannende speeltuin bedenken. We gebruiken verschillende materialen en technieken. Zo ontstaat een fantasievolle speeltuin.

 Aanmelden is verplicht. Maximaal 20 kinderen per keer.

 Dinsdag 22 augustus van 10.30 - 11.30 uur | Bibliocenter Weert: Wilhelminasingel 250, 6001 GV Weert
 Dinsdag 22 augustus van 13.30 - 14.30 uur | Bibliocenter Nederweert: Kapelaniestraat 8, 6031 BX Nederweert
 Telefoonnummer (088) 2432000

Ook in het zomerpakket

Naast de gekozen activiteiten ontvangen alle gezinnen ook:

  • Muntjes voor een ijsje bij IJssalon Bacio
  • Boekje met Speeltuinenroutes door Weert
  • Overzicht met leuke, gratis plekken voor een uitstapje.

Vragen?

Heb je vragen of is er iets onduidelijk? Neem dan contact op met de gemeente via aanpakarmoede@weert.nl of bel De Vraagwijzer.

Het zomerpakket is mede mogelijk gemaakt door alle bovenstaande ondernemers, serviceclub Ronde tafel 146 Weert, het Kinderfonds Midden-Limburg en de gemeenten Nederweert en Weert.

Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten