De Vraagwijzer

Logo van De Vraagwijzer.

Logo van De Vraagwijzer.

De Vraagwijzer maakt u wegwijs in de wereld van regelingen en voorzieningen op het gebied van wonen, welzijn, zorg, werk en inkomen. De Vraagwijzer onderhoudt contact met alle mogelijke aanbieders op deze gebieden. De medewerkers van de Vraagwijzer informeren en adviseren u gratis, stellen uw belang centraal én stellen uw privacy voorop.      

Wat doet de Vraagwijzer?

De Vraagwijzer geeft onder andere informatie over:

 • Gezondheidszorg, consumentenzaken, instanties en voorzieningen
 • Werk en Inkomen
 • Regelingen voor mensen met een laag inkomen
 • De WMO, ondersteuning zoals: begeleiding, hulp bij huishouden, (aangepast) vervoer en vervoersvoorzieningen, woningvoorzieningen
 • Hulp bij schulden of betalingsregelingen
 • Toeslagen van de Belastingdienst
 • Hulp bij problemen als gevolg van ouderdom, ziekte, handicap 
 • Ontspanning en vrije tijd
 • Kinderopvang(toeslag) en peuterplekken
 • Opvoeden en opgroeien
 • Ziektekostenverzekering
 • Meldpunt discriminatie, een melding kan gedaan worden via het Meldpunt Discriminatie. Kijk voor meer informatie op deze pagina.

De Vraagwijzer geeft niet alleen informatie, maar helpt ook bij het invullen van formulieren. Als de medewerkers van De  Vraagwijzer u niet goed kunnen helpen, dan verwijzen ze u goed en snel door naar de juiste organisatie.

Meer zorg nodig? Het 'Kennisloket Thuis in Blijvende Zorg' helpt

Weet u niet waar u moet zijn voor zorg, heeft u meer zorg nodig dan vanuit de Wmo mogelijk is of bent u benieuwd naar zorgmogelijkheden in de toekomst? Het Kennisloket Thuis in Blijvende Zorg geeft u kosteloos advies over de mogelijkheden. Dat doen ze voor alle ouderen, ook voor degenen die niet bij VGZ verzekerd zijn. Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Bereikbaarheid voor minder validen

Voor mindervalide bezoekers is de toegang goed geregeld. Zij kunnen  in de garage onder het stadhuis parkeren (betaald parkeren, u betaalt achteraf) en met de lift naar de hal. Verder zijn er op de Wilhelminasingel aan de zijde van het stadhuis en aan de overzijde in totaal drie invalidenparkeerplaatsen. De inrichting van de balie zorgt voor een betere privacy. Bezoekers die op hun beurt wachten kunnen van diverse zitjes in de ruime hal gebruik maken.

Contact

De Vraagwijzer

Contactgegevens De Vraagwijzer

De Vraagwijzer maakt u wegwijs in de wereld van regelingen en voorzieningen op het gebied van wonen, welzijn, zorg, werk en inkomen.

 

Wilhelminasingel 101, 6001 GS Weert

Bij een bezoek aan het stadhuis gelden deze huisregels.

Postbus 950, 6000 AZ Weert
(0495) 575 000
Vanuit het buitenland: +31 495 575 000
vraagwijzer@weert.nl
www.devraagwijzer.nl

Vanwege het coronavirus is De Vraagwijzer alleen telefonisch bereikbaar. De vrije inloop (dat is zonder afspraak langs komen) is niet meer mogelijk. In uitzonderlijke situaties wordt er een afspraak ingepland. Dit is dus uitsluitend mogelijk na telefonisch overleg met De Vraagwijzer. Tel. (0495) 575 000, kies in het menu voor De Vraagwijzer.

 

Openingstijden
Dag Telefonisch bereikbaar
Maandag 08.30 tot 12.30 uur
Dinsdag 08.30 tot 12.30 uur
Woensdag 08.30 tot 12.30 uur
Donderdag 08.30 tot 12.30 uur
Vrijdag 08.30 tot 12.30 uur

Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten