Lees voor ?

Kindpakket Weert

Kinderen in de speeltuin.

Kinderen in de speeltuin.

Het Kindpakket is een bundeling van initiatieven en regelingen voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Als ouder, verzorger of hulpinstantie kunt u deze regeling(en) aanvragen voor kinderen, die wonen in de gemeente Weert. Met een laag inkomen bedoelen we 120% van het sociaal minimum en/of als u in een schuldenregeling zit.

De bedragen vindt u onderaan deze pagina.

U heeft niet automatisch recht op alle voorzieningen. De fondsen zijn particuliere organisaties en geen overheidsinstanties. Een aanbod vanuit de fondsen is daarom geen recht.

Voor ondersteuning moet voldaan worden aan de criteria van het fonds. Daarnaast is goedkeuring alleen mogelijk indien er voldoende middelen zijn om de aanvraag te kunnen bekostigen.

Sporten bij een vereniging

Wilt uw kind graag lid worden van een sportclub? Het Jeugdfonds Sport kan een lidmaatschap en sportkleding of sportmaterialen vergoeden.

Zwemdiploma halen

Wilt u dat uw kind leert zwemmen? Voor diploma A, B en C kunnen de zwemlessen betaald worden. Want een kind dat kan zwemmen doet mee.

Sporten in de wijk

Punt Welzijn organiseert allerlei sport- en spelactiviteiten in de wijken voor jeugdigen. De activiteiten zijn gratis of tegen een kleine vergoeding te bezoeken. Meer info is te vinden op de website van Punt Welzijn.

Muziek, dans, schilderen, fotografie

Wilt uw kind graag meedoen aan muziek, dans, zang, tekenen of andere culturele activiteiten? Het Jeugdfonds Cultuur kan het lesgeld, de kleding en materialen vergoeden.

Gratis tweedehands fiets

Uw kind wil naar school fietsen? Maar u heeft geen fiets voor hem/haar? U kunt een tweedehands fiets aanvragen.

Kleding

Gemeenten Weert en Nederweert organiseren twee keer per jaar een Kledingdag voor kinderen. Tijdens deze dagen krijgt ieder kind een bedrag om te besteden aan nieuwe kleding en schoenen. Lokale winkeliers zorgen voor een uitgebreid aanbod. In het voorjaar en het najaar vinden deze dagen plaats.

 • Leeftijd: kinderen van 0 tot en met 18 jaar*
 • Aanvragen: bij De Vraagwijzer

Meedoen

De gemeente Weert vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Daarom is er de Meedoenbijdrage. Door de Meedoenbijdrage kunt u bijvoorbeeld naar de film, het zwembad bezoeken of een dagje naar Kinderpretland.

 • Leeftijd: voor iedereen van 0 tot en met 110 (met inkomen tot 130% van bijstandsniveau)
 • Aanvragen: bij De Vraagwijzer

Thuis ontbijten voor kinderen

Lukt het u vaak niet een voedzaam ontbijt te verzorgen voor uw kinderen? Dan is er het Jeugdontbijt. Je ontvangt wekelijks op vrijdag een tas met zeven gezonde ontbijten per kind.

Verjaardag kind

Is uw kind bijna jarig, maar kunt u geen traktatie of feestje verzorgen? Stichting Jarige Job helpt kinderen door het geven van een verjaardagsbox met een waarde van € 35,-. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag thuis én op school! Een aanvraag moet minimaal zes weken van te voren binnen zijn bij Jarige Job, dus wees op tijd!

Schoolkosten

Schoolkosten zoals gymkleding, een schooltas of het schoolreisje kunt u (deels) vergoed krijgen. Stichting Leergeld ondersteunt bij de kosten voor binnen- en buitenschoolse activiteiten en materialen.

Onverwachte of ongewone uitgaven voor uw kind

Moet u eenmalige kosten maken voor uw kind? En kunt u dit niet zelf betalen? Dan biedt Nationaal Fonds Kinderhulp soms uitkomst.

Sinterklaas

Kunt u met Sinterklaas geen cadeautje voor uw kind(eren) kopen? Met Actie Pepernoot kan dat wel! Voor jonge kinderen zorgen zij voor een code, waarmee u zelf een cadeautje kunt uitzoeken.

 • Leeftijd: voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar.
  (Voor jeugdigen die op 31-12-2021 nog 11 jaar waren en in 2022 12 jaar worden (geboortejaar 2010).
 • Aanvragen: bij Centrum voor Jeugd en Gezin

Zomerpakket

Veel gezinnen kunnen om financiële redenen niet op vakantie. Om in de zomervakantie een aantal leuke activiteiten te kunnen doen, bieden gemeenten Weert en Nederweert een zomerpakket aan. Het zomerpakket is een op maat afgestemd pakket met vrijkaartjes en leuke ideeën voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Voor meer informatie, zie deze pagina.

Gemeenteplaatsen bij peuterprogramma

Voor peuters is er het peuterprogramma binnen de kinderopvang. Werkende of studerende ouders krijgen kinderopvangtoeslag van de belastingdienst. Voor peuters waarvan ouders geen recht hebben op belastingtoeslag zijn er gemeenteplekken peuteropvang.

Bibliotheek

Het jeugdabonnement bij Bibliocenter is gratis voor kinderen van 0 tot en met 17 jaar. Alleen de eenmalige inschrijving kost € 2,50. In de bibliotheek kunnen kinderen gratis boeken, tijdschriften en e-books lenen.

 • Leeftijd: kinderen van 0 tot en met 17 jaar
 • Aanvragen: bij Bibliocenter

Tegemoetkoming voor kosten Kindervakantiewerk

Iedere zomer wordt in de verschillende wijken van Weert de Kindervakantiewerk-week georganiseerd. Kinderen kunnen dan meedoen met leuke en uitdagende activiteiten. Er is een vergoeding van (een deel van) de kosten mogelijk. Aanmelden voor de activiteiten in de zomer is in april.

Laag inkomen

Laag inkomen

Het Kindpakket is voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Daar bedoelen we 120% van het sociaal minimum mee en/of als u in een schuldenregeling zit. Dit zijn de bedragen van de maximale netto inkomensgrens (120% van bijstandsniveau) per 1 januari 2022:

 • Alleenstaande ouder jonger dan 21 jaar: € 307,- per maand
 • Alleenstaande ouder 21 jaar tot pensioengerechtigd: € 1.245,- per maand
 • Alleenstaande ouder pensioengerechtigd: € 1.383,- per maand
 • Echtpaar/samenwonend jonger dan 21 jaar: € 970,- per maand
 • Echtpaar/samenwonend 1 partner jonger dan 21 en andere partner ouder dan 21: € 1.552,- per maand
 • Echtpaar/samenwonend 21 jaar tot pensioengerechtigd: € 1.778,- per maand
 • Echtpaar/samenwonend pensioengerechtigd: € 1.872,- per maand

* Voor jeugdigen die op 31-12-2021 nog 17 jaar waren en in 2022 18 jaar worden (geboortejaar 2004).

 
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten