Kindpakket Weert

Het Kindpakket is een bundeling van initiatieven en regelingen voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Als ouder, verzorger of hulpinstantie kunt u deze regeling(en) aanvragen voor kinderen, die wonen in de gemeente Weert.

Met een laag inkomen bedoelen we 120% van het sociaal minimum en/of als u in een schuldenregeling zit. De bedragen vindt u onderaan deze pagina.

Sporten bij een vereniging

Wilt uw kind graag lid worden van een sportclub? Het Jeugdfonds Sport kan een lidmaatschap en sportkleding of sportmaterialen vergoeden.

Zwemdiploma halen

Wilt u dat uw kind leert zwemmen? Voor diploma A, B en C kunnen de zwemlessen betaald worden. Want een kind dat kan zwemmen doet mee.

 • Leeftijd: kinderen van 5 jaar en ouder
 • Aanvragen: bij stichting Leergeld (aanvragen kan tot uiterlijk dinsdag 23 juli 2019)

Sporten bij Let’s Move

Jaarlijks organiseert Punt Welzijn van maart tot en met oktober de Urban Sport Tour. Dit zijn gratis sportactiviteiten in de wijken van Weert. Kijk voor meer informatie op: www.letsmoveweert.com.

Muziek, dans, schilderen, fotografie

Wilt uw kind graag meedoen aan muziek, dans, zang, tekenen of andere culturele activiteiten? Het Jeugdfonds Cultuur kan het lesgeld, de kleding en materialen vergoeden.

Gratis tweedehands fiets

Uw kind wil naar school fietsen? Maar u heeft geen fiets voor hem/haar? U kunt een tweedehands fiets aanvragen.

Laptop

Zit uw kind in groep 7 of 8 van de basisschool of op het voortgezet onderwijs? En heeft u geen computer of laptop voor het huiswerk? Dan kunt u in aanmerking komen voor een laptop.

Kleding

Gemeenten Weert en Nederweert organiseren twee keer per jaar een Kledingdag voor kinderen. Tijdens deze dagen krijgt ieder kind een bedrag om te besteden aan nieuwe kleding en schoenen. Lokale winkeliers zorgen voor een uitgebreid aanbod. In april en oktober vinden deze dagen plaats.

 • Leeftijd: kinderen van 0 tot en met 18 jaar
 • Aanvragen: bij De Vraagwijzer

Meedoen

De gemeente Weert vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Daarom is er de Meedoenbijdrage. Door de Meedoenbijdrage kunt u bijvoorbeeld naar de film, het zwembad bezoeken of een dagje naar Kinderpretland.

 • Leeftijd: voor iedereen van 0 tot en met 110 (met inkomen tot 130% van bijstandsniveau)
 • Aanvragen: bij De Vraagwijzer

Thuis ontbijten voor kinderen

Lukt het u vaak niet een voedzaam ontbijt te verzorgen voor uw kinderen? Dan is er het Jeugdontbijt. Je ontvangt wekelijks op vrijdag een doos met zeven gezonde ontbijten per kind.

Verjaardag kind

Is uw kind bijna jarig, maar kunt u geen traktatie of feestje verzorgen? Stichting Jarige Job helpt kinderen door het geven van een verjaardagsbox met een waarde van € 35,-. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag thuis én op school! Een aanvraag moet minimaal zes weken van te voren binnen zijn bij Jarige Job, dus wees op tijd!

Schoolkosten

Schoolkosten zoals gymkleding, een schooltas of het schoolreisje kunt u (deels) vergoed krijgen. Stichting Leergeld ondersteunt bij de kosten voor binnen- en buitenschoolse activiteiten en materialen.

Onverwachte of ongewone uitgaven voor uw kind

Moet u eenmalige kosten maken voor uw kind? En kunt u dit niet zelf betalen? Dan biedt Nationaal Fonds Kinderhulp soms uitkomst.

Sinterklaas

Kunt u met Sinterklaas geen cadeautje voor uw kind(eren) kopen? Met Actie Pepernoot kan dat wel! Voor kinderen zorgen zij voor een code, waarmee u zelf een cadeautje kunt uitzoeken.

 • Leeftijd: voor kinderen van 0 tot en met 18 jaar
 • Aanvragen: bij Centrum voor Jeugd en Gezin, dit kan ook tijdens de Kledingdag in oktober

Zomerpakket

Veel gezinnen kunnen om financiële redenen niet op vakantie. Om in de zomervakantie een aantal leuke activiteiten te kunnen doen, bieden gemeenten Weert en Nederweert een zomerpakket aan. Het zomerpakket is een op maat afgestemd pakket met vrijkaartjes en leuke ideeën voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Voor meer informatie, zie deze pagina.

Gemeenteplaatsen bij peuterprogramma

Voor peuters is er het peuterprogramma binnen de kinderopvang. Werkende of studerende ouders krijgen kinderopvangtoeslag van de belastingdienst. Voor peuters waarvan ouders geen recht hebben op belastingtoeslag zijn er gemeenteplekken peuteropvang.

Bibliotheek

Het jeugdabonnement bij Bibliocenter is gratis voor kinderen van 0 tot en met 17 jaar. Alleen de eenmalige inschrijving kost € 2,50. In de bibliotheek kunnen kinderen gratis boeken, tijdschriften en e-books lenen.

 • Leeftijd: kinderen van 0 tot en met 17 jaar
 • Aanvragen: bij Bibliocenter

Tegemoetkoming voor kosten Kindervakantiewerk

Iedere zomer wordt in de verschillende wijken van Weert de Kindervakantiewerk-week georganiseerd. Kinderen kunnen dan meedoen met leuke en uitdagende activiteiten. Er is een vergoeding van (een deel van) de kosten mogelijk. Aanmelden voor de activiteiten in de zomer is in april.

Laag inkomen

Het Kindpakket is voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Daar bedoelen we 120% van het sociaal minimum mee en/of als u in een schuldenregeling zit. Dit zijn de bedragen van de maximale netto inkomensgrens (120% van bijstandsniveau) per 1 juli 2020:

 • Alleenstaande ouder jonger dan 21 jaar: € 298,- per maand
 • Alleenstaande ouder 21 jaar tot pensioengerechtigd: € 1.207,- per maand
 • Alleenstaande ouder pensioengerechtigd: € 1.350,- per maand
 • Echtpaar/samenwonend jonger dan 21 jaar: € 941,- per maand
 • Echtpaar/samenwonend 1 partner jonger dan 21 en andere partner ouder dan 21: € 1.505,- per maand
 • Echtpaar/samenwonend 21 jaar tot pensioengerechtigd: € 1.725,- per maand
 • Echtpaar/samenwonend pensioengerechtigd: € 1.832,- per maand