Evenementen

U bevindt zich hier: Home » Wonen en leven » Evenementen

Evenementen

Bent u op zoek naar wat er te doen is in Weert of omgeving? Zoekt u een leuk evenement of gezellige (groeps)activiteit? Op deze pagina kunt u de evenementen bekijken voor de komende 4 weken.
En als u zelf een evenement organiseert, denk dan bijvoorbeeld aan het aanvragen van een evenementenvergunning of het aanmelden van uw activiteit voor de kalender of digitale informatieborden.

Onderaan deze pagina staat de evenementenkalender voor de regio Weert voor de komende 4 weken. De gegevens komen uit de evenementenkalender van de website MetOnsInWeert.nl, in samenwerking met de Weerter VVV. Op die site vindt u een uitgebreide evenementenkalender, voor het hele jaar.

Organiseert u zelf een evenement?

Wilt u als particulier, bedrijf of instelling een sportwedstrijd, evenement, popconcert, beurs of andere activiteit organiseren? Denk dan aan de volgende zaken:

 Evenementenvergunning
Voor het organiseren van een evenement of activiteit heeft u een mogelijk een evenementenvergunning nodig. De gemeente kan onder specifieke voorwaarden een vergunning verlenen. Voor meer informatie over een evenementenvergunning of het aanvraagformulier, zie deze pagina.

 Digitale informatieborden
Langs de invalswegen van Weert staan digitale informatieborden. Deze kunt u gebruiken om uw evenement of activiteit onder de aandacht te brengen. Voor meer informatie over deze borden, de voorwaarden en een digitaal aanvraagformulier, zie deze pagina.

 Vermelding evenementenkalender
U kunt uw evenement of activiteit zelf aanmelden voor een vermelding in de evenementenkalender, via een digitaal formulier. De gegevens worden dan onder andere opgenomen in de kalender hieronder, op de website en Facebook-pagina van MetOnsInWeert en in de evenementenkalender van de VVV. Opgelet! Een eventuele evenementenvergunning moet u apart aanvragen bij de gemeente.

 Verzekering voor vrijwilligers
De gemeente Weert heeft twee verzekeringspakketten afgesloten, die de risico's van vrijwilligerswerk zo goed mogelijk afdekken. De gemeente beoogt hiermee het maatschappelijk belang van het goede vrijwilligerswerk te benadrukken en de participatie van vrijwilligers te stimuleren. Voor meer informatie, zie deze pagina.

Veel plezier als u eropuit gaat!
Met ons. In Weert.

Concert in de Bosuil.


Icoontje voor een agenda.
Wekelijks evenement. Volgende: ma. 19 aug. 2019 

Porgramma 3 mei:

14.00 uur Inloop en ontvangst met koffie/thee en muziek van Ensemble Tabor

14.30 uur Levensles door Sheila Meinhardt

14.40 uur Toelichting expositie me muziek van Ensemble Tabor

15.00 uur Opening door wethouder Cultuur Geert Gabriëls en Bianca Meinhardt

Expostie geopend tot en met 21 september tijdens de openingstijden van het Bibliocenter 

Tijden: 
Openingstijden Bibliocenter
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Bibliocenter Weert
Wilhelminasingel 250
6001 GV Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
di. 20 aug. 2019 

Hoe beter je je hebt voorbereid op het geven van borstvoeding, des te groter is de kans van slagen. Verwacht je binnenkort je baby en ga je borstvoeding geven? Dan is de informatieavond ‘Borstvoeding’ op dinsdag 20 augustus a.s. interessant voor jou. Lactatiekundige en kinderverpleegkundige Vivian Meeuwissen geeft samen met een JGZ verpleegkundige van de GGD Limburg-Noord uitleg, praktische informatie en tips over het geven van borstvoeding. Deze informatie is ook voor de partner interessant. Vanzelfsprekend is er gelegenheid om vragen te stellen.        

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 20 augustus van 19:00 tot 21:00 uur in het Restaurant van SJG Weert, Vogelsbleek 5. De toegang is gratis. Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de website: www.sjgweert.nl (zie: Agenda) of bij de afdeling Patiënteninformatie, telefoon: 0495 – 57 22 05.

Deze informatiebijeenkomst vindt 8 x per jaar plaats. De volgende bijeenkomst is op 24 september.

Borstvoedingcafé

Geïnteresseerden zijn ook van harte welkom tijdens het maandelijkse Borstvoedingcafé bij restaurant ‘eten in de proeftuin’ in de Intratuin aan de Roermondseweg 147, 6004 PC in Weert. De bijeenkomsten zijn op de eerste woensdag  van de maand tussen 10:00 en 12:00 uur.

Het Borstvoedingcafé in Weert is een initiatief van Vereniging Borstvoeding Natuurlijk en lactatiekundige IBCLC Willy Gielen van SJG Weert. Deelname aan het Borstvoedingcafé is gratis, eventuele  consumpties zijn voor eigen rekening.

 

Voor meer informatie over de informatieavond kunt u contact opnemen met de afdeling

Patiënteninformatie, tel. 0495 - 57 22 05, e-mail: patienteninformatie@sjgweert.nl 

Tijden: 
19.00 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Restaurant SJG Weert
SJG Weert
Vogelsbleek 5
6001BE Weert
Nederland
Telefoon: 
0495572205
Icoontje voor een agenda.
Wekelijks evenement. Volgende: wo. 21 aug. 2019 

• Saskia Keijzers Ittervoorterweg 133 6005NP Weert GSM *31-634017157 Email: saskia.keijzers@gmail.com Persbericht In het verlengde van de kunstINkijk zal de monumentale plastiek ‘Left luggage’van Saskia Keijzers uit Swartbroek nog tot 1 oktober in de crypte van het Fatima Huis, Coenraad Abelsstraat 31a in Weert te zien zijn. Op donderdag en zaterdag van 14.00 – 16.00 uur. Toegang gratis. www.fatimahuis.nl www.kunstcentrumweert.nl Titel: LEFT LUGGAGE Afmeting: 117x68x87 cm Materiaal: IJzer / PU/ Kunsthars

Tijden: 
do en za 14.00-16.00 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Fatimahuis
Eskada
Coenraad Abelsstraat 31a
6001VJ weert
Nederland
Telefoon: 
*31 - 634017157
Icoontje voor een agenda.
Wekelijks evenement. Volgende: do. 22 aug. 2019 

Vanaf 10 juli is er elke woensdag van 14.00 tot 16.00 uur een spelletjesmiddag in de bibliotheek van Weert. Opa’s en oma’s met kleinkinderen vanaf 6 jaar, mensen die van spelletjes houden, samen of alleen, kunnen naar de bibliotheek aan de Wilhelminasingel 250 komen om gezellig een spelletje te spelen.

Spellen die aanwezig zijn, zijn onder andere UNO, Rummikub, Pim Pam Pet, Mens erger je niet, 4 op een rij, Memory, Schaken, Dammen en Scrabble. De entree is gratis en de consumpties zijn tegen een aangepast prijsje.

Waarom zou je mee doen? Omdat spelletjes spelen gewoon leuk is, voor iedereen vanaf zes jaar tot honderd! En er is airco in de bieb. Altijd fijn met de warmere dagen deze zomer.

Tijden: 
14:00 tot 16:00 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Bibliocenter
Bibliocenter
Wilhelminasingel 250
6001 GV Weert
Nederland
Telefoon: 
088-2432000
Icoontje voor een agenda.
do. 22 aug. 2019 

De vakantieperiode loopt stilletjes aan tegen het einde en de meesten zijn weer terug op het honk. Het gewone dagelijkse leven neemt ons weer in bezit, maar de herinneringen zijn nog levend. Op donderdag 22 augustus gaan we dus stoere vakantieverhalen ophalen in ons Oogcafé. Nu heb je uiteraard beroepsvertellers die alles een beetje kleurrijker maken en Piet Poell is daar zeker meer dan bedreven in. Piet heeft dan ook al een aardig aantal boeken op zijn naam staan en kan de pen nauwelijks laten liggen. Op Facebook schrijft hij een wekelijkse Column met niet mis te verstane opinie. Waarvan er een aantal gebundeld zijn in ‘à la lanterne’, zijn vooralsnog laatste boek. Piet mag ook graag reizen door Spaanstalige landen. Zijn Colombiaanse vrouw zal zeker een drijvende factor zijn en familiebezoek brengt je dan al snel op beruchte wegen in een voor Nederlandse begrippen duistere staat. Colombia is van een overweldigende schoonheid wat betreft natuur, alleen ook zeer omstreden vanwege de drugsmaffia en de FARC een communistische revolutionaire beweging. Soms heb je van die muziekinstrumenten waar je nog nooit van gehoord hebt. Ze komen van verre oorden en worden ontdekt door onverwachte spelers. Mariëlle is een vaste bezoeker van ons Oogcafé en bespeelt de theremin vol overgave. Dit van oorsprong Russisch instrument is elektronisch en het geluid houdt het midden tussen een warme vrouwelijke operastem en een cello of viola. We genieten dus nog wat zomers na in Spaanse passie en Russische melancholie. Jullie zijn weer van harte welkom in ons Oogcafé bij Buurthuis Fatima, Nieuwstraat 11 te Weert tussen 14.00 en 17.00 uur. De koffie en thee staan klaar en ook familie, vrienden en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. Voor meer info kun je terecht op https://www.oogvereniging.nl/agenda/ of bel John Snijkers voorzitter van Oogvereniging Limburg op mobiel nummer 0620248377.

Tijden: 
14.00-17.00 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Buurthuis Fatima
Oogvereniging Limburg
Nieuwstraat 11
600 TV Weert
Nederland
Telefoon: 
0620248377
Icoontje voor een agenda.
do. 22 aug. 2019 

Optreden Blaoskracht 11 in het kader van de Marktconcerten. 

Tijden: 
18.30 uur - 22.00 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Centrum
Markt
6001 EJ Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
vr. 23 aug. 2019 

23 augustus zal Stichting B·Sassy een dialoogavond organiseren! Deze avond zal geheel draaien over de combinatie Geloof en Homoseksualiteit. 

Het evenement vindt 23 augustus plaats in De Huiskamer in Weert. De entree is gratis! Er zullen drie sprekers zijn die het katholiek, protestants en het islamitisch geloof vertegenwoordigen. Tot dan!

Tijden: 
19.30 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
De Huiskamer
Wilhelminasingel 10 B
6001 GT Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
vr. 23 aug. 2019 

Everlasting Summer….
Tja kon de vakantie maar altijd doorgaan. En dat gaan we ook doen.
Op vrijdag 23 augustus zorgen we dat het vakantiegevoel nog even blijft met heerlijke summer songs, cocktails en een heerlijk getapt biertje!

Relax, sit back and unwind

Wanneer en waar

Vrijdag 23 augustus 2019
Tijd: vanaf 20.00 uur
Entree: Gratis
Waar: Theatercafe de Huiskamer

Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Theater de Huiskamer
Theater de Huiskamer
Wilhelminasingel 10b
6001 GT Weert
Nederland
Telefoon: 
+31495769128
Icoontje voor een agenda.
za. 24 aug. 2019 tot zo. 25 aug. 2019 

Na het grote succes van de Stramproyer kunstroute in 2017 is besloten het evenement 2-jaarlijks te organiseren. Dit jaar is een wandel/fiets route van 7 km uitgestippeld. Deze voert wederom langs 15 mooie tuinen waarin diverse kunst van ca. 30 kunstenaars is tentoongesteld. Langs de route zijn horecapunten aanwezig voor een drankje en/of versnapering. Op zondag is er op het gezellige Kerkplein (tevens startpunt van de route) een markt waar kunstenaars in actie te zien zijn. Er zijn speciale activiteiten voor kinderen waaronder het beschilderen van een praalwagen.

Houd de Facebookpagina (@Mooi Rooj) in de gaten voor meer actuele info.

Tijden: 
10.00-17.00 uur
Toegangsprijs: 
€ 5,--
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Stramproy
Stichting Mooi Rooj
Kerkplein
6039 GH Stramproy
Nederland
Telefoon: 
0650744032
Icoontje voor een agenda.
Wekelijks evenement. Volgende: za. 13 apr. 2019 tot za. 7 dec. 2019 

De Sint Annamolen en de molenwinkel zijn deze zaterdag open van 11 tot 16.30 uur

Tijden: 
11.00-16.30 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Sint Annamolen Keent
Annamolen Keent
Keenterstraat, 1
6006PW Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
za. 24 aug. 2019 

U klim wordt beloond met een prachtig uitzicht ver over Weert!

Tijden: 
11.00-15.30 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
St. Martinuskerktoren
Markt 3
6001 EJ WEERT
Nederland
Icoontje voor een agenda.
zo. 25 aug. 2019 

In de Langstraat 32 in Weert is tijdelijk een nieuwe pop-up galerie. In het pand waar voorheen een kledingzaak was gevestigd is er nu werk te zien van Ton Geurts ( collages ) en Rina de Corti ( ruimtelijk werk in brons en keramiek ).
De galerie is geopend tijdens koopzondagen,het Cultureel Lint en speciale dagen van 12.00u tot 17/00 uur.

Tijden: 
12.00-17.00 uur
Bijlage: 
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
langstraat
langstraat
6001cv weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
Maandelijks evenement. Volgende: zo. 25 aug. 2019 

Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag in Weert, waarbij winkeliers de deuren openen van 13:00 tot 17:00 uur. Tijdens de koopzondag kunnen bezoekers gratis parkeren in de stad, met uitzondering van parkeerlocaties met een slagboom.

27 januari - Koopzondag
24 februari - Viva Vastelaovendj!
31 maart - Paashazenfeest
28 april - Oranjeweek Weert
26 mei - Munten voor Muziek-festijn
30 juni - Werelds Weert
28 juli - Springkussendag
25 augustus - Summer Sale Shopping
22 september - Cultureel Lint (vervroegd i.v.m. kermis)
27 oktober - Antje Festival
24 november - Pieten Party
1 december - Pieten Party (extra)
15 december - Winters Weert (extra)
22 december - Winters Weert (extra)
29 december - Winters Weert

Meer informatie is te vinden op de website van Centrummanagement Weert, www.cmweert.nl.

Tijden: 
13:00-17:00
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Binnenstad Weert
Binnenstad
6001 Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
zo. 25 aug. 2019 

Koopzondag 25 augustus staat in Weert in het teken van een spectaculaire Summer Sale Shopping! Winkels in de gehele binnenstad pakken met kramen voor hun deur uit met de allerbeste aanbiedingen om het zomerseizoen extra feestelijk af te sluiten.

Met de zomervakantie achter de rug is het tijd om op te ruimen, en dat doen ondernemers van de Weerter binnenstad op een bijzondere manier. Zoals elke laatste zondag van de maand openen winkels van 13.00 tot 17.00 uur de deuren. Om de Summer Sale extra kracht bij te zetten worden de beste koopjes op marktkramen in alle straten aangeboden. Mis het niet en sla je slag tijdens Summer Sale Shopping in Weert. Bij veel acties op de kramen geldt ‘op is op’, dus het is raadzaam op tijd een bezoekje aan de binnenstad te brengen.

Laatste zondag
Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag in Weert, waarbij winkeliers de deuren openen van 13:00 tot 17:00 uur. Tijdens de koopzondag kunnen bezoekers gratis parkeren in de stad, met uitzondering van parkeerlocaties met een slagboom. Het volledige programma van de komende koopzondagen is te vinden op de website van Centrummanagement, www.cmweert.nl.

​Cultureel Lint
In september is de koopzondag vanwege de kermis een week vervroegd en valt deze op 22 september. Gelijktijdig kunnen bezoekers dan genieten van veel muziek en theater tijdens Cultureel Lint, de opening van het culturele seizoen.

Tijden: 
13:00-17:00 uur
Toegangsprijs: 
gratis
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Binnenstad Weert
Binnenstad
6001 Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
ma. 26 aug. 2019 tot zo. 1 sep. 2019 

De 26ste editie van het Dollartoernooi bij Tennisvereniging TC Van Horne wordt dit jaar gehouden van maandag 26 augustus 2019 t/m zondag 1 september 2019.

Vanaf dit jaar bieden we categorieën aan vanaf de leeftijd van 17 jaar.

Categorie 17+: Heren dubbel 4,5,6,7 en 8. Dames dubbel 4,5,6,7 en 8 en Gemengd dubbel 6, 7 en 8
Categorie 40+: Heren dubbel 4,5,6,7 en 8. Dames dubbel 4,5,6,7 en 8 en Gemengd dubbel 6, 7 en 8

Inschrijven kan nog tot en met 12 augustus 2019 via http://www.dollartoernooi.nl of direct via https://mijnknltb.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=55D70882-F5C7-48B...

We hopen zowel de spelers als toeschouwers net als vorig jaar weer te mogen begroeten op ons knusse tennispark, dat net zoals andere jaren weer een Dollar-sfeer zal uitstralen.

Een mooie zomer gewenst en we zien jullie graag terug op ons Dollartoernooi.

Tijden: 
17.30 uur
Toegangsprijs: 
Inschrijfgeld voor deelnemers € 9,00. Toegang gratis.
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Tennispark TC Van Horne
Tennisvereniging TC Van Horne
Bregterweg 4
6006 PD Weert
Nederland
Telefoon: 
0613300908
Icoontje voor een agenda.
ma. 26 aug. 2019 

NA EERDERE SUCCESVOLLE 'SALSA ON SUNDAY' - AVONDEN organiseren wij een volgende: ✰✰✰ SALSA ON SUNDAY @ SALSA CLUB WEERT ✰✰✰ Lekker op zondagavond even salsa dansen maar het niet te laat maken. Salsafeest van Salsa Club Weert Muziek wordt deze avond verzorgd door Maurice Bell (alias Dj. Salsapleasure) & gast. Gezelligheid als vanouds bij Salsa Club Weert. Een heerlijke dans- en socialize-avond in onze fraaie, professionele les locatie met grote houten dansvloer en geluidsinstallatie. Een muziekmix van Salsa, Bachata, Kizomba, Chachacha en Mambo waarbij ook een lekkere Merengue niet zal ontbreken. (maar hoofdzakelijk SALSA & VEEL PLEZIER ALS VANOUDS !!) ════════════════════ ▼ ════════════════════ SALSA CLUB WEERT ontvangt u in haar perfect verzorgde royale feest-locatie met: ✔ Eén fraaie professionele zaal met echt houten, dansvloer ✔ Veel ruimte (ook met zitgelegenheid). ✔ DJ. Maurice Bell (alias Dj. Salsapleasure) & gast ✔ Een uitgelezen mix van Salsa, Bachata, Kizomba, Chachacha, Mambo en ook een Merengue ✔ Voor een gratis borrelhapje wordt gezorgd ✔ Van 18:00-23:00 u. ✔ Entree € 5,- aan de deur ✎ Noteer dit feest maar vast in je agenda, 'Like' Salsa Club Weert op Facebook zodat je op de hoogte blijft van verder nieuws en nodig (salsa-) vrienden, vriendinnen, familie en bekenden uit. Mis dit feestje niet !!! Judith's Dance Point Kessenichstraat 3 6004 TP WEERT ════════════════════ ▼ ════════════════════ - Gratis parkeren - Supermooie grote houten dansvloer - Goede geluidsinstallatie - Veel ruimte (ook met zitgelegenheid), - Goed verzorgde bar, gratis garderobe & toilet - Airconditioned

Tijden: 
18.00 uur
Toegangsprijs: 
€ 5,00
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Judith's Dance Point
Salsa Club Weert
Kessenichstraat 3
6004 TP Weert
Nederland
Telefoon: 
0495538328
Icoontje voor een agenda.
ma. 26 aug. 2019 

NIEUWE CURSUSSEN SALSA, BACHATA, KIZOMBA, RUEDA OP MEERDERE NVEAU'S. ✰✰✰ NIVEAU 1 / BEGINNERS Op maandag 26 augustus kan je om 19:30 u. deelnemen aan de gratis proefles 'Salsa voor beginners'. Op maandag 2 september start de nieuwe cursus van 9 lessen voor beginners. Deze beginnerscursus is bedoeld voor diegenen die nog nooit, of langer geleden, Salsa hebben gedanst. In deze cursus leer je het volgende: • Basisbeginselen van de Merengue • Basispassen van de Salsa • Alternatieve basispassen van de Salsa • Opbouw van Salsamuziek • Het herkennen van de maat en het dansen hierop • Verschillende figuren en combinaties mét danspartner • Leiden en volgen mét danspartner ✰✰✰ NIVEAU 2-3 / GEVORDERDEN In deze zomer-herfst-cursus in het tweede lesuur (van 20:30-21:30 uur / niveau 2 en 3) komen zowel Salsa als Bachata aan bod. Deze cursus is speciaal bedoeld voor beginnende dansers die juist 'niveau 1' / 'Beginners' hebben afgerond. Dit lesuur is ook bedoeld voor cursisten die de lesstof van niveau 2-3 nog eens willen herhalen. Uiteraard kunnen ook nieuwe geïnteresseerden met danservaring instromen. ✰✰✰ NIVEAU 4-5 / GEVORDERDEN HET ULTIEME 'DOORDEWEEKSE UITJE' VOOR DE ERVAREN SALSADANSER De nieuwe zomer-herfst cursus in het derde lesuur (van 21:30-22:30 uur 'niveau 4 en 5') is speciaal afgestemd op cursisten van niveau 3+ van SCW die meer uitdaging willen). Dit lesuur biedt een gezellige en uitdagende mix van Salsa, Bachata, Kizomba, ChaChaCha, 'OnTwo' en Rueda waar je de hele week naar uitkijkt. De groep bestaat uit ervaren dansers die je ook regelmatig op allerlei salsafeesten tegenkomt die daarnaast, onder begeleiding, hun 'skills' en figuren willen uitbreiden en perfectioneren op een gezellige doordeweekse avond. Uiteraard kunnen ook nieuwe geïnteresseerden met voldoende danservaring instromen. ✰✰✰ MAURICE BELL VASTE DOCENT BIJ S.C.W. Maurice Bell is de vaste docent bij SCW en wordt geassisteerd door Sophie Verkeyn. Maurice was ook tien jaar geleden ruim 4,5 jaar verbonden aan SCW. In die periode verzorgde hij voor SCW tot drie avonden per week de salsalessen. Dit was op twee avonden bij Café-Zaal 'Beatrix' in Weert en een avond bij 'De Bierketel' in Budel. Heb je in het verleden al eens lessen of een workshop van Maurice gehad dan weet je dat dit weer heel leuk gaat worden! Maurice is ook een verdienstelijk Salsa-Dj en draaide o.a. ook op het 'Open Air SCW' in 2015 en 2017 en het 12,5-jarig reuniefeest van SCW in de Poort van Limburg op 25 sept. 2014 (Foto's Facebook SCW https://www.facebook.com/pg/salsaclubweert/photos/?tab=album&album_id=73...) Maurice staat vooral bekend om zijn gezellige professionele en duidelijke lesinstructie. Als meer ervaren danser heb je de unieke mogelijkheid om in de salsalessen je dansniveau te verbeteren en nieuwe figuren te leren. Daarnaast heb je wekelijks een échte gezellige (feest-) avond. ✰✰✰ GEZELLIGHEID EN KWALITEIT De lessen en feesten van S.C.W. staan al ruim15 jaar bekend om het feit dat mensen zich er direct ‘thuis voelen en er bij horen’ ongeacht hun leeftijd, dansniveau, opleiding of beroep. ✰✰✰ FRAAIE LESLOCATIE Sinds aug. 2017 is er samenwerking overeengekomen tussen 'Salsa Club Weert' (SCW) en 'Judith's Dance Point' (JDP) te Weert. Sindsdien maakt SCW als gespecialiseerde 'salsa' dansschool exclusief gebruik van de professionele locatie van JDP v.w.b. haar specifieke danslessen salsa, bachata, kizomba en rueda. Dit betekent voor bestaande en nieuwe cursisten en bezoekers van SCW een mooie ruime locatie met fraaie ruime houten dansvloer, verlichting, muziekinstallatie, bemande bar en airco die geheel toegesneden is op (salsa-) dansers.

Tijden: 
19.30 uur
Toegangsprijs: 
gratis
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Judith's Dance Point
Salsa Club Weert
Kessenichstraat 3
6004 TP Weert
Nederland
Telefoon: 
0495538328
Icoontje voor een agenda.
di. 27 aug. 2019 tot wo. 28 aug. 2019 

Wandelaars zijn van di 27 tm vr 30 aug welkom in het Groene Hart van Weert. Tijdens de tochten van 6 en 10 km wordt het 'verhaal van de Hei'via luchtige 'pop up acts' tot leven gewekt. Met markante figuren, bijzondere praktijken, karakteristieke plekken en anekdotes die men niet licht vergeet. Dit jaar draait het bijde Boeren, Burgers en buitenlui om plekken van plezier. 

X-factor

Elk jaar gaan ze in Altweerterheide – het groene hart van Weert – tijdens de Avond4Daagse op zoek naar de X-factor. Dit jonge pioniersdorp met zijn oude en nieuwe ontginningen heeft een hele bijzondere ontstaansgeschiedenis. Het is het verhaal van zand, armoede en hard werken. Maar daarnaast is en was ook altijd plaats voor plezier, sport, ontspanning en vermaak.

Groene Hart

Deelnemers aan deze gezellige vierdaagse komen vanzelf tot de ontdekking dat de titel ‘Het Groene Hart van Weert’ geen loze kreet is. Nergens in de Weerter buitengebieden is immers zo´n afwisseling te vinden als hier in de Hei. Van de weidse ontginning van de peel en broekgebieden tot de beslotenheid van Aovert en de IJzeren Man. Van de zandverstuivingen in de Wel tot de eeuwenoude Dijkerakker.

Dit jaar staan ‘nieuwe hoogtepunten’ in de Hei op het program. Van het spel met de kleine balletjes tot het warme zand van de Tungelderwal. Al eeuwen een trekpleister voor de spelende jeugd. Maar er wordt ook aandacht besteed aan de zomerkermis, bijna 100 jaar geleden ter gelegenheid van de feestelijke opening van het strandbad aan De IJzeren Man. Wordt een nieuwe ´heuvel´ in de Hei beklommen en doen we het voormalig woonoord Tungelroy aan waar in 1950  Molukse families werden ondergebracht.

Plekken van plezier

Naast het wandelplezier draait het om de verbindingen en de speels gebrachte verhalen. Van de sport, muziek en ontspanning. Van de sprokkel en smokkel. Van de handel en de wandel. Van de turf, schapen, plaggen, hout, honing tot de illegale productie van jenever en andere ‘grensgevallen. Maar het is ook het verhaal van de grond naar de mond. Van dagloners, voerlieden, boeren en een molen. Van ‘tegenliggers’ met nieuws en nieuwe roddels. Met een verdwaalde vogelaar, een konijn, schutterszestal, vlaai, een ‘haarteut’ en stads volk ´op de borrel buiten´.

Elke avond gaan we binnendoor en buitenom. Is er muziek en komen de wandelaars op plekken die doorgaans niet toegankelijk zijn. Deelnemers krijgen op deze wijze een ander beeld van het groen, de geschiedenis en de glans van dit deel van Weert.

Mensen kunnen kiezen uit de routes van 6 km of 10 km. Starttijd tussen zes en zeven uur bij De Paol aan de Bocholterweg 136 in Altweerterheide.

Deelnamekosten  € 6,- p.p.  Bij voorkeur inschrijven vooraf met een mailbericht met de namen van de deelnemers aan  p.zon@ziggo.nl.

Het inschrijfgeld overmaken op bankrekeningnummer NL40 RABO 0310 9825 96 tnv PHHG Mols. 

Inschrijven kan ook bij aanvang van de Avond4daagse in de Paol . Uitsluitend contant betalen.

Meer informatie www.avondvierdaagse-altweerterheide.nl. of www.Altweerterheide.nl 

Tijden: 
Starten tussen 18.00-19.00 uur
Toegangsprijs: 
€ 6,-- p.p.
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
café de Paol
Bocholterweg 136
6006 TP Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
di. 27 aug. 2019 tot vr. 30 aug. 2019 

Boeren, burgers en buitenlui. Dat is wederom de rode draad van de Avond4Daagse in Altweerterheide. Dit jaar vestigen we de aandacht op Plekken van Plezier. Deelnemers beleven met kleine pop-up acts het kleine en grote verhaal van het landschap van de Hei-j. Er kan worden gekozen voor de 6 of 10 kilometer.

Beleef de X-factor van de Hei-j. Spraakmakend anders, elke avond weer. Met andere gebieden, plekken van plezier, personen en praktijken van weleer. Beweeg met ons mee op deze ontdekkingstocht door het groen, de geschiedenis en de glans van de Hei-j!

Plezier voorop en ook nog eens gezond.

Tijden: 
18.00 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Altweerterheide
Avond4Daagse Altweerterheide
Bocholterweg 136
6006 TP Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
do. 29 aug. 2019 

Optreden Orkest 04950 in het kader van de Marktconcerten. 

Tijden: 
18.30 uur - 22.00 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Centrum
Markt
6001 EJ Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
vr. 30 aug. 2019 

SAVOIR-VIVRE brengt eigen songs die niet te plaatsen zijn in één genre. Drie gepassioneerde belgische muzikanten samen opzoek naar pure emoties en gevoelens.
Genre Pop/Funk/Singer-songwriting.

Wanneer en waar

Vrijdag 30 augustus 2019
Deuren open: 20.00 uur
Concert: 21.00 uur
Entree: Gratis
Ingang: Theatercafe aan het Raphaelpad

Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Theater de Huiskamer
Theater de Huiskamer
Wilhelminasingel 10b
6001 GT Weert
Nederland
Telefoon: 
+31495769128
Icoontje voor een agenda.
za. 31 aug. 2019 

DARK RIDE 2019
Zaterdag 31 augustus 2019

Programma:
18.00 - 18.15 uur Welkom
18.15 - 20.15 uur Barbecue
20.15 - 22.15 uur Nacht skiën / Boarden
22.15 - 23.30 uur Na-borrelen

*Voorwaarden*
Voorwaarde is uiteraard dat je een gemiddelde waterskiër/wakeboarder bent (je moet moeiteloos rond kunnen komen, enige ervaring is dus vereist) en dat je jezelf verlicht. Dat kan met LED-strips, breeklichten, enz. Degene die zich het best/leukst/opvallendst in de verlichting zet, maakt kans op een leuke prijs. Er worden ook foto’s gemaakt dus is het extra gaaf als je jezelf leuk verlicht!

Kosten:
€ 35,- inclusief barbecue en waterskiën/wakeboarden.
€ 25,- inclusief barbecue en waterskiën/wakeboarden (alleen voor seizoenkaarthouders).
€ 15,- barbecue
Bovengenoemde prijzen zijn exclusief consumpties.

De barbecue zal verzorgd worden door Beachclub de IJzeren Man.
Verlichting tijdens de avond is mede mogelijk gemaakt door Coolen Licht en Geluid.

Opgeven en betalen doe je direct online via www.zwembadweert.nl/waterskibaan/reserveren/

Er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar dus wees er snel bij want VOL = VOL!

Tijden: 
18.00-23.30 uur
Toegangsprijs: 
€ 35,-
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Waterskibaan de IJzeren Man
Waterskibaan de IJzeren Man
Geurtsvenweg 1
6006 SN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495537170
Icoontje voor een agenda.
zo. 1 sep. 2019 

Stichting Truckrun Weert organiseert haar 9e Truckrun. Met circa 200 vrachtauto's wordt door Weert, Stramproij, Ell, Kelpen, Baexem, Heythuysen, Leveroy, Nederweert en Ospel een toertocht gemaakt met mensen met een beperking. Op deze speciale dag liggen blijdschap en emotie voor iedereen (bijrijders, chauffeurs en vrijwilligers) dicht bij elkaar. De Truckrun start vanaf Edisonlaan 16, Industrieterrein Kampershoek, waar tijdens deze dag ook diverse optredens plaats vinden. We starten om 12.15 uur, voor het overige programma zie onze website.

Tijden: 
08.30-18.30 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Lumar Verhuur
Stichting Truckrun Weert
Edisonlaan 16
6003 DB Weert
Nederland
Telefoon: 
0629017534
Icoontje voor een agenda.
zo. 1 sep. 2019 

Klimaatdag is het zondag 1 september zowel bij Buitencentrum de Pelen in Ospel als bij het NMC in Weert. Alles staat in het teken van klimaatverandering. Op beide locaties is er een diversiteit aan activiteiten zoals workshops, klimaatcafé, klimaatexcursie, informatiemarkt, professor Broccoli Doe-activiteiten en nog veel meer.

Tijden: 
11.00-16.00 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man
Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
zo. 1 sep. 2019 

Willemijn Mulder met menselijke bomen in Kunsthal Weert De Eindhovense kunstenaar Willemijn Mulder schildert uiteenlopende onderwerpen, maar voor haar expositie in Kunsthal Weert op zondag 1 september heeft ze een keuze gemaakt voor haar boomschilderijen. Het bijzondere is, dat zij een scherp oog heeft voor menselijke vormen en gedragingen in bomen. Even scherp brengt zij in beeld wat ze gevonden heeft en de beschouwer kan met haar meekijken. De kunstenaar is zelf aanwezig. De expositie is te zien van 11.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis. www.kunsthalweert.nl www.willemijnmulder.nl

Tijden: 
11.00-17.00 uur
Toegangsprijs: 
geen
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
kunsthal weert
kunsthal weert
IJzerenmanweg 5k
6006 TA weert
Nederland
Telefoon: 
0495533988
Icoontje voor een agenda.
zo. 1 sep. 2019 

Net als ieder jaar organiseren we ook dit jaar het inmiddels befaamde Doeërbiêterstoernooi. Dit jaar is alweer de 45e editie!

Iedereen is welkom op deze dag vol sensatie en vermaak voor jong en oud. De dag zal bestaan uit ongeveer 10 lokale carnavalsverenigingen die ludiek verkleed een zeskamp houden. Entree is gratis en voor de kinderen is er chips, gratis ranja en een springkussen. Voor de volwassenen staat er een lekker biertje klaar.

Wees welkom op deze dag om met ons de carnaval in de zomer voort te zetten.

Tijden: 
12.00 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Sportpark Boshoven (Honkbalterrein)
Stichting Doeërbiêterstoernooi
Vrakkerveld 7
6002 AZ Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
ma. 2 sep. 2019 

Wil jij graag dat relaxte, vakantiegevoel vasthouden en op een ontspannen manier door het leven gaan? Graag vertel ik je tijdens een Info uurtje hoe je hier met hartcoherentie training zelf wat aan kunt doen. Heb jij stress gerelateerde klachten zoals bijv. (chronische) hyperventilatie, burn-out, opgejaagd gevoel, prikkelbaarheid, oververmoeidheid of slaapproblemen. Of wil je gewoon evenwichtiger in het leven staan? Meld je dan aan. Deze gratis presentatie vindt plaats op maandag 2 september om 19.30 u. in mijn praktijk in het Cwartier in Weert, Beekstraat 54, kamer 225a,. Mocht je na afloop met hartcoherentie aan de slag willen dan krijg je bovendien € 10,- korting op een individuele hartcoherentietraining.
Aanmelden kan telefonisch (06-10752212) of via info@pleasantlife.nl
Je bent van harte welkom!

Tijden: 
19.30 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Cwartier
Pleasant Life
Beekstraat 54, kamer 225 a
6001 GJ Weert
Nederland
Telefoon: 
06-10752212
Icoontje voor een agenda.
wo. 4 sep. 2019 

De start is op het Kerkplein in Stramproy en hier kunt u de koerswagens  en ploegenkaravaans bewonderen en een eventuele  'meet en  greet' met de rensters. Dit jaar komt de absolute wereldtop aan wielrensters weer naar de gemeente Weert. Op woensdag 4 september wordt de etappe het centrum van Weert gefietst. Rond dit evenement vinden er activiteiten in de binnenstad van Weert plaats. 

Tijden: 
Start 13.00 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Boels Ladies Tour
Kerkplein
6039 GH Stramproy
Nederland
Icoontje voor een agenda.
wo. 4 sep. 2019 

Dit jaar komt de absolute wereldtop aan wielrensters weer naar de Gemeente Weert. Op woensdag 4 september start de etappe rond 13.00 op het Kerkplein in Stramproy en gaat dan door het mooie Limburgse landschap met een doorkomst rond 13.30 uur in het witte stadje Thorn. De etappe eindigt omstreeks 16.00 uur in het centrum van Weert. Alle omlijstende activiteiten in Weert vind je bij de finishlocatie: het stuk van de Wilhelminasingel tussen de Driesveldlaan en Langstraat. Hier wordt een kinder- en gezondheidsplein ingericht door Punt Welzijn i.s.m. Humanitas. Kinderen kunnen daar racen, over de stormbaan klauteren of zich uitleven in de zogenaamde soccerdome en pannakooi. Daarnaast is hier ook een 'mini Boels Ladies Tour' voor kinderen met loopfietsen. 

Tijden: 
15.15 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Boels Ladies Tour
Wilhelminasingel
6001 GT Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
wo. 4 sep. 2019 

Veel vrijwilligersorganisaties en verenigingen maken gebruik van social media om hun activiteiten te verspreiden. Ook wordt er gebruik gemaakt van Clouds en platforms. Denk daarbij aan Google Drive, Dropbox en Onedrive om informatie snel te delen. Tegelijkertijd is vorig jaar de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ingegaan. Hoe zit het dan? Mag je foto’s van een verenigingsactiviteit delen via Facebook? Mag je ledenbestanden voor iedereen toegankelijk maken voor Dropbox?

Om een antwoord te geven op die vragen organiseert Punt Welzijn in samenwerking met de SESAM academie een workshop over de AVG en social media. Tijdens de workshop krijg je antwoord op deze vragen en ook op specifieke vragen die hierover leven bij jouw vereniging.  

Aanmelden kan door een mail te sturen naar goedbezigweert@gmail.com.

Punt Welzijn is een brede welzijnsorganisatie in beweging. We zijn er voor iedereen in de gemeente Weert. Punt Welzijn brengt mensen samen, zo ook op het gebied van kennis en deskundigheidsbevordering. Wij doen dit bijvoorbeeld door workshops te organiseren. Heb je een idee voor een workshop of wil je als vrijwilliger ergens meer kennis over opdoen? Laat het ons dan weten.

Tijden: 
19.00 uur
Toegangsprijs: 
gratis
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Keenter Hart
Punt Welzijn
Sint Jozefskerkplein 3
6006ZH Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-697900

Meer evenementen

Deel deze pagina

Zoeken

 Deze zoekmachine maakt gebruik van Javascript. Uw browser ondersteunt dit niet, of javascript staat uitgeschakeld.

Deze site gebruikt 'cookies'.
Strikt noodzakelijke cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk en worden gebruikt om de website goed te laten functioneren. Voorbeelden zijn cookies voor de zoekmachine of een inlog-scherm voor redacteuren van de website.
Cookies voor extra functionaliteit
Deze cookies worden gebruikt bij extra functionaliteit. Bijvoorbeeld voor het afspelen van videofilmpjes (Youtube), het tonen van Twitter-berichten.
Analytische cookies
Deze cookies worden gebruikt om anoniem statistische gegevens over het gebruik van de site te kunnen meten. Bijvoorbeeld welke pagina's er worden bekeken. Deze gegevens worden gebruikt om de site verder te verbeteren.
Meer info / uitzetten