Evenementen

U bevindt zich hier: Home » Wonen & leven » Evenementen

Evenementen

Bent u op zoek naar wat er te doen is in Weert of omgeving? Zoekt u een leuk evenement of gezellige (groeps)activiteit? Op deze pagina kunt u de evenementenkalender bekijken voor de komende 4 weken. En als u zelf een evenement organiseert, denk dan bijv. aan het aanvragen van een evenementenvergunning of het aanmelden van uw evenement voor de evenementenkalender of digitale informatieborden.

Onderaan deze pagina staat de evenementenkalender voor de regio Weert voor de komende 4 weken. De gegevens komen uit de evenementenkalender van de website MetOnsInWeert.nl, in samenwerking met de Weerter VVV. Op die site vindt u een uitgebreide evenementenkalender, voor het hele jaar.

Organiseert u zelf een evenement?

Wilt u als particulier, bedrijf of instelling een sportwedstrijd, evenement, popconcert, beurs of andere activiteit organiseren? Denk dan aan de volgende zaken:

 Evenementenvergunning
Voor het organiseren van een evenement of activiteit heeft u een mogelijk een evenementenvergunning nodig. De gemeente kan onder specifieke voorwaarden een vergunning verlenen. Voor meer informatie over een evenementenvergunning of het aanvraagformulier, zie deze pagina.

 Digitale informatieborden
Langs de invalswegen van Weert staan digitale informatieborden. Deze kunt u gebruiken om uw evenement of activiteit onder de aandacht te brengen. Voor meer informatie over deze borden, de voorwaarden en een digitaal aanvraagformulier, zie deze pagina.

 Vermelding evenementenkalender
U kunt uw evenement of activiteit zelf aanmelden voor een vermelding in de evenementenkalender, via een digitaal formulier. De gegevens worden dan onder andere opgenomen in de kalender hieronder, op de website en Facebook-pagina van MetOnsInWeert en in de evenementenkalender van de VVV. Opgelet! Een eventuele evenementenvergunning moet u apart aanvragen bij de gemeente.

 Evenementenbeleid
Nalezen wat het evenementenbeleid van de gemeente Weert is? U vindt het op deze pagina.

 Verzekering voor vrijwilligers
De gemeente Weert heeft twee verzekeringspakketten afgesloten, die de risico's van vrijwilligerswerk zo goed mogelijk afdekken. De gemeente beoogt hiermee het maatschappelijk belang van het goede vrijwilligerswerk te benadrukken en de participatie van vrijwilligers te stimuleren. Voor meer informatie, zie deze pagina.

Bijdrage vernieuwende activiteiten

Verenigingen of stichtingen die nieuwe structurele activiteiten opstarten voor de mensen met een beperking kunnen een bijdrage in de opstartkosten krijgen. Voor meer informatie hierover, zie de pagina 'Bijdrage vernieuwende activiteiten'.

Veel plezier als u eropuit gaat!
Met ons. In Weert.

Concert in de Bosuil.


Icoontje voor een agenda.
do. 12 okt. 2017 tot zo. 22 okt. 2017 

Met een geheel vernieuwd circusprogramma komt Circus Freiwald na het succes van afgelopen jaar, terug in de regio! Het circus staat op het grasveld aan de Maaslandlaan (Ringbaan-Oost) en speelt van 12 t/m 22 oktober. Kaarten zijn nu al online te bestellen!

In ruim 2 uur tijd wordt het hooggeëerd publiek op betoverende wijze meegenomen naar de magische wereld van het circus. Hierbij horen natuurlijk de huisclown Chef-Rie, gewaagde acrobatiek in de nok van de grote circustent en verbazingwekkende kunsten op de strakke draad.

Dieren
Het belangrijkste bezit van de Freiwalds zijn hun dieren. Ze genieten een uitstekende verzorging met een gegarandeerd, uitstekend welzijn. Alle optredens zijn gebaseerd op natuurlijk gedrag en tonen hoofdzakelijk de unieke band tussen mens en dier.
Temperamentvol wordt het met 3 imposante Spaanse stieren, reusachtige Siberische kamelen draaien pirouettes en edele paarden met onstuimige pony’s doen de kinderharten sneller kloppen. Buiten de voorstellingen is het circusterrein is de gehele dag vrij te bezichtigen, iedereen kan zich  zelf overtuigen van het feit dat dieren in het circus nog steeds van deze tijd zijn!

Alle optredens worden verzorgd door de Familie Freiwald zelf, en dat is met gepaste trots een ware topprestatie te noemen. Ieder beheerst meerdere circusdisciplines, van (lucht)acrobatiek tot het liefdevol presenteren van verschillende circusdieren.

Nederlands bekendste olifant Buba mag op basis van de huidige wetgeving niet optreden, maar dankzij een tijdelijke ontheffing wel op het circusterrein verblijven.
De voorstelling wordt gepresenteerd in een gezellige, compacte circustent waarbij de beleving en het contact met het publiek centraal staan. Alle acts lijken aanraakbaar dichtbij, dat zorgt samen met een ultramoderne lichtinstallatie voor circussfeer in zijn beste vorm!

De voorstellingen zijn van 12 tot en met 22  oktober te zien op de volgende tijden:

- donderdag 12 oktober om 19.00 (première)
- vrijdag 13  oktober om 17.00  (familiedag)
- zaterdag 14 oktober om 17.00 (2 halen, 1 betalen*)
- zondag 15 oktober om 14.00

- donderdag 19 oktober om 19.00 uur
- vrijdag 20 oktober om 17.00 (familiedag)
- zaterdag 21 oktober om 17.00 uur (2 halen, 1 betalen*)
- zondag 22 oktober om 14.00

*Actiedag 2 halen 1 betalen: kinderkaartje gratis per betalende volwassene. Niet geldig in combinatie met andere acties/kortingen, alléén op zaterdag, uitsluitend aan de circuskassa.

Reserveren wordt aangeraden, via website www.circusfreiwald.nl, bij Primera of telefonisch via 0642 029 659 (dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 12.00). Elke vrijdag is het familiedag, dan kost een kaartje (ongeacht welke rang) slechts € 10,00 per persoon.

Toegangsprijs: 
v.a. € 10
Adres: 
Circusterrein Weert
Gemeente Weert
Maaslandlaan
6004GC Weert
Nederland
Telefoon: 
06 420 29 659
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
vr. 13 okt. 2017 tot zo. 31 dec. 2017 
Expositie 'Weg met de oude Candidaten'

In het kader van de Maand van de Geschiedenis met het thema ‘Geluk’ organiseert het Gemeentearchief Weert in samenwerking met Bibliocenter en Streekomroep Weert/Weert FM een aantal activiteiten. De expositie ‘Weg met de oude Candidaten' - 100 jaar kiesrecht -  op de benedenverdieping van Bibliocenter is er daar één van.
 

Tijden: 
10.00 - 17.00 uur
Adres: 
Benedenverdieping Bibliocenter
Erfgoedcluster Weert
Wilhelminasingel 250 - 252
6001 GV Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
ma. 16 okt. 2017 tot zo. 29 okt. 2017 

Win een workshop ‘Limburgse vlaai’ voor 6 personen!

Vul het actieformulier in en wie weet beleef jij samen met 5 vriendinnen een gezellige middag bij Bakkerij Korsten. De middag is volledig verzorgd en  iedereen gaat met een eigen gemaakte Limburgse vlaai naar huis!

Dat wordt smullen!!!

Actieformulieren zijn te vinden op het plein bij AH in de Muntpassage.

Toegangsprijs: 
Gratis deelname
Adres: 
Muntpassage
Muntpassage
6001 Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
za. 21 okt. 2017 
Voorbeeld van een baan schaal N

Op zaterdag 21 oktober organiseert de Model Spoor Vereniging Weert (M.S.V.W.) een modelspoor beurs waarop voor iedere modelspoor liefhebber wel iets te vinden is. Zowel rijdend materieel als ook andere producten van verschillende schalen zijn op deze beurs te vinden. Tevens zijn er diverse model-banen opgesteld en te bewonderen.

 

Tijden: 
10.00 uur
Toegangsprijs: 
3 euro, kinderen onder 12 jaar gratis
Adres: 
Buurtcentrum Moesel
Model Spoorweg Vereniging Weert
Christinelaan 25
6006 CJ Weert
Nederland
E-mail: 
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
Maandelijks evenement. Volgende: za. 21 okt. 2017 
Sint Annamolen

Iedere 3e zaterdag van de maand is de Sint Annamolen van Tungelroy geopend. De molenaar ontvangt bezoekers en leidt die door de molen rond. U krijgt uitleg over het draaien en malen met de molen. 

Tijden: 
10.30 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
Sint Annamolen Tungelroy
Tungeler Dorpstraat 75
6005 RH Tungelroy
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
za. 21 okt. 2017 

Klimmen in het klimbos is voor velen een hele uitdaging en anderen zijn zo vrij als een vogeltje en vliegen over de verschillende parcours. Maar wij maken het in de herfstvakantie toch nog een beetje spannender hoor! Dan kan je namelijk weer deelnemen aan "Avondklimmen".

Wat kan je verwachten?
Op zaterdag 21 oktober wandel je door het donkere bosgebied naar ons klimbos. Daar krijg je een veiligheidsinstructie (met op dat moment nog een beetje licht erbij). Vervolgens ga je klimmen over de 4 parcours met enkel een klein lampje bevestigd boven op je helm. Je ziet dus weinig en zal samen met de andere deelnemers moeten samenwerken om de parcours goed af te leggen.

We starten die avond om 19.30 uur met de veiligheidsinstructie.
Je dient uiterlijk om 19.15 u aanwezig te zijn in het klimbos!

De kosten zijn 17,95 euro per persoon (alle leeftijden).
LET OP: Gezien de uitdaging van deze activiteit is het verstandig als je al ooit in het klimbos bent geweest voordat je deelneemt aan het avondklimmen.

Tevens is het mogelijk om direct een broodje frikandel met saus te bestellen voor 2,25 euro per stuk (ook leuk voor de aanmoedigingsploeg!) Dit broodje frikandel met saus ontvang je dan na afloop van het klimmen.

Dit toffe arrangement boek je simpel en snel via de website van het klimbos.
Ben er snel bij want VOL = VOL!
Heb je vragen, bel dan even via 0495-543854.

Tijden: 
19.30-23.00 uur
Toegangsprijs: 
17,95
Adres: 
Klimbos Weert
Klimbos Weert
Geurtsvenweg 2a
6006 SN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495543854
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
za. 21 okt. 2017 tot zo. 22 okt. 2017 

Concerten "Cappella St. Teunis"

Op zaterdag 21 oktober aanvang 20.00 uur en zondag 22 oktober aanvang 15.00 uur bent U van harte welkom bij de concerten van Amateur Kamerkoor "Cappella St. Teunis" o.l.v. Ben van Helvert. De gasten zijn deze keer Accordeon duo Jo Brunenberg en Wim Niëns. Zij spelen werken van o.a. J.S. Bach, Salvatore Adamo en Astor Piazzolla. "Cappella St. Teunis" zingt enige oude mooie werken van jaren terug en nieuwe werken van bekende en ook minder bekende componisten. Samen met de gasten wordt het een gevarieerd programma.

Beiden concerten zijn in de St. Teuniskapel aan de Altweerterkapelstraat 6 te Weert. Toegang: vrijwillige bijdrage.

Tijden: 
20.00 en 15.00 uur
Toegangsprijs: 
Vrijwillige bijdrage
Adres: 
St. Teuniskapel
Amateur Kamerkoor "Cappella St. Teunis"
St. Annastraat 2
6039AV Stramproy
Nederland
Telefoon: 
0495-562307
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
za. 21 okt. 2017 

De limburgse Fusion band Improof verzorgd op zaterdag 21 Oktober een optreden in cafe 't Anker in Weert. Aanvang 21:00. Entree is gratis

Tijden: 
21.00 uur
Toegangsprijs: 
gratis
Adres: 
Cafe 't Anker
Bassin 8
6001GZ Weert
Nederland
Telefoon: 
0613256854
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
zo. 22 okt. 2017 

Voor de traditionele Herfstwandeling is dit jaar gekozen voor wandelingen ten noordoosten van Weert. U kunt kiezen uit 5 afstanden: 7 km, 10 km, 15 km, 20 km of 30 km. Voor kids is er op de 7-km route een letter-zoek-spel. De routes zijn gemarkeerd met pijlen en gaan grotendeels over verharde paden en zijn een mix van rustige wegen en paden in de buitengebieden en in de prachtige natuurgebieden van deze streek. Zo volgen we mooie paden langs de Leukerbeek en in de Roeventer Peel. De 20 km-lopers wandelen ook langs de vennen aan de Schoordijk en de 30 km-wandelaars kunnen genieten van de prachtige natuur in de Banen bij Nederweert-Eind. Onderweg komt u een rustpost tegen waar u tegen vriendelijke prijzen een hapje (soep en broodjes gezond) en drankje kunt kopen zodat u uitgerust het tweede stuk van de wandeling kunt volbrengen!

Tijden: 
08.00 uur
Toegangsprijs: 
€ 2,50
Adres: 
Café zaal Jonas Leuken
Atletiekvereniging Weert
Beemdenstraat 10
6004 CT Weert
Nederland
Telefoon: 
0626742699
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
zo. 22 okt. 2017 

Op zondag 22 oktober zal een vogelwandeling naar 'de Luysen' worden georganiseerd door de Vogelgroep van onze IVN afdeling. Vertrek vanaf parkeerterrein Dries (aan de achterzijde van het station Weert).

In de Luysen is altijd iets te zien en/of te horen. Er zijn drie kijkhutten, dus bij minder goed weer is het er goed vertoeven. Tijdens de wandeling kan je jouw vragen kwijt aan de deskundige leiding.
Vergeet uw verrekijker niet!

Tijden: 
08.00 uur
Toegangsprijs: 
Deelname is gratis (zowel voor leden als niet-leden van IVN Weert e.o.)
Adres: 
Vertrek vanaf parkeerterrein Dries (aan de achterzijde van het station Weert)
IVN Weert e.o./Jan Aarts
Dries
6006 HS Weert
Nederland
Telefoon: 
06-22945702
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
zo. 22 okt. 2017 

Een gezellige binnenmarkt .

Partculieren en verenigingen huren hier een tafel om hun overtollige nog goede spullen te verkopen.

Tijden: 
11.00-16.00 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
Buurthuis Moesel
Punt-Welzijn
CHristinelaan 25
6006 CJ Weert
Nederland
Telefoon: 
0655344799
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
zo. 22 okt. 2017 

Verkoop tweedehands spullen door particulieren.

Tijden: 
11.00-16.00 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
Buurtcentrum-Moesel
Punt Welzijn
Christinelaan 25
6006CJ Weert
Nederland
Telefoon: 
06 55344799
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
Maandelijks evenement. Volgende: zo. 22 okt. 2017 
Broekmolen

Deze onderslag watermolen uit 1738 met 3 koppels maalstenen heeft tot midden van de jaren 50 van de vorige eeuw dienst gedaan als graanmolen en is gelegen aan de Abeek  in een prachtig natuurgebied, Landgoed “De Broekmolen” aan de Grensweg 8 te Stramproy.

De afgelopen maanden is door enkele vrijwilligers deze molen opgeknapt en weer maalvaardig gemaakt. Zo is het dak waterdicht gemaakt en zijn de stropoppen gedeeltelijk vervangen, verder is er een start gemaakt met het restaureren van de steenkoppels en hun aandrijvingen. Van één koppel is de restauratie voltooid en ook zijn er in en om de molen verschillende kleine aanpassingen gedaan ten behoeven van de veiligheid van de bezoekers.

Nu kan er op de Broekmolen weer worden gemalen en bezoek worden ontvangen. Op de 2e woensdag en de 4e zondag van de maand is de molen te bezoeken tussen 11.00 en 16.00 uur en verder voor groepen op afspraak.

Uitgebreide informatie is te vinden op onze website www.broekmolen.nl. Ook is de restauratie te volgen via Facebook waar regelmatig foto updates worden geplaatst.

 

Tijden: 
11.00-16.00 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
Broekmolen
Grensweg 8
6039 RS Stramproy
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
zo. 22 okt. 2017 

Geniet op zondag 22 oktober samen met vriendinnen, familie of collega's van een heerlijke High Tea met aansluiten de romantische komedie Weg van Jou.  

Weg van Jou
De ambitieuze dertiger Evi (Katja Herbers) is klaar voor de promotie van haar leven, een baan in Rio de Janeiro! Haar vriend (Lykele Muus) heeft de koffers al gepakt, als blijkt dat haar baas (Carly Wijs) hele andere plannen met haar heeft. Evi wordt verantwoordelijk voor een groot project in Terneuzen. WAAR? Juist ja, Terneuzen. Weigeren is geen optie, haar carrière hangt af van het succes in Zeeuws-Vlaanderen. Ze laat haar comfortabele stadse leventje, haar vriend en twee beste vriendinnen (Imanuelle Grives, Elise Schaap) achter in Rotterdam en begint met vallen en opstaan aan haar nieuwe bestaan. Ze stuit op veel weerstand van de lokale bevolking en het lijkt wel alsof álles tegenzit. Maar wanneer ze de stoere schipper Stijn (Maarten Heijmans) ontmoet, ontdekt ze dat deze uithoek meer is dan alleen maar uitgestrekte landerijen. Zou Evi dan toch kunnen aarden in de Zeeuwse klei of keert ze zo snel mogelijk terug naar Rotterdam?

High Tea
Om 14.00 uur bent u van harte welkom voor een heerlijke high tea in café Gotcha!. Gezellig aan tafel genieten van zoet en hartig, met de lekkerste theesoorten.

Sandwiches en fingerfood
Komkommer, kruidenkaas en bieslook
Scharrelei-salade met watercress
Jong belegen kaas met chutney
Gerookte zalm met mierikswortelcrème
Runder rosbief met honingmosterd
Maïskip waldorf salade
Mini quiche Lorraine

Cakes en koekjes
Huisgemaakte scones met aardbeien confiture en room
Chocolade profiterols en klein fruit taartje met Engelse custard
Cup cakes en vanille shortbread

Tijdens de High Tea kunt u onbeperkt gebruik maken van het thee-arrangement. Indien u graag een kopje koffie wenst, is dat uiteraard geen probleem.

Datum:        zondag 22 oktober 2017
Aanvang:    14.00 uur (start film om 15.30 uur)
Entree:         € 22,50 p.p. 
                      
Reserveren voor de High Tea met de film Weg van Jou is enkel mogelijk via gotcha@gotcha-weert.nl 

Toegangsprijs: 
€ 22,50
Tijden: 
zondag, 22 oktober, 2017 - 14:00
Leeftijden: 
alle leeftijden
Genre: 
Komedie
Romantische film
Regie: 
Jelle de Jonge
Cast: 
Katja Herbers
Imanuelle Grives
Elise Schaap
Carly Wijs
Maarten Heijmans
Lykele Muus
Guy Clemens
Premiere: 
zondag, 22 oktober, 2017
Adres: 
Gotcha! Cinema Weert
Beekstraat 49
6001 GG Weert
Telefoon: 
0495 - 53 20 02
Fax: 
0495 - 52 66 00
Icoontje voor een agenda.
zo. 22 okt. 2017 

We houden weer een gezellige kienmiddag in de inloop van het BeekCwartier, Beekstraat 54 in Weert. De inloop is open vanaf 13:00 uur.

Er wordt gespeeld voor geldprijzen. Tevens zal er een loterij plaatsvinden waarmee leuke prijzen te winnen zijn.

Tijden: 
13.00 uur
Toegangsprijs: 
€ 6,00 per serie
Adres: 
BeekCwartier
Punt Welzijn
Beekstraat 54
6001 GJ Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-697900
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
zo. 22 okt. 2017 

Zondagmiddag aanvang 15.00 in Zaal van Loon in Stramproy

Dvd uitreiking van het openlucht concert in Stramproy van de Stramproyer formatie de Classics

Titel:  50 Jaar geleden de Classics opgericht   

Tijden: 
15.00 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
Zaal van Loon Stramproy
The Classics
Frans Strouksstraat
6039 DX Stramproy
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Bijlage: 
Icoontje voor een agenda.
ma. 23 okt. 2017 

Wil jij ook duidelijk richting geven aan je leven? Vanuit jouw innerlijke kracht kordaat in beweging komen? Weten wat voor jou écht belangrijk is en hiermee direct aan de slag gaan? Soms draai je in kringetjes rond en heb je een onvoldaan gevoel. Je kunt heel onrustig worden van het idee niet vooruit te komen of vast te zitten. Sta je op een kruispunt, wil je je eigen weg vinden en heb je een boost nodig om ervoor te gaan?

Dan is deze unieke training iets voor jou!

Koers vanuit je kracht | Kordaat vooruit

In vijf dagdelen ga je op een innerlijke ontdekkingsreis. Je krijgt helder wat jouw volgende ontwikkeling of stap is  en hoe je deze vanuit je kracht vorm geeft. Praktisch en diepgaand helpt deze training je om jóuw koers te varen met zekerheid en kracht. Na deze training heb je alle tools en een concreet actieplan in handen en kun je kordaat vooruit.

Ben jij toe aan deze volgende stap en wil je graag nog meer informatie en alvast ervaren wat de training inhoudt? Sluit dan aan bij dit GRATIS voorproefje. Je gaat gegarandeerd met nieuwe inzichten naar huis.

Tijden: 
19.30-21.30 uur
Toegangsprijs: 
GRATIS
Adres: 
Cwartier, ruimte 315 (praktijkruimte Live Your LIfe)
Humance & Live Your LIfe
Beekstraat 54
6001 GJ Weert
Nederland
Telefoon: 
06-25096026
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
Wekelijks evenement. Volgende: ma. 23 okt. 2017 
Wekelijks Kienen op Maandag

Elke maandag* wordt gezellig gekiend in Buurtcentrum Moesel van 20.00 tot +/- 22.45 uur. 18 kienronden met jackpot en 4 pauzeronden. Prijzen op 1, 2 en 3 rijtjes. V.V. De Verkusköp en Harmonie St. Joseph Weert-Zuid nodigen u van harte uit om mee te komen kienen. Zaal open vanaf 19.00 uur.

* Niet op 2e Kerstdag, 30 januari, 20 februari, Carnavalsmaandag, Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Kermismaandag

 

Tijden: 
20.00-22.45 uur
Adres: 
Buurtcentrum Moesel
Christinelaan 25
6006 CJ Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
ma. 23 okt. 2017 

De 73-jarige Manolo is een eigentijdse Don Quichot: een aan grootsheidswaanzin lijdende romanticus. Hij trekt vergezeld door zijn Sancho Panza, de (zwijgzame) ezel Gorrion, door de Andalusische heuvels. Het koppige beest wordt als volwaardig personage opgevoerd: dikwijls zien we de kluchtige taferelen vanuit zijn blikveld. Het bewijst hoezeer het duo, dat al vele reisavonturen ondernam, onafscheidelijk is. Een grote trektocht in Amerika moet de kroon worden op deze bijzondere vriendschap. Deze grootse ambitie wordt bij een reisbureau gniffelend aangehoord. Desalniettemin blijft Manolo vastbesloten: niets zal hem in de weg zitten. Ten overstaan van zijn bezorgde dochter bagatelliseert hij zijn fysieke mankementen. Deze sfeer van onzekerheid – veroorzaakt door zulk naïef gedrag – slaat geleidelijk om in verwondering voor de relatie tussen man, dier en natuur. De eigengereide Manolo en Gorrion leiden een klassiek bestaan dat voortdurend contrasteert met de snelwegen en windmolens die het aangename buitenleven soms (letterlijk) in de weg zitten.

Toegangsprijs: 
kassaverkoop
Tijden: 
Herhaalt elke dag tot di okt 24 2017.
maandag, 23 oktober, 2017 - 20:30
dinsdag, 24 oktober, 2017 - 20:30
Leeftijden: 
alle leeftijden
Regie: 
Chico Pereira
Cast: 
Manuel Molera Aparicio
Lengte: 
1:25:00
Premiere: 
maandag, 23 oktober, 2017
Adres: 
Gotcha! Cinema Weert
Beekstraat 49
6001 GG Weert
Telefoon: 
0495 - 53 20 02
Fax: 
0495 - 52 66 00
Icoontje voor een agenda.
di. 24 okt. 2017 

Een gelukzalige reis

Hoewel boeddhisme een oude religie is die voor het eerst verscheen in het Oosten, zijn de oefeningen die door Boeddha werden onderwezen tijdloos en universeel toepasbaar. Tegenwoordig ontdekken veel mensen dat het boeddhisme antwoorden heeft op vragen en oplossingen voor problemen die nergens anders gevonden kunnen worden.

Boeddha onderwees methoden voor het geleidelijk overwinnen van geestestoestanden als boosheid, gehechtheid, jaloezie en onwetendheid en voor het ontwikkelen van positieve geestestoestanden als liefde, mededogen en wijsheid. Door deze methoden in praktijk te brengen zullen we blijvende vrede en geluk gaan ervaren. We zullen ontdekken dat de boeddhistische levenswijze van vrede, liefdevolle vriendelijkheid en wijsheid vandaag de dag net zo relevant is als in de tijd van Boeddha.

De lezingen worden gegeven door boeddhistische monnik Kelsang Chogdrub. Elke avond staat op zichzelf en aanmelden van tevoren is niet nodig. Er is een toegangsprijs van 8 euro en iedereen is welkom. 

 

24 okt.          Verlangen naar vrijheid

31 okt.          De kracht van vertrouwen

07 nov.        Onszelf zuiver maken

14 nov.        Leren loslaten

28 nov.        Boosheid opgeven

12 dec.       Onze problemen oplossen

19 dec.       De geest temmen

Tijden: 
19.30 uur
Toegangsprijs: 
8
Adres: 
Wijkgebouw Keenter Hart
Kadampa Meditatie Centrum Nederland
St.Jozefskerkplein 3
6006 ZH Weert
Nederland
Telefoon: 
0434592458
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
Maandelijks evenement. Volgende: wo. 25 okt. 2017 
Sint Jansmolen Stramproy

Iedere 4e woensdag van de maand opent de Sint Jansmolen in Stramproy de poort. De molen draait bij voldoende wind en de molenaar zal graag zijn molen aan de bezoekers laten zien. 

Tijden: 
13.30 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
Sint Jansmolen
Molenweg 16
6039 ED Stramproy
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
wo. 25 okt. 2017 

 Thema-avond “Ik wist niet dat ik dat in mij had”

“Ik wist niet dat ik het in mij had” is niet alleen een bekende uitspraak van Olivier B. Bommel, maar is ook de titel van de lezing van levensbegeleider en filosoof Henri Rijksen. Ook dit jaar organiseert het Toon Hermans Huis Weert e.o. weer een aantal thema-avonden. Je bent van harte uitgenodigd.

“Ik wist niet dat ik dat in mij had”

De titel van de lezing van Henri Rijksen is ontleend aan een uitspraak van Olivier B. Bommel “Ik wist niet dat ik het in mij had”.

Het leven gaat zo zijn gangetje. En dan ineens is er kanker.

Ieder van ons reageert daar op haar of zijn manier op: De een raakt verbitterd en wordt boos. Of een enorme angst overvalt je en je trekt je terug in jezelf. Je meent er nu echt alleen voor te staan. Een ander probeert alles naar zijn of haar hand te zetten of legt zich er juist bij neer en komt ook nu niet voor zichzelf op. Weer anderen leven zoveel mogelijk gewoon door want 'wat niet weet wat niet deert'. Of je zegt: “dit is mijn lot zoals alles in mijn leven mijn lot is geweest”.

Dit zijn vrijwel altijd onze eerste onbewuste reacties. Het zijn immers de grondpatronen van ons doen en laten; ons hele leven al. We hebben ze ontwikkeld in onze kind-jaren. Als zodanig zijn ze begrijpelijk, maar tegelijk lang niet altijd even krachtig om ons te helpen in zulke ingrijpende situaties als na het krijgen van de diagnose kanker.

Het thema van  deze lezing is: kunnen we als volwassenen een stap verder zetten dan onze onbewuste reacties? Kunnen we een beroep doen op onze volwassen krachtbronnen? Wat zijn dat dan? Hoe ontdek ik ze? Hoe kunnen die mij helpen?

Uitgangspunt van de lezing is dat we wel degelijk over deze krachtbronnen beschikken. Er zit in ieder van ons zoveel kracht! Alleen is het zo dat we er normaliter te weinig aandacht aan besteden en gebruik van maken.

Als we ons op onze krachtbronnen gaan richten, komen spontaan de woorden van Olivier B. Bommel in ons naar boven: "Ik wist niet dat ik dat in mij had."

Henri Rijksen

De thema-avond wordt verzorgd door Henri Rijksen. Hij heeft in Nijmegen filosofie, ethiek, theologie en onderwijskunde gestudeerd en was 23 jaar directeur van Fontys Hogeschool Theologie en Levensbeschouwing. Hij heeft een groot aantal boeken geschreven op het terrein van ethiek, filosofie en levensbeschouwing. In de sectoren van zorg, onderwijs en, maatschappelijke dienstverlening heeft hij gedurende meer dan dertig jaar tal van studiedagen, seminars, lezingen en workshops verzorgd. Daarnaast werkt Henri Rijksen sinds vele jaren als levensbegeleider-levenscoach voor individuele personen en groepen.

Tijden: 
19.16 uur
Adres: 
Concertzaal Rick
Toon Hermans Huis Weert
Beekstraat 27
6001 GG Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-541444
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
wo. 25 okt. 2017 

Reis mee naar een paradijselijk podium vol muzikale herinneringen aan grote artiesten die niet meer onder ons zijn. A ticket to Heaven, waar Michael Jackson ‘moonwalkt’, John Lennon in een hemelbed de vrede bewaart en André Hazes samen met zijn grote held Louis Prima een biertje drinkt.Vincent Bijlo gidst ons naar de eeuwigheid waar een band met zangeres Laise Sanches (The Soul of Motown) en de zangers Ferry van Leeuwen (Edwin Evers Band), Nick Bult (Top 2000 Live) en Lodewijk van Gorp (Marco Borsato) de sterren van de hemel spelen. Een goddelijke jamsessie in een muzikaal walhalla!

Tijden: 
20:15 uur
Toegangsprijs: 
27,50 incl. theaterdrankje
Adres: 
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
do. 26 okt. 2017 

2017 is een bijzonder jaar voor Thomas Smith. Hoewel hij al bijna zijn hele leven in Vlaanderen woont, had de van oorsprong Britse comedian zich nooit laten naturaliseren. Maar sinds 1 januari is hij officieel Belg! De Brexit werd dus ook meteen zijn exit. Bovendien viert hij dit jaar ook een halve eeuw zichzelf. Maar rustig genieten van de oude dag? Niets voor Thomas! Sterker nog, hij komt dit jaar met een nieuwe show en die is net als zijn vorige programma’s super ‘Strak’, zoals alleen Thomas dat kan. Een hoge grapdichtheid, meesterlijke improvisaties en sterke stand-up. Een verrassende combinatie die zijn Vlaams-Britse roots blootlegt.

Tijden: 
20:15 uur
Toegangsprijs: 
16,00 incl. theaterdrankje
Adres: 
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
vr. 27 okt. 2017 
Music meets Franciscus

We'll meet again! Na het grote succes van Music meets Franciscus in 2015 kon een vervolg niet uitblijven. Op vrijdag 27 oktober 2017 organiseert Harmonie Sint Joseph Weert-Zuid de tweede editie van deze muzikale dinnershow. Het wordt opnieuw een avond die alle zintuigen gaat prikkelen. In het tot feestzaal omgetoverde Franciscus Huis Weert gaan de gasten genieten van een luxe vijfgangendiner gecombineerd met een wervelend muzikaal programma. De avond wordt afgesloten met een spetterende afterparty met DJ Phil Aspers.

Entreebewijzen voor Music meets Franciscus kosten € 125,00 per stuk. Het entreebewijs geeft toegang tot de dinnershow en is inclusief eten en drinken gedurende de hele avond. De ontvangst is vanaf 18:00 uur en het programma duurt tot 01:00 uur. Kaarten kunnen besteld worden via www.musicmeetsfranciscus.nl. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Bart Janssen (tel. 06 5193 8989) of met Jasper Heesakkers (tel. 06 1066 6318).

Tijden: 
18.00 uur
Toegangsprijs: 
€ 125,00
Adres: 
Franciscus Huis Weert
Harmonie Sint Joseph Weert-Zuid
Biest 43a
6001 AP Weert
Nederland
Telefoon: 
0610666318
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
Maandelijks evenement. Volgende: vr. 27 okt. 2017 
Discozwemmen

Tussen 19.00 en 21.00 uur wordt het zwembad omgetoverd tot een waterdisco. Een DJ zorgt voor vlotte, moderne muziek en de discoverlichting maakt de sfeer compleet. Je kunt zelf ook de playlist beïnvloeden door verzoeknummers aan te vragen.

Tijden: 
19.00-21.00 uur
Toegangsprijs: 
5,30
Adres: 
Zwembad De IJzeren Man
Geurtsvenweg 1
6006 SN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495 584777
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
vr. 27 okt. 2017 
27 oktober Tango Y Canciones in 'Theatercafé' de Huiskamer Weert

‘Parlez moi d’Amour’

Concert ‘Tango Y Canciones’

Vrijdag 27 oktober 2017 in ‘Theatercafé de Huiskamer’, Weert

 

De muziekgroep ‘Tango Y Canciones’ laat op vrijdag 27 oktober om 20:00 uur in

‘Theatercafé de Huiskamer’ in Weert op gevoelige en passievolle wijze een warme en

gevarieerde mix horen van Tango’s, Franse Chansons, Fado en Zuid-Amerikaanse Canciones.

 

In hun nieuwe programma ‘Parlez moi d’Amour’, vrij vertaald: ‘Laten we het eens hebben over de liefde’ worden allerlei mogelijke en onmogelijke vormen van liefde bezongen.

 

‘Tango Y Canciones’ bestaat uit Anne-Marie Pullens (zang), Koos Jansen (gitaar) en

Jo Brunenberg (accordeon). Ze zijn afkomstig uit Loon op Zand en Weert. Van de Weerter accordeonist Jo Brunenberg staan er een aantal verrassende muziekfilmpjes op YouTube. Deze zijn in totaal al meer dan zeven miljoen keer bekeken.

 

De muzikanten nemen de toehoorders mee op een sfeervolle muzikale reis langs vrolijke én melancholieke muziekstijlen uit Zuid Amerika, Frankrijk, Portugal en Italië.

Adres:            Theatercafé de Huiskamer (St. Raphaelspad) in Weert.

                       Het St. Raphaelspad is gelegen aan de achterzijde van ‘Theater de Huiskamer’.

                       Entree: gratis             

Meer info op:             www.facebook.com/TangoYCanciones

Of via e-mail:  tangoycanciones@gmail.com

Tijden: 
20.00-22.30 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
‘Theatercafé de Huiskamer’, Weert
Tango Y Canciones
St. Raphaelspad
6001 JM Weert
Nederland
Telefoon: 
0495 450008
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
vr. 27 okt. 2017 tot za. 28 okt. 2017 

`Moog ut un bitje mieër zeen’, de nieuwe voostelling van Toneelgroep Weert, is een klucht in drie bedrijven. Joris runt een kuuroord. Hij heeft het erg druk en het valt niet mee om alles rond te krijgen. Als een tv-ploeg opnames voor een promotiefilmpje komt maken en er gasten arriveren die veel aandacht vragen, wordt het Joris te veel en vraagt hij zijn tweelingbroer om hem te komen helpen. Als er dan ook nog een bedrieger onder de gasten verblijft, is de chaos niet meer te overzien…

Tijden: 
20:15 uur
Toegangsprijs: 
14,00 incl. theaterdrankje
Adres: 
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
Maandelijks evenement. Volgende: za. 28 okt. 2017 
Sint Jan

De historische houten Sint Jansmolen in Stramproy, een van de oudste authentieke windmolens van Limburg, is iedere 4e zaterdag van de maand de hele dag geopend en te bezoeken. Ook voor jongeren is een bezoek aan de molen altijd leuk en verrassend.

Tijden: 
09.30-16.00 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
Sint Jansmolen
Molenweg 16
6039 RH Stramproy
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
za. 28 okt. 2017 
Halloween scouting St. Maarten Weert

Halloween in Weert... Durf jij het aan? Ook dit jaar organiseert Scouting St. Maarten een spannende Halloweentocht. Vanaf 18.00 uur vertrekken de jongste kinderen samen met hun ouders als eerste groep en om 22.00 uur vertrekt de laatste groep. De Halloweentocht wordt nog leuker wanneer je bent verkleed en geschminkt. Aan het einde van de tocht, mag je door het super spannende spookhuis lopen. Na afloop kun je genieten van een griezelig, maar gezellig samenzijn.

Durf jij het aan? Meld je dan aan via www.scoutingstmaarten.nl. Wees er snel bij, want het aantal deelnemers is beperkt (vol = vol).

Tijden: 
18.00 uur
Toegangsprijs: 
4 euro
Adres: 
Blokhut de Speul
Scouting St. Maarten
Nazarethsteeg 27
6001SB Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht

Meer evenementen

Deel deze pagina

+1

Zoeken

 Deze zoekmachine maakt gebruik van Javascript. Uw browser ondersteunt dit niet, of javascript staat uitgeschakeld.

Cookie Policy

Deze site gebruikt 'cookies'.
Strikt noodzakelijke cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk en worden gebruikt om de website goed te laten functioneren. Voorbeelden zijn cookies voor de zoekmachine of een inlog-scherm voor redacteuren van de website.
Cookies voor extra functionaliteit
Deze cookies worden gebruikt bij extra functionaliteit. Bijvoorbeeld voor het afspelen van videofilmpjes (Youtube), het tonen van Twitter-berichten.
Analytische cookies
Deze cookies worden gebruikt om anoniem statistische gegevens over het gebruik van de site te kunnen meten. Bijvoorbeeld welke pagina's er worden bekeken. Deze gegevens worden gebruikt om de site verder te verbeteren.
Meer info / uitzetten