Evenementen

U bevindt zich hier: Home » Wonen & leven » Evenementen

Evenementen

Bent u op zoek naar wat er te doen is in Weert of omgeving? Zoekt u een leuk evenement of gezellige (groeps)activiteit? Op deze pagina kunt u de evenementenkalender bekijken voor de komende 4 weken. En als u zelf een evenement organiseert, denk dan bijv. aan het aanvragen van een evenementenvergunning of het aanmelden van uw evenement voor de evenementenkalender of digitale informatieborden.

Onderaan deze pagina staat de evenementenkalender voor de regio Weert voor de komende 4 weken. De gegevens komen uit de evenementenkalender van de website MetOnsInWeert.nl, in samenwerking met de Weerter VVV. Op die site vindt u een uitgebreide evenementenkalender, voor het hele jaar.

Organiseert u zelf een evenement?

Wilt u als particulier, bedrijf of instelling een sportwedstrijd, evenement, popconcert, beurs of andere activiteit organiseren? Denk dan aan de volgende zaken:

 Evenementenvergunning
Voor het organiseren van een evenement of activiteit heeft u een mogelijk een evenementenvergunning nodig. De gemeente kan onder specifieke voorwaarden een vergunning verlenen. Voor meer informatie over een evenementenvergunning of het aanvraagformulier, zie deze pagina.

 Digitale informatieborden
Langs de invalswegen van Weert staan digitale informatieborden. Deze kunt u gebruiken om uw evenement of activiteit onder de aandacht te brengen. Voor meer informatie over deze borden, de voorwaarden en een digitaal aanvraagformulier, zie deze pagina.

 Vermelding evenementenkalender
U kunt uw evenement of activiteit zelf aanmelden voor een vermelding in de evenementenkalender, via een digitaal formulier. De gegevens worden dan onder andere opgenomen in de kalender hieronder, op de website en Facebook-pagina van MetOnsInWeert en in de evenementenkalender van de VVV. Opgelet! Een eventuele evenementenvergunning moet u apart aanvragen bij de gemeente.

 Evenementenbeleid
Nalezen wat het evenementenbeleid van de gemeente Weert is? U vindt het op deze pagina.

 Verzekering voor vrijwilligers
De gemeente Weert heeft twee verzekeringspakketten afgesloten, die de risico's van vrijwilligerswerk zo goed mogelijk afdekken. De gemeente beoogt hiermee het maatschappelijk belang van het goede vrijwilligerswerk te benadrukken en de participatie van vrijwilligers te stimuleren. Voor meer informatie, zie deze pagina.

Bijdrage vernieuwende activiteiten

Verenigingen of stichtingen die nieuwe structurele activiteiten opstarten voor de mensen met een beperking kunnen een bijdrage in de opstartkosten krijgen. Voor meer informatie hierover, zie de pagina 'Bijdrage vernieuwende activiteiten'.

Veel plezier als u eropuit gaat!
Met ons. In Weert.

Concert in de Bosuil.


Icoontje voor een agenda.
vr. 13 okt. 2017 tot zo. 31 dec. 2017 
Expositie 'Weg met de oude Candidaten'

In het kader van de Maand van de Geschiedenis met het thema ‘Geluk’ organiseert het Gemeentearchief Weert in samenwerking met Bibliocenter en Streekomroep Weert/Weert FM een aantal activiteiten. De expositie ‘Weg met de oude Candidaten' - 100 jaar kiesrecht -  op de benedenverdieping van Bibliocenter is er daar één van.
 

Tijden: 
10.00 - 17.00 uur
Adres: 
Benedenverdieping Bibliocenter
Erfgoedcluster Weert
Wilhelminasingel 250 - 252
6001 GV Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
di. 14 nov. 2017 tot di. 19 dec. 2017 

LEER ALLE SKILLS DIE NODIG ZIJN OM EEN GOEDE DJ TE WORDEN:

MIXEN, EFFECTEN, BEATMATCHEN, LOOPS.

DOCENT: JAN-WLLEM OTTO

 

Jij bepaalt zelf hoe vaak je deelneemt en betaalt € 9,- per les.

DATA: 14 november, 21 november, 28 november, 12 december, 19 december.

19:00 uur: 9-15 jaar

20:15 uur: 16+

 

Zo kun je uiteindelijk een spetterende show geven met je eigen set. BEL RICK VOOR MEER INFORMATIE 0495-533954

OF SCHRIJF JE IN VIA DE WEBSITE: WWW.RICKNET.NL

 

Tijden: 
19.00 uur
Toegangsprijs: 
9,- per les
Adres: 
Weert
RICK
Beekstraat 27
6001 GG Weert
Nederland
Telefoon: 
0495 533954
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
zo. 19 nov. 2017 tot zo. 1 apr. 2018 
expositie schilderijen Mathilde Pil Regen in Rio

Expositie in Atelier Galerie Mathilde Pil van haar nieuwe schilderijen over Brazilie

Tuurkesweg 8 in Tungelroy gem. Weert

Opening zondag 19 nov. 2017 van 14.00 tot 17.00 uur 

Daarna open op afspraak 0628408175 tot 1 april 2018

Tijden: 
14.00 uur
Toegangsprijs: 
0
Adres: 
Atelier Galerie Mathilde Pil
Atelier Galerie Mathilde Pil
Tuurkesweg 8
6006SG Tungelroy
Nederland
Telefoon: 
0628408175
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
ma. 27 nov. 2017 tot wo. 31 jan. 2018 
schuivende continenten veroorzaken aardbevingen

Natuur en Milieucentrum de IJzeren Man Weert en Geologische Vereniging Mente et Malleo heten iedereen welkom bij de interactieve tentoonstelling  “ De onrustige Aarde”!

De aarde leeft.

Misschien merk je het niet. Maar onze continenten zijn in beweging.  Er ontstaan en verdwijnen bergen!  In miljoenen jaren verandert er veel!

Af en toe  hebben we  te maken met aardbevingen, vulkanen en tsunami’s. De aarde laat dan van zich horen! Al  deze  activiteiten hebben meer met elkaar te maken dan we denken!

Tijdens deze  interactieve tentoonstelling worden de (jonge) bezoekers meegenomen in de interessante wereld van de actieve aarde. Vooral door het zelf en samen uitvoeren van verschillende proefjes komen activiteiten aan bod die in en op onze aarde plaatsvinden.

Zelf een vernietigende vloedgolf laten ontstaan,  een rij vulkaaneilanden maken,  De reis van de onze continenten over de aarde volgen, trillingen nabootsen van een aardbeving en meer……

 

Toegangsprijs: 
gratis
Adres: 
NMC
Natuur- en Milieucentrum de IJzeren Man
Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-524893
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
do. 14 dec. 2017 
Kerststukje BeekCwartier

Het is mogelijk om op donderdag 7 december of 14 december een workshops te volgen voor het maken van een kerststukje. Je leert de basisbeginselen van het bloemschikken en ook het creatief omgaan met diverse materialen. Er wordt gezorgd voor alle benodigde materialen en ondergronden (deze zijn inbegrepen in de prijs). Het enige wat zelf meegenomen moet worden is een snoeischaar, een schaar, eventueel kerstlampjes op batterij en een plastic tas om het kerststukje mee te nemen.

De workshop wordt gegeven door Marijke. Tijdstip 14.00 – 16.00 uur in ruimte 107 (melden bij de receptie) van het BeekCwartier, Beekstraat 54 in Weert.

De prijs bedraagt € 20,00 (inclusief materialen) contant te voldoen bij aanvang van de workshop.

De getoonde materialen op de foto kunnen afwijken.

Inschrijven via e-mail t.vanden.berg@puntwelzijn.nl of via telefoonnummer 0495-697900, tussen 9:00 en 12:00 uur.

Tijden: 
14.00 uur
Toegangsprijs: 
€ 20,00 (inclusief materialen)
Adres: 
BeekCwartier
Punt Welzijn
Beekstraat 54
6001 GJ Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-697900
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
do. 14 dec. 2017 
geweld
angst
grof taalgebruik

De documentaire is een reis door de zwarte geschiedenis die de Burgerrechtenbeweging uit de jaren zestig verbindt met het huidige #BlackLivesMatter.

In 1979 beschreef James Baldwin in een brief aan zijn literaire agent zijn volgende project, Remember This House. Het zou een revolutionair en persoonlijk boek worden over drie vermoorde vrienden: Malcolm X, Medgar Evers en Martin Luther King jr. Bij Baldwins dood in 1987 waren slechts dertig pagina’s van het manuscript klaar. In I Am Not Your Negro verbeeldt regisseur Raoul Peck het boek dat James Baldwin nooit afmaakte. Het resultaat is een radicaal, actueel onderzoek over ras in Amerika, waarbij Peck gebruik maakt van bijzonder archiefmateriaal en Samuel L. Jackson de teksten van Baldwin uitspreekt. De documentaire is een reis door de zwarte geschiedenis die de Burgerrechtenbeweging uit de jaren zestig verbindt met het huidige #BlackLivesMatter. De film stelt vragen bij de manier waarop Hollywood en de Amerikaanse samenleving met Afro-Amerikanen omgaan en uiteindelijk – via de levens en gewelddadige dood van Malcolm X, Medgar Evers en Martin Luther King jr. – waar Amerika voor staat.

Toegangsprijs: 
kassaverkoop
Tijden: 
donderdag, 14 december, 2017 - 15:00
Leeftijden: 
16 jaar
Regie: 
Raoul Peck
Lengte: 
1:33:00
Premiere: 
donderdag, 14 december, 2017
Adres: 
Gotcha! Cinema Weert
Beekstraat 49
6001 GG Weert
Telefoon: 
0495 - 53 20 02
Fax: 
0495 - 52 66 00
Icoontje voor een agenda.
do. 14 dec. 2017 

The Originals spelen echt álles. Op verzoek! Noem een artiest, of vraag direct uw lievelingsliedje aan, en de vijf alleskunners zetten het onherroepelijk in. In de Eindejaars Songference 2017 blikken The Originals muzikaal terug op het afgelopen jaar. De band zet de meest opvallende gebeurtenissen uit 2017 ter plekke om in muziek. Aan de hand van anekdotes en korte gesprekken bepaalt de zaal wat de band gaat spelen. Iedere voorstelling is dus nét even anders. Tel daar hun aanstekelijke enthousiasme, eigenzinnige humor, de nodige instrumentale acrobatiek en hun stralend roze pakken bij op en u bent verzekerd van 100% interactief muzikaal spektakel. Laat u dus verrassen en maak samen met The Originals de soundtrack van het jaar!

Tijden: 
20:15 uur
Toegangsprijs: 
26,00 | CKV 12,50 incl. theaterdrankje
Adres: 
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
vr. 15 dec. 2017 

Vrijdag 15 dec. organiseert gemengde zangvereniging Con amore haar jaarlijks kerstconcert in het Fatimahuis, Coenraadabelstraat 31 te Weert Hieraan werken mee het mannenkoor ST. Caecilia uit Linne o.l.v. Piet tobben, Het Amicitia ensembl uit Hamont o.l.v. Stephan Simons, Soliste Veerle Henkens en gemengde zangvereniging Con Amore o.l.v. Sylvia Berghs en aan de piano Rob van Heck Entree €9 inclusief koffie/thee www.conamoreweert.nl Na afloop is er een gezellig samen zijn.

 

Tijden: 
19.30-22.00 uur
Toegangsprijs: 
9
Adres: 
fatimahuis
zangvereniging conamore
Coenraad Abelsstraat 31
6001VJ weert
Nederland
Telefoon: 
0495536337
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Bijlage: 
Icoontje voor een agenda.
vr. 15 dec. 2017 

It’s the most wonderfull time of the year….

Dit wordt de derde Open Mic Night van Theater de Huiskamer. En nu in kerstsfeer! Alle nummers zijn bekende en minder bekende kerstnummers.

Een aantal keer jaar organiseert Zangschool Zang en Co in den Haag en Weert ‘Open Podium’. De leerlingen van de zangschool krijgen op deze manier naast de leerlingenmiddagen nog een extra podium om kilometers te maken en zo podiumervaring op te doen.

Misschien staan hier wel de nog niet ontdekte zang pareltjes van de toekomst.

Kom kijken en laat je verrassen door deze geweldige stemmen…

 

Datum: 15 december 2017
Tijd: 20.00 uur
Entree: Gratis
Waar: Theatercafe de Huiskamer (ingang Raphealpad)

Adres: 
Theater de Huiskamer
Theater de Huiskamer
Wilhelminasingel 10b
6001 GT Weert
Nederland
Telefoon: 
+31495769128
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
vr. 15 dec. 2017 

Op vrijdag 15 december a.s. is de accommodatie van de Handboogvereniging aan de Kemperveldweg in Tungelroy vanaf 20.00 uur de locatie voor een spetterende feestavond. Knettergek, lekkere muziek en vooral één ding is zeker: er wordt pas gestopt als de hele tent op zijn kop staat.
TONCA is van het kalliber Wir Sind Spitze en die stonden in Tungelroy ook al enkele jaren garant voor een Big Party. Het leven is een feest en dat is ook precies waar het om draait bij deze feestband. 
Volgens de Toppers is TONCA net iets te bling bling, volgens Tommie van Sesamstraat is het gewoon te kinderachtig en volgens de mannen van Metallica mag het ook wel ietsje minder heftig. 
Kortom een hillarisch feest der herkenning dat je gezien en gehoord moet hebben!! TONCA werd opgericht in oktober 2003 en bestaat uit vijf muzikanten die al heel wat jaren meedraaien in de meest verschrikkelijke muziekcircuits. Het uitgebreide repertoire is gebaseerd op fouter dan fout aangevuld met alles wat een feest nodig heeft.
We kunnen zo 123 geen reden verzinnen waarom je niet naar dit feestje zou gaan behalve als je echt niet van een ouderwets smerig gezellige avond houdt.

 

Tijden: 
20.00 uur
Toegangsprijs: 
€ 10,00 voorverkoop Dagkassa € 12,50
Adres: 
Accommodatie van de Handboogvereniging Tungelroy
Stg Decemberfeesten Tungelroy
Kemperveldweg 31
6005 RC Tungelroy
Nederland
Telefoon: 
0612697307
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
vr. 15 dec. 2017 

Op een grijze ochtend in oktober 1917 maakt een Frans vuurpeloton een einde aan het leven van Mata Hari, veroordeeld wegens dubbelspionage voor de Duitsers. Honderd jaar later worden de dossiers heropend. Gaf Mata Hari echt geheimen door aan de Duitsers of werden de Fransen op het verkeerde been gezet? De eigenzinnige artieste Tet Rozendal, net als Mata Hari afkomstig uit Leeuwarden, gooit alles in de strijd om het publiek deelgenoot te maken van het leven van de mysterieuze en verleidelijke danseres. Deze muzikale theatervoorstelling is een zoektocht met de intrige van een spionageschandaal, een zucht Parijse oh-la-la en een vleugje mystiek uit Nederlands-Indië. Met als kloppend hart de vraag: wat bezielde Grietje Zelle uit Leeuwarden toch?

Tijden: 
20:15 uur
Toegangsprijs: 
19,50 | CKV 12,50 incl. theaterdrankje
Adres: 
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
za. 16 dec. 2017 
spinning marathon

SPINNING MARATHON VOOR ABÉNÉ SENEGAL

Lifestyle vitae organiseert een spinning marathon voor Abéné Senegal. Deze marathon wordt georganiseerd voor het goede doel in Afrika. Abéné Senegal. De kinderen in Afrika kunnen niet het volledige jaar onderwijs volgen omdat de school gebouwen beschikken over palmbladeren. Deze zijn tijdens het regenseizoen niet veilig en hierdoor kunnen de kinderen niet naar school. Met deze spinning marathon willen wij 5000,- euro ophalen om een nieuw schoolgebouw te bouwen van steen. Hierdoor kunnen de kinderen wel het volledige jaar onderwijs volgen en kunnen zij ook meer uit hun toekomst halen! 

KOM JIJ MEE SPINNEN EN HET GOEDE DOEL HELPEN?
SCHRIJF JE DAN NU IN!

 

Tijden: 
09.00-15.00 uur
Toegangsprijs: 
10,- per uur
Adres: 
Lifestyle Vitae
Lifestyle Vitae
Houtstraat 10
6001SJ Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-459100
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
za. 16 dec. 2017 

Een gezellige kerstmarkt, bij onze bethelkerk. Verkoop van kerststukjes, oliebollen, wafels en soep. En een loterij met mooie prijzen.

Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
Bethelkerk
Maaspoort 30
6001BP WEERT
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
za. 16 dec. 2017 

Je mooiste kerstcadeautje vindt je in Weert! Tijdens de Midnight Shopping op zaterdag 16 december zijn de winkels in het centrum van Weert geopend tot 22.00 uur. Gedruende de avond genieten bezoekers van sfeervol entertainment en speciale aanbiedingen. 

Tijden: 
17.00-22.00 uur
Adres: 
Weerter binnenstad
Markt
6001 EJ Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
za. 16 dec. 2017 

Het Weerter Mannenkoor weet elk jaar muziekliefhebbers te verrassen met een bijzonder Kerstconcert. Ook dit jaar zal dat niet anders zijn. Op zaterdag 16 DECEMBER zal het koor, onder leiding van dirigent Jean-Pierre Steijvers, bekend en minder bekend kerstrepertoire brengen met eigen solisten. Plaats van handeling is het sfeervolle Fatimahuis aan de Coenraad Abelsstraat.  Aanvang 19.30 uur.

Naast het Weerter Mannenkoor zal optreden het inmiddels wereldberoemde Weerter dameskoor GIOCOSO, onder de bezielende leiding van Rita Scheffers. Dit koor sleepte onlangs op het wereldkampioenschap in Riga (Letland) 4 gouden medaillles in de wacht. Bovendien werd het koor geëerd met de Limburgse Koorprijs.

Verder werken mee de Belgische sopraan Sabrina Ghislain met haar begeleider, pianist Mike Neyens.

 

Tijden: 
19.30 uur
Toegangsprijs: 
€ 10,00
Adres: 
Fatimahuis
Weerter Mannenkoor
Coenraad Abelsstraat
6001 TZ Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-537790
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Bijlage: 
Icoontje voor een agenda.
za. 16 dec. 2017 tot zo. 17 dec. 2017 

Alles achter je laten en vertrekken: wie heeft er niet ooit stiekem van gedroomd? VAMOS! is een musicalcomedy geïnspireerd op succesvolle tv-series als ‘Ik Vertrek’. Drie vrouwen die elkaar niet kennen, maken de droom waar en laten alles achter zich. Vamos! Enkeltje Spanje por favor! Het feest begint, maar daarmee ook de ellende. De oude B&B die ze hebben gekocht, blijkt niet zo mooi als in de advertentie, ze spreken geen woord Spaans en lopen ook nog eens de ‘verspaanste’ Nederlander Roelof tegen het lijf. Lukt het ze hun leven weer glans te geven? VAMOS! brengt gegarandeerd de Spaanse zon naar het theater!

Tijden: 
20:15 uur
15:00 uur
Toegangsprijs: 
41,50 incl. theaterdrankje
Adres: 
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
zo. 17 dec. 2017 

De Nederlandse violiste Simone Lamsma wordt wereldwijd beschouwd als een zeer opvallende en boeiende muzikale persoonlijkheid, zowel door de pers als door haar collega’s en het publiek. Door dirigent Jaap van Zweden wordt ze omschreven als één van de meest toonaangevende violisten ter wereld. Met haar uitgebreide repertoire soleerde Simone de afgelopen seizoenen met veel beroemde orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouw Orkest. In het Munttheater speelt ze samen met pianist Robert Kulek, inmiddels een vertrouwde muzikale partner voor haar. Op het programma staan werken van Poulenc, Franck en Ravel. Een unieke kans om deze meestervioliste van dichtbij te aanschouwen en te beluisteren!

Tijden: 
12:00 uur
Toegangsprijs: 
24,00 | kinderen 7,50 incl. theaterdrankje
Overige informatie: 
Gratis inleiding om 11:15 uur door Gert Geluk | Apart reserveren
Adres: 
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
Maandelijks evenement. Volgende: zo. 17 dec. 2017 
Koopzondag in Weert

Elke laatste zondag van de maand is het Winkelzondag in Weert. Alle winkels zijn geopend van 13.00-17.00 uur en er zijn altijd speciale activiteiten in de binnenstad. Parkeren is tijdens de winkelzondagen gratis, met uitzondering van de parkeergarages die uitgerust zijn met een slagboom en het P+R parkeerterrein van Q-Park aan de Parallelweg.

29 januari
​(in februari geen winkelzondag i.v.m. carnaval)
26 maart
30 april
28 mei
25 juni
30 juli
27 augustus
17 september (i.v.m. kermis vervroegd)
29 oktober
26 november
03 december (extra)
17 december (extra)
​16 december (zaterdag Late Night Shopping)
24 december (extra)
31 december

Tijden: 
13.00-17.00 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
Centrum Weert
Markt
6001 EJ Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
zo. 17 dec. 2017 tot zo. 31 dec. 2017 

De bekende kerstal van Weert keert na 12 jaar terug in de binnenstad. De monumentale schuur in de kloostertuin van de Birgittinessen wordt omgetoverd tot herberg en stal, waarin het kerstverhaal uitgebeeld wordt. De kerststal is dagelijks te bezoeken van 17 t/m 31 dec van 13.30-17.00 uur. Entree € 2,-- kinderen gratis. Het begeleidende boekje kost € 1,--

Tijden: 
13.30-17.00 uur
Toegangsprijs: 
€ 2,-- kind. gratis
Adres: 
Kloostertuin Birgittinessen
Maasstraat 17
\
6001 EB Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
zo. 17 dec. 2017 
Seniorendansmiddag in Buurtcentrum Moesel

Op zondag 17 december 2017 vindt er weer een gezellige dansmiddag voor senioren plaats in het Buurtcentrum Moesel, Christinelaan 25. Jo de Wit zal zorgen dat de voetjes veelvuldig van de vloer zullen gaan. De middag begint om 13.30 uur en duurt tot 17.00 uur. De zaal gaat om 13.00 uur open.

 

 

Toegangsprijs: 
€ 3,00
Adres: 
Buurtcentrum Moesel
Stichting wijkraad Moesel
Christinelaan 25
6006 CJ Weert
Nederland
Telefoon: 
06-10361838
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
zo. 17 dec. 2017 

Land van Horne Zuyderborgh en Punt Welzijn organiseren weer een gezellige Muziekmiddag in wijkgebouw Keenter Hart. De Shantygroep “Aan poal 60” verzorgt deze middag de muziek.

De entree is helemaal gratis dus dit wilt u niet missen.

Kom gezellig naar het Keenter Hart!!

Tijden: 
14.30 uur
Toegangsprijs: 
gratis
Adres: 
Keenter Hart
Sint Jozefskerkplein 3
6006 ZH weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
zo. 17 dec. 2017 

Op zondag 17 december gaat de eerste Rotary Santa Walk van start. Op deze zondag kleurt Winters Weert kerstrood. Loop jij ook mee voor het goede doel?

De kou hangt weer in de lucht en de feestdagen staan alweer bijna voor de deur. Op zondag 17 december 2017 gaan kerstgevoel, het goede doel en een geweldige dag met familie, vrienden, collega’s en kennissen hand in hand. Op deze zondag kleurt Winters Weert kerstrood.

De Rotary Santa Walk Weert is een initiatief van de Rotary Club Weert. De Santa Walk is een funwalk voor jong en oud, waarbij deelnemers in een kerstmanpak door Weert wandelen. Met dit evenement wordt geld opgehaald voor Kindervakantiewerk Weert en de Nierstichting. De wandeling is ca. 3,5 km door en langs het centrum van Weert op verschillende plaatsen staat live muziek. Iedereen kan dus meedoen!

De start is om 15.00 uur in het Franciscus Huis Weert. Na afloop is er vanaf 16.00 uur een swingende Christmas afterparty.

Deelname voor volwassen bedraagt € 10,- en voor kinderen € 5,- inclusief kerstpak en herinneringsmedaille.

Inschrijven kan via de website Santa Run Weert https://weert.rotarysantarun.nl/

 

Rotary is een wereldwijd netwerk van geïnspireerde individuen die hun passie vertalen naar relevante maatschappelijke doelen om het leven in samenlevingen te verbeteren. Rotary biedt diensten aan anderen, bevordert integriteit en begrip voor elkaar in de wereld, bevordert goodwill en vrede door de samenwerking van zakelijke, professionele en maatschappelijke leiders.

https://www.facebook.com/RotaryWeert

Tijden: 
15.00-17.00 uur
Toegangsprijs: 
Deelname voor volwassen bedraagt € 10,- en voor kinderen € 5,- inclusief kerstpak en herinneringsmedaille.
Adres: 
Franciscus Huis Weert
Biest 43A
6001AP Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
zo. 17 dec. 2017 

JUBILEUM: 15e OECUMENISCHE KERSTSAMENZANGDIENST,

zondag 17 december 16.00 uur, Bethelkerk

Alweer voor de 15e keer organiseert de oecumenische werkgroep Weert een kerst(samen)zangdienst. De viering vindt plaats in de sfeervolle en intieme Bethelkerk, Maaspoort 30 in Weert op zondag 17 december om 16.00 uur.

In deze viering staat het samen zingen van bekende kerstliederen centraal.

Daarnaast wordt het Kerstevangelie gelezen en kunt u luisteren naar mooie gedichten en (koor-)muziek.

Muzikale medewerking wordt dit jaar verleend door het Bethelkoor o.l.v. Jefta van Garderen en Zanggroep Vocus o.l.v. Marijke Berkers.  Zij worden op de piano begeleid door Marius Reijnoudt. Daarnaast zullen ook Joanne Matsinger-van de Lustgraaf (piano) en Janneke Verspagen (dwarsfluit) een muzikale bijdrage leveren.

Na afloop van de dienst is iedereen van harte uitgenodigd om bij (warme) chocolademelk met kerstbrood nog even gezellig samen te zijn.

We hopen dat we veel mensen mogen begroeten.

Tijden: 
16.00 uur
Toegangsprijs: 
gratis
Adres: 
Bethelkerk
Oecumenische werkgroep
Maaspoort 30
6001 BP Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
ma. 18 dec. 2017 
Wekelijks Kienen op Maandag

Elke maandag* wordt gezellig gekiend in Buurtcentrum Moesel van 20.00 tot +/- 22.45 uur. 18 kienronden met jackpot en 4 pauzeronden. Prijzen op 1, 2 en 3 rijtjes. V.V. De Verkusköp en Harmonie St. Joseph Weert-Zuid nodigen u van harte uit om mee te komen kienen. Zaal open vanaf 19.00 uur.

* Niet op 2e Kerstdag, 30 januari, 20 februari, Carnavalsmaandag, Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Kermismaandag

 

Tijden: 
20.00-22.45 uur
Adres: 
Buurtcentrum Moesel
Christinelaan 25
6006 CJ Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
ma. 18 dec. 2017 
discriminatie

Victoria & Abdul vertelt het waargebeurde verhaal van de buitengewone vriendschap tussen Koningin Victoria (Judi Dench) en Abdul Karim (Ali Fazal), een jonge klerk uit India.

Wanneer Abdul Karim vanuit India afreist om mee te werken aan de vieringen rond het Gouden Jubileum van de koningin, blijkt er een klik te zijn tussen hen beiden. Terwijl Koningin Victoria steeds meer moeite heeft met de strenge regels die haar positie als vorstin met zich meebrengt, wordt de band tussen de twee hechter. De mensen om hen heen proberen allen deze band te verbreken. Hun vriendschap wordt echter steeds sterker en de koningin gaat de wereld met andere ogen bekijken.Gebaseerd op het boek Victoria & Abdul: The True Story of the Queen’s Closest Confidant van Shrabani Basu.

Toegangsprijs: 
kassaverkoop
Tijden: 
Herhaalt elke dag tot di dec 19 2017.
maandag, 18 december, 2017 - 20:30
dinsdag, 19 december, 2017 - 20:30
Leeftijden: 
12 jaar
Genre: 
Drama
Regie: 
Stephen Frears
Cast: 
Judi Dench
Ali Fazal
Michael Gambon
Olivia Williams
Simon Callow
Lengte: 
1:52:00
Premiere: 
maandag, 18 december, 2017
Adres: 
Gotcha! Cinema Weert
Beekstraat 49
6001 GG Weert
Telefoon: 
0495 - 53 20 02
Fax: 
0495 - 52 66 00
Icoontje voor een agenda.
di. 19 dec. 2017 

Als een heup of knie versleten is, kan een gewrichtsvervangende prothese een oplossing bieden. Bij een versleten heup of knie is het kraakbeen in het gewricht aangetast of in zijn geheel verdwenen.  Wilt u zich meer weten over de verschillende mogelijkheden en wat het vervangen van een heup of knie precies inhoudt?
De orthopedisch chirurg, fysiotherapeut en een verpleegkundige geven uitleg over de 'versleten' knie en heup, behandelingsmogelijkheden, soorten protheses, het plaatsen van een prothese en de revalidatieperiode.
Er is ruim gelegenheid om vragen te stellen.

Tijden: 
19.00 uur
Toegangsprijs: 
De toegang is gratis. We vooraf aanmelden: www.sjgweert.nl (zie agenda)
Adres: 
SJG Weert. Auditorium
SJG Weert
Vogelsbleek 5
6001 BE Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-57 22 05
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
di. 19 dec. 2017 

Een gelukzalige reis

Hoewel boeddhisme een oude religie is die voor het eerst verscheen in het Oosten, zijn de oefeningen die door Boeddha werden onderwezen tijdloos en universeel toepasbaar. Tegenwoordig ontdekken veel mensen dat het boeddhisme antwoorden heeft op vragen en oplossingen voor problemen die nergens anders gevonden kunnen worden.

Boeddha onderwees methoden voor het geleidelijk overwinnen van geestestoestanden als boosheid, gehechtheid, jaloezie en onwetendheid en voor het ontwikkelen van positieve geestestoestanden als liefde, mededogen en wijsheid. Door deze methoden in praktijk te brengen zullen we blijvende vrede en geluk gaan ervaren. We zullen ontdekken dat de boeddhistische levenswijze van vrede, liefdevolle vriendelijkheid en wijsheid vandaag de dag net zo relevant is als in de tijd van Boeddha.

De lezingen worden gegeven door boeddhistische monnik Kelsang Chogdrub. Elke avond staat op zichzelf en aanmelden van tevoren is niet nodig. Er is een toegangsprijs van 8 euro en iedereen is welkom. 

19 dec.       De geest temmen

Tijden: 
19.30 uur
Toegangsprijs: 
8
Adres: 
Wijkgebouw Keenter Hart
Kadampa Meditatie Centrum Nederland
St.Jozefskerkplein 3
6006 ZH Weert
Nederland
Telefoon: 
0434592458
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
wo. 20 dec. 2017 
De Nijverheid

Iedere 3e woensdagmiddag van de maand is molen De Nijverheid aan de Veldstraat in Stramproy geopend. Op deze woensdagmiddagen hebben kinderen en jongeren op de molen een streepje voor. De molenaar laat de jeugd actief met de molen en het ambacht van molenaar kennismaken. Meehelpen bij het voorleggen van de zeilen of het luien (tekelen) van de zakken graan hoort daar ook bij. 

Tijden: 
13.30 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
Molen De Nijverheid
Veldstraat 54
6039 ED Stramproy
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
do. 21 dec. 2017 tot vr. 22 dec. 2017 
kerstborrel, kerstfeest, personeel

“Dit soort kerstborrels zijn vaak alleen haalbaar voor de grote bedrijven en daarom introduceren wij deze unieke kerstborrel waar vooral ook de bedrijven met weinig werknemers het jaar op een feestelijke manier kunnen afsluiten, uiteraard bent u als particulier, vriend of kennis ook van harte welkom!”

Graag willen wij u vragen om voor 1 december uw inschrijving door te geven via fomanager@goldentulipweert.nl .

Na 1 december is het alleen nog mogelijk in overleg i.v.m. het maximaal aantal personen.
Indien u wenst dat wij na afloop de factuur sturen meldt dit dan even in uw e-mail. Ook kunnen wij op verzoek muntjes klaarleggen voor u voor de drankjes.

We starten om 17:00 uur, maar u kunt ook gedurende de avond binnenlopen.
Wij verzoeken u om u te melden bij onze receptiebalie. Na betaling van de entree zullen wij u voorzien van een bandje. Dit is het bewijs van betaling.

Daarna wordt u feestelijk ontvangen in onze nieuwe feestzaal!

Gedurende de avond zorgen wij voor hapjes, live muziek van Huib Holzken en vanaf 21:00 uur gaan we helemaal los met DJ Sjors en Sjimmie!

Wilt u liever niet met de auto naar huis? Wij hebben voor deze dag een speciale kamerprijs voor € 50.- per kamer inclusief ontbijt (excl. service charge a € 2.85 p.p.p.n.)

We gaan er weer een onvergetelijke avond van maken!

Zien we u dan?

Tijden: 
17.00-03.00 uur
Toegangsprijs: 
€ 10.-
Adres: 
Hotel Golden Tulip
Driesveldlaan 99
6001KC Weert
Nederland
Telefoon: 
0495539655
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
do. 21 dec. 2017 

Het is een krankzinnig dilemma: een vliegtuig met 148 passagiers aan boord wordt gekaapt. De kapers dreigen het vliegtuig neer te laten storten op De Arena waar op dat moment een interland Nederland – Duitsland wordt gespeeld voor 54.000 mensen. 

Twee F16’s worden de lucht ingestuurd en wachten op een bevel. Dat bevel komt niet. Een van de straaljagerpiloten neemt het heft in eigen handen en schiet het passagierstoestel uit de lucht om zo 54.000 levens te sparen.

In dit spannende stuk ziet u de rechtszaak waarin deze piloot wordt aangeklaagd voor de moord op 148 mensen. Na de zitting brengt u uw stem uit. Is hij de held die een nationale ramp heeft voorkomen of een militair die zonder bevel vele burgerslachtoffers heeft gemaakt? U hoort alle feiten, maar bij het verlaten van de zaal moet u uw keuze gemaakt hebben: schuldig of onschuldig. Elke voorstelling kan de uitkomst verschillen.

Terror is over de hele wereld een ongekend succes en een van de meest spannende en spraakmakende producties van de afgelopen jaren. In Duitsland heeft het stuk zo’n impact gehad dat de voorstelling live is uitgezonden op televisie. In de Nederlandse versie is Jeroen Spitzenberger de piloot, Johanna ter Steege de officier van justitie, Clairy Polak de rechter en u, de jury!

Tijden: 
20:15 uur
Toegangsprijs: 
29,50 incl. theaterdrankje
Overige informatie: 
Na afloop van de voorstelling is er een na-programma over de invloed van de terreurdreiging op onze maatschappij, waarbij de vraag centraal staat hoever de overheid mag gaan in het beschermen van haar burgers en wat dit betekent voor onze privacy.
Adres: 
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht

Meer evenementen

Deel deze pagina

+1

Zoeken

 Deze zoekmachine maakt gebruik van Javascript. Uw browser ondersteunt dit niet, of javascript staat uitgeschakeld.

Cookie Policy

Deze site gebruikt 'cookies'.
Strikt noodzakelijke cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk en worden gebruikt om de website goed te laten functioneren. Voorbeelden zijn cookies voor de zoekmachine of een inlog-scherm voor redacteuren van de website.
Cookies voor extra functionaliteit
Deze cookies worden gebruikt bij extra functionaliteit. Bijvoorbeeld voor het afspelen van videofilmpjes (Youtube), het tonen van Twitter-berichten.
Analytische cookies
Deze cookies worden gebruikt om anoniem statistische gegevens over het gebruik van de site te kunnen meten. Bijvoorbeeld welke pagina's er worden bekeken. Deze gegevens worden gebruikt om de site verder te verbeteren.
Meer info / uitzetten