Evenementen

U bevindt zich hier: Home » Wonen en leven » Evenementen

Evenementen

Bent u op zoek naar wat er te doen is in Weert of omgeving? Zoekt u een leuk evenement of gezellige (groeps)activiteit? Op deze pagina kunt u de evenementen bekijken voor de komende 4 weken.
En als u zelf een evenement organiseert, denk dan bijvoorbeeld aan het aanvragen van een evenementenvergunning of het aanmelden van uw activiteit voor de kalender of digitale informatieborden.

Onderaan deze pagina staat de evenementenkalender voor de regio Weert voor de komende 4 weken. De gegevens komen uit de evenementenkalender van de website MetOnsInWeert.nl, in samenwerking met de Weerter VVV. Op die site vindt u een uitgebreide evenementenkalender, voor het hele jaar.

Organiseert u zelf een evenement?

Wilt u als particulier, bedrijf of instelling een sportwedstrijd, evenement, popconcert, beurs of andere activiteit organiseren? Denk dan aan de volgende zaken:

 Evenementenvergunning
Voor het organiseren van een evenement of activiteit heeft u een mogelijk een evenementenvergunning nodig. De gemeente kan onder specifieke voorwaarden een vergunning verlenen. Voor meer informatie over een evenementenvergunning of het aanvraagformulier, zie deze pagina.

 Digitale informatieborden
Langs de invalswegen van Weert staan digitale informatieborden. Deze kunt u gebruiken om uw evenement of activiteit onder de aandacht te brengen. Voor meer informatie over deze borden, de voorwaarden en een digitaal aanvraagformulier, zie deze pagina.

 Vermelding evenementenkalender
U kunt uw evenement of activiteit zelf aanmelden voor een vermelding in de evenementenkalender, via een digitaal formulier. De gegevens worden dan onder andere opgenomen in de kalender hieronder, op de website en Facebook-pagina van MetOnsInWeert en in de evenementenkalender van de VVV. Opgelet! Een eventuele evenementenvergunning moet u apart aanvragen bij de gemeente.

 Verzekering voor vrijwilligers
De gemeente Weert heeft twee verzekeringspakketten afgesloten, die de risico's van vrijwilligerswerk zo goed mogelijk afdekken. De gemeente beoogt hiermee het maatschappelijk belang van het goede vrijwilligerswerk te benadrukken en de participatie van vrijwilligers te stimuleren. Voor meer informatie, zie deze pagina.

Bijdrage vernieuwende activiteiten

Verenigingen of stichtingen die nieuwe structurele activiteiten opstarten voor de mensen met een beperking kunnen een bijdrage in de opstartkosten krijgen. Voor meer informatie hierover, zie de pagina 'Bijdrage vernieuwende activiteiten'.

Veel plezier als u eropuit gaat!
Met ons. In Weert.

Concert in de Bosuil.


Icoontje voor een agenda.
do. 6 sep. 2018 tot do. 31 jan. 2019 

Van 6 september 2018 tot 1 februari 2019 is er in het Natuur- en Milieucentrum “De IJzeren Man” in Weert een nieuwe tentoonstelling te zien. De Paddenstoelen in de IJzeren Man

In heel Nederland zijn zo'n 5.000 verschillende soorten paddenstoelen met het blote oog te zien. Van die 5.000 soorten hebben we er in de loop der jaren zo'n 400 soorten in het IJzeren Man gebied ontdekt, vooral in de tuin van het NMC en in de directe omgeving.

Een deel van die IJzeren Man paddenstoelen is nu op mooie foto’s in het NMC De IJzeren Man te zien. Daar zitten hele gewone bij zoals de Vliegenzwam (rood met witte stippen) en het Eekhoorntjesbrood. Maar ook hele vreemde soorten.

Bijvoorbeeld paddenstoelen met een luchtje: natuurlijk allereerst de Grote Stinkzwam die naar een dood beest ruikt maar ook de Stinkmycena die naar bleekwater ruikt of de Narcisridderzwam die naar koolteer ruikt. Vreemd gevormden soorten zoals de Oorlepelzwam, het Wimperzwammetje en de Oliebolzwam zijn er ook te zien.

Al deze soorten kunt u van dichtbij op mooie foto’s bewonderen. Verder staan in de herfstvitrine verschillende modellen van paddenstoelen.

Komt u binnen maar eens kijken om daarna buiten in de tuin en  het bos veel meer paddenstoelen te zien.

De tentoonstelling is te bezichtigen van dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 16.00 uur in het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, gelegen aan de Geurtsvenweg 4 te Weert.
De expositie is gratis toegankelijk. (School)groepen kunnen ook op andere tijden de tentoonstelling bezoeken, zij kunnen het beste hierover even bellen met het telefoonnummer 0495 – 524893.

Tijden: 
Openingstijden NMC
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man
NMC Weert
Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495524893
Icoontje voor een agenda.
ma. 1 okt. 2018 tot zo. 30 dec. 2018 

Van de documenten uit het Gemeentearchief Weert die betrekking hebben op Philips de Montmorency, is een selectie gemaakt. Diverse akten zijn te zien. Onder meer de schuldbekentenis voor de som van 10.000 carolus gulden die Philips de Montmorency aan de stad Weert terug moet betalen. Deze zijn te zien in een presentatie op de begane grond en eerste verdieping in Bibliocenter Weert. Zie openingstijden bibliocenter geopend van ma tm za van 10.00/17 op maandag vanaf 13.00 uur

Tijden: 
di tm za 10-17 ma 13-17 uut
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Bibliocenter Weert
Wilhelminasingel 250
6001 GV Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
do. 15 nov. 2018 tot za. 8 dec. 2018 

Persbericht (voor week 45) Kunstcentrum Weert “Op glad ijs”. Controversieel en interactief kunstproject. 22 kunstenaars gaan aan de slag met achtergebleven schilderijen Jan Tullemans . Zowel wijlen kunstenaar Jan Tullemans (1924-2011) als het schitterende pand waarin hij zo lang woonde en werkte, zijn welbekend in Weert en daarbuiten. Menigeen heeft nog warme herinneringen aan hoe het was in het kunstenaarshuis wat lange tijd HET broeinest voor artistiek Weert was. De erven hebben het pand inmiddels verkocht. Ondanks talrijke selectierondes waarin het creatieve nalatenschap van Jan Tullemans is gearchiveerd en veilig gesteld blijft er nog een ruime hoeveelheid werk achter in het huis. Dan rijst de vraag wat daarmee moet gebeuren. Stichting Kunstcentrum Weert heeft in samenwerking met de erven Tullemans de unieke gelegenheid gekregen het ‘achtergebleven werk’ in de schijnwerpers te zetten aan de vooravond van de overdracht van het huis en een definitieve herbestemming. Niet met de zoveelste veiling, niet met een rechttoe rechtaan tentoonstelling, maar met een controversieel en interactief project. Controversieel, omdat 22 kunstenaars in het huis aan het werk zullen gaan met het achtergebleven werk. Ze mogen erop doorgaan, het veranderen en er co-kunstwerken van maken, ze mogen het onder een stolp zetten of een reactie maken op een werk …alles mag. Heiligschennis ? Het is eigenlijk ‘not done’ om werk van een andere kunstenaar aan te raken, dat is een soort heiligschennis. Toch gaan de deelnemende kunstenaars dat doen. Het is aan ieder individueel om zichzelf de morele vraag te stellen hoe hij of zij hiermee om wil gaan. Er zullen voor- en tegenstanders zijn, er zijn nu al felle discussies. Publiek Het project is interactief omdat het publiek getuige hiervan kan zijn, want een deel van de werkperiode is het huis geopend voor bezoekers. Kunstenaars zullen in het huis van Jan aan het werk zijn, worstelen met deze vragen, worstelen met het werk van Jan Tullemans en met elkaar. Het publiek mag meedoen in deze discussies en kijken hoe het vordert. De werkperiode voor de kunstenaars start 18 oktober, de werkperiode waarin het publiek welkom is in het huis start 15 november en duurt tot 7 december 2018. De expositie zal groeien onder de ogen van het publiek. Tijdens de werkperiode zullen naast de co-kunstwerken ook originele werken van Jan Tullemans te koop zijn. Het project wordt officieel afgesloten op zaterdag 8 december met een feestelijke finissage! Open: 15 november-7 december, do-vr-zo 14-17uur Finissage: 8 december 16 uur. Adres: Huis/Atelier Tullemans, Emmasingel 85 Weert. www.kunstcentrumweert.nl/ info: Yvonne Schroeten, 06 54254614, info@yvonneschroeten.nl

Toegangsprijs: 
geen
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
yvonne schroeten
kunstcentrum weert
IJzerenmanweg 15
6006 TE weert
Nederland
Telefoon: 
0654254614
Icoontje voor een agenda.
vr. 16 nov. 2018 

Op 16 november in het kader van het 50 jarige bestaan van de Philips van Horne zal Wendy van Dooren in Theater de Huiskamer optreden met haar vaste muzikale begeleiders: Joerik van Dooren (akoestisch gitaar) en Yanick Douven (piano).

Alledrie zaten zij op de Philips van Horne en waren ook toen al veel samen muzikaal actief (Van Horne Pop, muziekgala's etc.) Dat is nu, 10 jaar later, nog steeds zo. Deze avond brengen zij sfeervolle easy listening popmuziek van de jaren '60/'70 tot nu, aangevuld met enkele eigen nummers uit haar theatershow 'In my dreams' (2015).
Haar eigen nummers vind je op Spotify: https://open.spotify.com/artist/1sOB4FTU0VTpkFFKfh1xh9

Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Theater de Huiskamer
Theater de Huiskamer
Wilhelminasingel 10b
6001 GT Weert
Nederland
Telefoon: 
+31495769128
Icoontje voor een agenda.
za. 17 nov. 2018 

Warehouse & Sample Sale *Kortingen tot wel 70 % *Schoenen, kleding en tassen *Dames, heren en kindercollectie *Diverse merken van de Bos Group zoals Australian, Maruti, O`Neill, Converse en Skechers *Betaling uitsluitend met pin Spelregels: *Wij houden ons het recht voor om mensen te weigeren *Tassen mogen niet mee naar binnen. Wij kunnen je tas tijdens de verkoop voor je bewaren. Dit is echter op eigen risico. *Waardevolle spullen kunnen in een doorzichtig plastic tasje,deze ontvang je van ons bij de ingang.

Tijden: 
10.00-15.00 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Warehouse & Sample Sale
Willem 1 straat 57
6001 VS Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
za. 17 nov. 2018 

Iedere zaterdag is de monumentale beltkorenmolen Sint Anna van Keent voor bezoekers geopend.

De vrijwillige molenaars en molengidsen verzorgen rondleidingen, er worden demonstraties gegeven en bezoekers kunnen ook zelf eens met de 'kweern' wat maïs malen. Ook worden er oude molenfilms opgenomen op de  Weerter molens en foto's van Weerter molens in vroeger tijden getoond.

Tijden: 
11.00-16.30 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Sint Annamolen Keent
Annamolen Keent
Keenterstraat, 1
6006 PW Weert
Nederland
Telefoon: 
0611134446
Icoontje voor een agenda.
za. 17 nov. 2018 

Kom op 17 november naar Gotcha! Cinema voor de speciale Fantastic Beasts Marathon. De ultieme kans om de eerste en de gloednieuwe tweede Fantastic Beasts-film achter elkaar te zien.

Fantastic Beasts and Where to Find Them
De film begint in 1926 als Newt Scamander zijn wereldwijde excursie voor het vinden en vastleggen van een bijzondere collectie fabeldieren net heeft afgerond. Wat een simpele tussenstop in New York had moeten worden, loopt volledig uit de hand door een No-Maj (Amerikaans voor een Dreuzel) genaamd Jacob, een magische koffer en het ontsnappen van een aantal van Newt’s fabeldieren, die wel eens problemen zouden kunnen veroorzaken voor zowel de tovenaars- als de No-Maj wereld.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald 3D
Aan het einde van de eerste film, werd de krachtige Duistere Magiër Gellert Grindelwald (Johnny Depp) met de hulp van Newt Scamander (Eddie Redmayne) gevangen genomen door MACUSA (Magisch Congres van de Verenigde Staten van Amerika). Maar, hij maakt zijn dreigementen waar en Grindelwald ontsnapt uit zijn gevangenschap. Hij heeft zijn zinnen gezet op het verzamelen van zoveel mogelijk volgelingen die niets afweten van zijn ware bedoelingen: tovenaars van zuiver bloed grootbrengen om te kunnen heersen over alle niet-magische wezens. In een poging om Grindelwald’s plannen te dwarsbomen roept Albus Perkamentus (Jude Law) zijn voormalige student Newt Scamander op, die ermee instemt om te helpen maar zich niet bewust is van de gevaren die voor hem liggen. Lijnen worden getrokken en liefde en loyaliteit worden op de proef gesteld, zelfs tussen de meest trouwe vrienden en families. De verdeeldheid in de magische wereld wordt steeds groter.

Datum: zaterdag 17 november 2018
Aanvang:
18.30 uur: Fantastic Beasts and Where to Find Them 3D
21.15 uur: Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald 3D
Entree: € 15,- p.p.

Tickets: https://www.gotcha-weert.nl/product/marathon-fantastic-beasts-3d/ 

Toegangsprijs: 
kassaverkoop
Tijden: 
zaterdag, 17 november, 2018 - 18:30
Leeftijden: 
9 jaar
Genre: 
Avonturenfilm
Regie: 
David Yates
Cast: 
Eddie Redmayne
Katherine Waterston
Alison Sudol
Ezra Miller
Zoë Kravitz
Dan Fogler
Claudia Kim
Jude Law
Johnny Depp
Callum Turner
Premiere: 
zaterdag, 17 november, 2018
Adres: 
Gotcha! Cinema Weert
Beekstraat 49
6001 GG Weert
Telefoon: 
0495 - 53 20 02
Fax: 
0495 - 52 66 00
Icoontje voor een agenda.
za. 17 nov. 2018 

Fred van Leer is de bekendste stylist van de Nederlandse televisie. Hij was coach van `Hollands Next Top Model’ en hij kleedt presentatrices en artiesten.Zijn workshops werden door duizenden enthousiaste vrouwen bezocht, en dat inspireerde Fred van Leer om het theater in te gaan. `Leer van Fred Live’ is een hilarische avond uit voor de nieuwsgierige vrouw die de `do’s and dont’s’ wil weten qua kleding, die tips en tricks wil horen of haar eigen verhaal wil vertellen. Want Fred luistert en adviseert.
Of, zoals hij zelf zegt: 'Het feit dat je de jurk past, wil nog niet zeggen dat het je maat is.'

Tijden: 
20:15 uur
Toegangsprijs: 
20,00 incl. theaterdrankje
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Icoontje voor een agenda.
zo. 18 nov. 2018 

De dansmiddag begint om 13:30 uur en duurt tot 17:00 uur. De zaal gaat om 13:00 uur open. Op gezellige dansmuziek kunt u, met of zonder partner, met de voetjes van de vloer gaan. Dus lijkt het u leuk om samen met leeftijdsgenoten lekker actief bezig te zijn, gezellig een praatje te maken en andere mensen te leren kennen, kom dan zeker een kijkje nemen.

Tijden: 
13.30-17.00 uur
Toegangsprijs: 
€ 3,00
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Buurtcentrum Moesel
Stichting wijkraad Moesel
Christinelaan 25
6006 CJ Weert
Nederland
Telefoon: 
0610361838
Icoontje voor een agenda.
zo. 18 nov. 2018 

Toneelgroep Blik uit Maastricht speelt de voorstelling Cloaca naar een toneelstuk van Maria Goos.

Synopsis
Cloaca vertelt het verhaal van vier oude studievrienden die door omstandigheden worden herenigd. Oude tijden herleven, maar dit geluk duurt niet lang. Het toneelstuk legt bedorven relaties tussen mensen bloot. Vriendschap is ‘een pakketje schroot, met een dun laagje chroom’. De middelbare mannen lijken maatschappelijk geslaagd maar ze zijn hun integriteit, zichzelf en dromen onderweg ergens kwijtgeraakt. Cloaca is een wrange komedie over grenzeloze ambitie, verraad, lafheid en ijskoude liefde.

Auteur
Maria Goos is een gevierd Nederlandse auteur van succesvolle tv-series, toneelstukken en films als Pleidooi, Oud Geld, Volgens Robert, Familie, Leef!, La Famiglia. Haar werk won diverse prestigieuze prijzen. Maria Goos schrijft scherpzinnig en ze schept een glashelder beeld van de zwarte en enkele roze kanten in de hedendaagse maatschappij.

Regie
De regie van Cloaca is in handen van Joop Omloo. Zijn directe, confronterende en humorvolle benadering van de acteurs drukken een belangrijk en vruchtbaar stempel op het werk van Joop.

Rolverdeling:

Pieter: Wim van der Heijden
Joep: Ron Braat
Tom: Bart Claessen
Maarten: Wiebe de Vries
Callgirl: Ineke Keller

Met medewerking van:
Inspiciënt: Maartje Vos

Decor en techniek: Wouter Staal

Regieassistente: Sonja Coenen

Wanneer en waar

Datum: 18 november 2018
Aanvang voorstelling: 14.00 uur
Deuren open: 13.00 uur
Tickets: 10 euro
Ingang: Theatercafe. Het theatercafe ligt aan het Raphaelpad

Voor meer informatie zie www.toneelgroepblik.nl

Tickets zijn online verkrijgbaar op www.theaterdehuiskamer.nl

Toegangsprijs: 
10
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Theater de Huiskamer
Theater de Huiskamer
Wilhelminasingel 10b
6001 GT Weert
Nederland
Telefoon: 
+31495769128
Icoontje voor een agenda.
zo. 18 nov. 2018 

Sint Nicolaas komt ook dit jaar weer naar Weert. Na zijn intocht in Zaandijk stoomt hij direct door naar Weert!

Op zondag 18 november komt de Goedheiligman met zijn Pieten voor de 104e keer in Weert aan. Via de Zuid Willemsvaart vaart de Sint naar Weert en meert af met zijn schip de ‘Spanje’ om 14.00 uur aan de Werthaboulevard. Hier ontvangt het bestuur van Stichting Sint Nicolaas Weert samen met Wethouders Geert Gabriëls en Tessa Geelen de Sint.

Na deze ontvangst beginnen de Sint en zijn Pieten aan een intocht door de binnenstad. De route is als volgt: Werthaboulevard, Kasteelsingel, Oelemarkt, Hoogstraat en eindigt op de Markt. Burgemeester Heijmans wacht de Sint op aan de Markt. Daar zullen ze samen genieten van de liedjes die de kinderen van de KoaLa-school voordragen.
(Bij slecht weer zal, voor de ontvangst door de burgemeester, worden uitgeweken naar het Gemeentehuis.)

Wil je thuis, op het werk of in jouw vereniging een bezoek van de Sint, neem dan contact op met de secretaresse van de Sint via 0610192775 of mail naar planning@sintnicolaasweert.nl. Of kijk op www.sintnicolaasweert.nl.

Tijden: 
14.00 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Werthaboulevard
Stichting Sint Nicolaas Weert
Werthaboulevard
6001 GZ Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
zo. 18 nov. 2018 

We houden weer een gezellige kienmiddag in de inloop van BeekCwartier, Beekstraat 54 in Weert. De inloop is open vanaf 13:00 uur.

Er wordt gespeeld voor geldprijzen. Tevens zal er een loterij plaatsvinden waarmee leuke prijzen te winnen zijn.

Tijden: 
14.00 uur
Toegangsprijs: 
€ 6,00 per serie
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
BeekCwartier
Punt Welzijn
Beekstraat 54
6001 GJ Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-697900
Icoontje voor een agenda.
zo. 18 nov. 2018 

Op zondagmiddag zal de première van de "Van Horne" plaatsvinden tijdens een concert in de St. Martinuskerk. Muziekwerk gecomponeerd door Rob Goorhuis als eerbetoon aan Philips van Horne. Kaartjes verkrijgbaar via de website www.munttheater.nl/agenda/premiereconcert-van-horne/ of de Theaterkassa van het Munttheater voor € 5,--.

Tijden: 
15.30 uur
Toegangsprijs: 
€ 5,--
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
St. Martinuskerk
Markt
6001 EJ Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
zo. 18 nov. 2018 

Na de succesvolle voorstellingen `Vals’ en `Shock’ is nu een derde bestseller van Mel Wallis de Vries als thrillermusical in het theater te zien: `Schuld’. Op een school plegen drie jongeren kort na elkaar zelfmoord. Er lijkt geen enkele overeenkomst tussen de drie te zijn: ze zitten niet in dezelfde klas en ze kennen elkaar amper. Maar dan, op dezelfde school, krijgt Tess een briefje dat alles verandert: ‘Jij bent de volgende!’ Wanneer Tess achter de waarheid probeert te komen, doet ze een schokkende ontdekking. Nu moet ze vrezen voor haar eigen leven, maar niemand gelooft haar…

Tijden: 
19:00 uur
Toegangsprijs: 
19,50 incl. theaterdrankje
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Icoontje voor een agenda.
Dagelijks evenement. Volgende: ma. 19 nov. 2018 

In november is het weer tijd voor het feestelijkste evenement vanWeert. Het Huis van Nicolaas, hét logeeradres van Sint en Pieten tijdens hun verblijf in Nederland, opent de deuren. En bijzonder: dit jaar voor het eerst op een nieuwe locatie vol prachtige historie.

Kinderen, groot en klein, zijn van harte welkom een kijkje te nemen in diverse kamers om zo te zien met welke knuffel Sinterklaas slaapt, hoe de Keukenpiet de pepernootjes bakt en waar de Pietjes leren lezen, rekenen en natuurlijk klimmen over de daken.

Het Huis van Nicolaas is gevestigd in het Franciscus Huis aan de Biest in Weert en in 2018 geopend van 19 november t/m 4 december, voor publiek van 13.00 tot 17.00 uur. De doordeweekse ochtenden zijn gereserveerd voor basisscholen en instanties voor mindervaliden die zich daarvoor hebben aangemeld.

Tijden: 
13:00-17:00
Toegangsprijs: 
€1,50
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Huis van Nicolaas
Franciscus Huis Weert
Biest 43A
6001 AP Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
ma. 19 nov. 2018 

Renny de Bruyn, fysiotherapeut, osteopaat en Master-Practioner NLP, auteur van Pijn als positieve Boodschap (2007) en Nooit meer Hoofdpijn (2010), legt in deze Goedstof productie de vinger op de zere plek. Hij legt uit wat de echte oorzaak van fysieke pijn is. En geeft oplossingen om deze pijnen echt te lijf te gaan, zonder alleen maar symptoombestrijding aan te doen.

Hij laat je in de vorm bij jezelf ontdekken en achterhalen waar jouw fysieke pijn vandaan komt. Deze oefeningen zijn ontleend aan EMDR technieken om in contact te komen met het onderbewuste. Op basis van vrijwilligheid word je hierna uitgenodigd te vertellen over de ontdekte ervaringen. Na het opsporen en achterhalen van de oorzaak van de pijn, zal Renny je ook begeleiden bij het vinden van de oplossing voor het (chronisch) pijnprobleem. Dit gebeurt onder meer door middel van ‘voelualisatie’-oefeningen, waarbij de intuïtie - het goede gevoel - wordt ingeschakeld om een helend effect te realiseren.

Inschrijven via goedstof@desoosweert.nl

Introductie professional: www.rennydebruyn.nl
#pijnalspositieveboodschap https://mailchi.mp/db0095e8459e/wie-geeft-spreekbeurt-op-open-avond?fbcl...

Tijden: 
18.30-21.00 uur
Toegangsprijs: 
€ 25
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
de SooS
Goedstof
Markt 9
6001 EJ Weert
Nederland
Telefoon: 
0629028210
Icoontje voor een agenda.
ma. 19 nov. 2018 

Precies een eeuw na het einde van WOI verschijnt de film GRENSGEVAL van Peter Crins. Aan deze film is door de Limburgse filmmaker net zo lang gewerkt als de totale duur van de oorlog, namelijk 4 jaar.

Door Crins geïnterviewde grensbewoners vertellen uit eigen ervaring op indringende wijze hoe hun leven in het Midden-Limburgs grensgebied met België beïnvloed werd door WOI. Hun verhalen vormen de basis van GRENSGEVAL en deze worden ondersteund door authentiek beeldmateriaal en documenten. De dialect gesproken film is Nederlands ondertiteld en laat de kijker zien hoe de strijd tussen de grootmachten het leven in de grensstreek totaal ontregelt . Oud-strijders uit de Belgische grensstreek getuigen in GRENSGEVAL van de die vier jaar durende strijd in de loopgraven aan de IJzer waar zij gevechten op leven en dood moesten leveren. Ook het toenmalige grote vluchtelingenprobleem, de vermeende deserteurs, de ‘Doodendraad’, de mensensmokkel, de smokkel van goederen en het uitbreken van de Spaanse griep komen naast vele andere thema’s in deze film aan bod. Deze oorlog hield niet op aan de grens en in GRENSGEVAL wordt dan ook aan de gevolgen voor Nederlands Limburg uitgebreid aandacht besteed.

De filmmuziek werd speciaal voor deze film gecomponeerd door Tim Crins.

Datum: 19 november 2018 (Première)
Aanvang: 19.30 uur
Duur: 116 minuten
Entree: 10,- p.p.

Kaartjes reserveren voor deze voorstelling? https://www.gotcha-weert.nl/product/grensgeval-premiere-peter-crins/ 

Grensgeval zal ook na 19 november nog verschillende dagen draaien. Deze speeldagen komen binnenkort op onze website te staan. 

Niet mogelijk i.c.m. andere acties of kortingen.

Toegangsprijs: 
kassaverkoop
Tijden: 
maandag, 19 november, 2018 - 19:30
Leeftijden: 
alle leeftijden
Genre: 
Oorlogsfilm
Regie: 
Peter Crins
Premiere: 
maandag, 19 november, 2018
Adres: 
Gotcha! Cinema Weert
Beekstraat 49
6001 GG Weert
Telefoon: 
0495 - 53 20 02
Fax: 
0495 - 52 66 00
Icoontje voor een agenda.
do. 22 nov. 2018 

Binnenkort vind de volgende themadag / eetpunt weer plaats in ons restaurant bij Kr8tig. 
Dit keer hebben we een oer Hollandse stamppottendag georganiseerd!
Gezellig onder het genot van een lekker kopje koffie genieten van een heerlijk soepje, stampot met een braadworstje. Sfeervol in ons restaurant met een gezellige groep mensen waar u gemakkelijk een praatje mee kan maken. Want alleen aan tafel zitten is voor niemand prettig, dus kom gezellig bij ons eten en neem gerust iemand mee! Elke 2 weken organiseren we op donderdag een themadag/eetpunt waarbij we onze gasten een lekkere maaltijd voorzetten.  Komt u ook een hapje bij ons eten en gezellig een praatje maken? Graag tot ziens allemaal! 

Tijden: 
13.00 uur
Toegangsprijs: 
€ 6,50
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Restaurant Eten wat de pot Schaft
Kr8tig
Parallelweg 168
6001HM Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-769076
Icoontje voor een agenda.
do. 22 nov. 2018 

Thee proeven van Nederlandse bodem! Daarvoor kun je op donderdagmiddag  22 november van 14.00 tot 16.00 uur terecht bij de bibliotheek in  Weert.

Theesommelier en eigenaresse van de Nederlandse Theeplantage het Zuyderblad uit Soerendonk Linda Cebrian-Rampen vertelt over haar eigen plantage die ze vijf jaar geleden startte. Van de eerste plantjes en zaadjes tot de ruim vijfduizend planten nu en haar eerste klant, de sterrenzaak De Karpendonkse Hoeve. Natuurlijk is er ook een proeverij van theeën en hapjes aan gekoppeld en ontdek je de geheimen uit de wereld van de thee. Toegang € 10,- leden en € 12,50 niet-leden. Bestel je kaarten op www.bibliocenter.nl. Je vindt de bibliotheek aan de Wilhelminasingel 250, 6001 GV Weert.

 

Nederland Leest

In het kader van Nederland Leest staat de programmering bij Bibliocenter de hele maand november in het teken van het thema voeding.  Je krijgt bij deze bijeenkomsten informatie uit de eerste hand van voedselexperts en kunt in een intieme setting je vragen stellen.

De leden van de bibliotheek krijgen een boek cadeau “Je bent wat je leest” met verhalen en essays van vijf voedselschrijvers. “Der Mensch ist was er isst”, is een uitspraak van de filosoof Feuerbach. Wij zijn wat we eten én wat we lezen. Wees er snel bij, want op=op.

 

Tijden: 
14:00
Toegangsprijs: 
10,00 leden 12,50 niet-leden
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Bibliocenter
Bibliocenter
Wilhelminasingel 250
6001 GV Weert
Nederland
Telefoon: 
088-2432000
Icoontje voor een agenda.
vr. 23 nov. 2018 

Precies een eeuw na het einde van WOI verschijnt de film GRENSGEVAL van Peter Crins. Aan deze film is door de Limburgse filmmaker net zo lang gewerkt als de totale duur van de oorlog, namelijk 4 jaar.

Door Crins geïnterviewde grensbewoners vertellen uit eigen ervaring op indringende wijze hoe hun leven in het Midden-Limburgs grensgebied met België beïnvloed werd door WOI. Hun verhalen vormen de basis van GRENSGEVAL en deze worden ondersteund door authentiek beeldmateriaal en documenten. De dialect gesproken film is Nederlands ondertiteld en laat de kijker zien hoe de strijd tussen de grootmachten het leven in de grensstreek totaal ontregelt . Oud-strijders uit de Belgische grensstreek getuigen in GRENSGEVAL van de die vier jaar durende strijd in de loopgraven aan de IJzer waar zij gevechten op leven en dood moesten leveren. Ook het toenmalige grote vluchtelingenprobleem, de vermeende deserteurs, de ‘Doodendraad’, de mensensmokkel, de smokkel van goederen en het uitbreken van de Spaanse griep komen naast vele andere thema’s in deze film aan bod. Deze oorlog hield niet op aan de grens en in GRENSGEVAL wordt dan ook aan de gevolgen voor Nederlands Limburg uitgebreid aandacht besteed.

De filmmuziek werd speciaal voor deze film gecomponeerd door Tim Crins.

Data:
23 november om 16.00 uur
24 november om 16.00 uur
25 november om  19.00 uur
26 november om 20.00 uur
28 november om 15.00 uur
4 december om 10.00 uur

Duur: 116 minuten
Entree: € 10,- p.p.

Bestel uw kaarten online via: https://www.gotcha-weert.nl/product/grensgeval-peter-crins/

Niet mogelijk i.c.m. andere acties of kortingen.

Toegangsprijs: 
kassaverkoop
Tijden: 
vrijdag, 23 november, 2018 - 16:00
Leeftijden: 
alle leeftijden
Regie: 
Peter Crins
Lengte: 
1:57:00
Premiere: 
vrijdag, 23 november, 2018
Adres: 
Gotcha! Cinema Weert
Beekstraat 49
6001 GG Weert
Telefoon: 
0495 - 53 20 02
Fax: 
0495 - 52 66 00
Icoontje voor een agenda.
vr. 23 nov. 2018 

Gemaskerd bal voor kids van 9 t/m 14 jaar!

Gratis Entree

Dresscode: Gemaskerd bal

Tijden: 
19.30 uur
Toegangsprijs: 
gratis
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Zaal Don Bosco
v.v. de Brökwagters
Boshoverweg 60
6002AN Weert
Nederland
Telefoon: 
0646158131
Icoontje voor een agenda.
vr. 23 nov. 2018 

Herkenbare en vooral dansbare muziek!
Stilstaan is geen optie!
Meezingen en een dansje wagen onder het genot van een drankje; life's good!

De TNTD-band neemt het publiek mee langs talloze muzikale tijdperken.
Van Elvis Presley tot Coldplay.
Van Stevie Wonder tot The Script.
Van René Froger tot Aretha Franklin.
Van Amy Winehouse tot Michael Jackson.
Een feest der herkenning!

De bezetting:
- Rob Reyners, vocals
- special guest Yoni Beelen, vocals
- Martijn Mennen, guitar
- Casper Heuvelmans, bass
- Bert Peeters, keys
- Leon Hoeben, drums
- de pauzemuziek wordt verzorgd door de dames van JEM

Kom een avond genieten van de grootste dansbare hits uit de muziekgeschiedenis!
Wij gaan de uitdaging aan en verzekeren een volle dansvloer; just try not to dance..

Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Theater de Huiskamer
Theater de Huiskamer
Wilhelminasingel 10b
6001 GT Weert
Nederland
Telefoon: 
+31495769128
Icoontje voor een agenda.
vr. 23 nov. 2018 

Met zijn eerste opera `Cavalleria Rusticana’ werd componist Mascagni wereldberoemd. Wie kent niet het muzikale intermezzo en het magistrale `Regina Coeli’? Le Villi, de eerste opera van Puccini, was bij de première een groot succes, maar werd daarna nog weinig uitgevoerd. De scenische uitvoering van WOK Muziektheater is een Nederlandse première! Beide opera’s vertellen een verhaal vol liefde, passie, ontrouw, jaloezie en wraak. De man valt voor een femme fatale en verraadt zo de vrouw die van hem houdt. Daarvoor wordt hij met de dood gestraft. Uitgevoerd door WOK Muziektheater, met medewerking van Stichting Opera Parkstad, het Atanares Ensemble en solisten en studenten dans van het Valuascollege Venlo.

Tijden: 
20:15 uur
Toegangsprijs: 
23,50 incl. theaterdrankje
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Icoontje voor een agenda.
za. 24 nov. 2018 

Jaarlijks trekt de Kerkelijke Harmonie St. Josph 1880 Weert door de binnenstad ter van Caecilia, de patrones van de muzikanten.

Tijden: 
11.00-16.00 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Binnenstad Weert
Maasstraat
6001 EC Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
za. 24 nov. 2018 

Precies een eeuw na het einde van WOI verschijnt de film GRENSGEVAL van Peter Crins. Aan deze film is door de Limburgse filmmaker net zo lang gewerkt als de totale duur van de oorlog, namelijk 4 jaar.

Door Crins geïnterviewde grensbewoners vertellen uit eigen ervaring op indringende wijze hoe hun leven in het Midden-Limburgs grensgebied met België beïnvloed werd door WOI. Hun verhalen vormen de basis van GRENSGEVAL en deze worden ondersteund door authentiek beeldmateriaal en documenten. De dialect gesproken film is Nederlands ondertiteld en laat de kijker zien hoe de strijd tussen de grootmachten het leven in de grensstreek totaal ontregelt . Oud-strijders uit de Belgische grensstreek getuigen in GRENSGEVAL van de die vier jaar durende strijd in de loopgraven aan de IJzer waar zij gevechten op leven en dood moesten leveren. Ook het toenmalige grote vluchtelingenprobleem, de vermeende deserteurs, de ‘Doodendraad’, de mensensmokkel, de smokkel van goederen en het uitbreken van de Spaanse griep komen naast vele andere thema’s in deze film aan bod. Deze oorlog hield niet op aan de grens en in GRENSGEVAL wordt dan ook aan de gevolgen voor Nederlands Limburg uitgebreid aandacht besteed.

De filmmuziek werd speciaal voor deze film gecomponeerd door Tim Crins.

Data:
21 november om 20.00 uur
22 november om 19.00 uur
24 november om 16.00 uur
25 november om 16.00 en 19.00 uur
Duur: 116 minuten
Entree: € 10,- p.p.

Bestel uw kaarten online via: https://www.gotcha-weert.nl/product/grensgeval-peter-crins/

Niet mogelijk i.c.m. andere acties of kortingen.

Toegangsprijs: 
kassaverkoop
Tijden: 
zaterdag, 24 november, 2018 - 16:00
Leeftijden: 
alle leeftijden
Regie: 
Peter Crins
Lengte: 
2:00:00
Premiere: 
zaterdag, 24 november, 2018
Adres: 
Gotcha! Cinema Weert
Beekstraat 49
6001 GG Weert
Telefoon: 
0495 - 53 20 02
Fax: 
0495 - 52 66 00
Icoontje voor een agenda.
za. 24 nov. 2018 

Speciaal voor de allerkleinste organiseert Gotcha! Cinema op zaterdag 24 november 2018 een Kleuterbios met de film Buurman & Buurman Winterpret!

Kleuterbios
Om de kleintjes kennis te laten maken met de bioscoop organiseert Gotcha! Cinema de Kleuterbios. Tijdens de film zal het geluid wat zachter staan en het zaallicht gedeeltelijk aanblijven. Na de film krijgt ieder kind een bioscoopdiploma, kleurplaat en verrassing.

Buurman & Buurman Winterpret!
De winter kan super leuk zijn, maar voor de buurmannen zorgt het juist voor problemen. De geliefde buurmannen gaan weer op hun eigen manier aan de slag om van alles een succes te maken. Het is weer genieten van het gestuntel van de beide buurmannen, die zelf juist vinden dat ze zo handig zijn. Het versieren van de kerstboom gaat niet zoals gepland, ook is het huis versieren moeilijker dan de buurmannen dachten. Als ze kerstkoekjes proberen te bakken, zetten ze per ongeluk het huis in vuur en vlam. Maar gelukkig is er ook tijd voor cadeautjes en daar zijn de buurmannen gek op. Kortom, er is deze winter weer genoeg werk aan de winkel voor Buurman en Buurman.

Datum: zaterdag 24 november 2018
Aanvang: 16.00 uur
Duur: 75 minuten (inclusief pauze)
Entree: € 7,- p.p. Inclusief bioscoopdiploma, kleurplaat en verrassing

Bestel nu je kaarten online: https://www.gotcha-weert.nl/product/buurman-buurman-winterpret-kleuterbi...

Toegangsprijs: 
kassaverkoop
Tijden: 
zaterdag, 24 november, 2018 - 16:00
Leeftijden: 
alle leeftijden
Genre: 
Jeugdfilm
Regie: 
Marek Benes
Lengte: 
1:15:00
Premiere: 
zaterdag, 24 november, 2018
Adres: 
Gotcha! Cinema Weert
Beekstraat 49
6001 GG Weert
Telefoon: 
0495 - 53 20 02
Fax: 
0495 - 52 66 00
Icoontje voor een agenda.
za. 24 nov. 2018 

Met zijn eerste opera `Cavalleria Rusticana’ werd componist Mascagni wereldberoemd. Wie kent niet het muzikale intermezzo en het magistrale `Regina Coeli’? Le Villi, de eerste opera van Puccini, was bij de première een groot succes, maar werd daarna nog weinig uitgevoerd. De scenische uitvoering van WOK Muziektheater is een Nederlandse première! Beide opera’s vertellen een verhaal vol liefde, passie, ontrouw, jaloezie en wraak. De man valt voor een femme fatale en verraadt zo de vrouw die van hem houdt. Daarvoor wordt hij met de dood gestraft. Uitgevoerd door WOK Muziektheater, met medewerking van Stichting Opera Parkstad, het Atanares Ensemble en solisten en studenten dans van het Valuascollege Venlo.

Tijden: 
20:15 uur
Toegangsprijs: 
23,50 incl. theaterdrankje
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Icoontje voor een agenda.
zo. 25 nov. 2018 tot zo. 16 dec. 2018 

De allermooiste kerstkadootjes handgemaakt, uniek en authentiek, vindt u ook dit jaar weer in onze sfeervol ingerichte boerenschuur.

Van vintage dieren in textiel, vilt, ambachtelijk gemaakte zeep tot heerlijk geurende kaarsen, prachtige groendecoraties, bijzondere (dieren)kunst en brocante.

U bent van harte welkom om onder het genot van een drankje met lekkernij, te komen genieten en proeven van onze kerstsfeer.

Tijden: 
11.00-17.00 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Rozerij
Rietbroek 2
6039RK Stramproy
Nederland
Telefoon: 
0495-563652
Icoontje voor een agenda.
zo. 25 nov. 2018 

Róndje Wieërt(s) gaat kriskras door (de geschiedenis van) Weert, deels in het dialect, een klein quizje over aantal bakkers en brouwers en hier en daar gelardeerd met sterke verhalen over bakkers en brouwers.

Deze dia presentatie wordt gegeven door stadgids Koos Neijnens.

Tijden: 
13.30 uur
Toegangsprijs: 
€ 5,00 (inclusief kop koffie met een stuk vlaai)
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
BeekCwartier
Punt Welzijn
Beekstraat 54
6001 GJ Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-697900
Icoontje voor een agenda.
zo. 25 nov. 2018 

Met zijn eerste opera `Cavalleria Rusticana’ werd componist Mascagni wereldberoemd. Wie kent niet het muzikale intermezzo en het magistrale `Regina Coeli’? Le Villi, de eerste opera van Puccini, was bij de première een groot succes, maar werd daarna nog weinig uitgevoerd. De scenische uitvoering van WOK Muziektheater is een Nederlandse première! Beide opera’s vertellen een verhaal vol liefde, passie, ontrouw, jaloezie en wraak. De man valt voor een femme fatale en verraadt zo de vrouw die van hem houdt. Daarvoor wordt hij met de dood gestraft. Uitgevoerd door WOK Muziektheater, met medewerking van Stichting Opera Parkstad, het Atanares Ensemble en solisten en studenten dans van het Valuascollege Venlo.

Tijden: 
14:30 uur
Toegangsprijs: 
23,50 incl. theaterdrankje
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575

Meer evenementen

Deel deze pagina

Zoeken

 Deze zoekmachine maakt gebruik van Javascript. Uw browser ondersteunt dit niet, of javascript staat uitgeschakeld.

Deze site gebruikt 'cookies'.
Strikt noodzakelijke cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk en worden gebruikt om de website goed te laten functioneren. Voorbeelden zijn cookies voor de zoekmachine of een inlog-scherm voor redacteuren van de website.
Cookies voor extra functionaliteit
Deze cookies worden gebruikt bij extra functionaliteit. Bijvoorbeeld voor het afspelen van videofilmpjes (Youtube), het tonen van Twitter-berichten.
Analytische cookies
Deze cookies worden gebruikt om anoniem statistische gegevens over het gebruik van de site te kunnen meten. Bijvoorbeeld welke pagina's er worden bekeken. Deze gegevens worden gebruikt om de site verder te verbeteren.
Meer info / uitzetten