Evenementen

U bevindt zich hier: Home » Wonen & leven » Evenementen

Evenementen

Bent u op zoek naar wat er te doen is in Weert of omgeving? Zoekt u een leuk evenement of gezellige (groeps)activiteit? Op deze pagina kunt u de evenementenkalender bekijken voor de komende 4 weken. En als u zelf een evenement organiseert, denk dan bijv. aan het aanvragen van een evenementenvergunning of het aanmelden van uw evenement voor de evenementenkalender of digitale informatieborden.

Onderaan deze pagina staat de evenementenkalender voor de regio Weert voor de komende 4 weken. De gegevens komen uit de evenementenkalender van de website MetOnsInWeert.nl, in samenwerking met de Weerter VVV. Op die site vindt u een uitgebreide evenementenkalender, voor het hele jaar.

Organiseert u zelf een evenement?

Wilt u als particulier, bedrijf of instelling een sportwedstrijd, evenement, popconcert, beurs of andere activiteit organiseren? Denk dan aan de volgende zaken:

 Evenementenvergunning
Voor het organiseren van een evenement of activiteit heeft u een mogelijk een evenementenvergunning nodig. De gemeente kan onder specifieke voorwaarden een vergunning verlenen. Voor meer informatie over een evenementenvergunning of het aanvraagformulier, zie deze pagina.

 Digitale informatieborden
Langs de invalswegen van Weert staan digitale informatieborden. Deze kunt u gebruiken om uw evenement of activiteit onder de aandacht te brengen. Voor meer informatie over deze borden, de voorwaarden en een digitaal aanvraagformulier, zie deze pagina.

 Vermelding evenementenkalender
U kunt uw evenement of activiteit zelf aanmelden voor een vermelding in de evenementenkalender, via een digitaal formulier. De gegevens worden dan onder andere opgenomen in de kalender hieronder, op de website en Facebook-pagina van MetOnsInWeert en in de evenementenkalender van de VVV. Opgelet! Een eventuele evenementenvergunning moet u apart aanvragen bij de gemeente.

 Evenementenbeleid
Nalezen wat het evenementenbeleid van de gemeente Weert is? U vindt het op deze pagina.

 Verzekering voor vrijwilligers
De gemeente Weert heeft twee verzekeringspakketten afgesloten, die de risico's van vrijwilligerswerk zo goed mogelijk afdekken. De gemeente beoogt hiermee het maatschappelijk belang van het goede vrijwilligerswerk te benadrukken en de participatie van vrijwilligers te stimuleren. Voor meer informatie, zie deze pagina.

Bijdrage vernieuwende activiteiten

Verenigingen of stichtingen die nieuwe structurele activiteiten opstarten voor de mensen met een beperking kunnen een bijdrage in de opstartkosten krijgen. Voor meer informatie hierover, zie de pagina 'Bijdrage vernieuwende activiteiten'.

Veel plezier als u eropuit gaat!
Met ons. In Weert.

Concert in de Bosuil.


Icoontje voor een agenda.
vr. 22 sep. 2017 tot zo. 24 sep. 2017 

Tot voor een paar jaar was het bekijken van dode lichamen en het verkennen van de anatomische toestand uitsluitend voorbehouden aan artsen in de dissectiezalen van de universiteiten.
De rondreizende tentoonstelling REAL HUMAN BODIES heeft als doel, de anatomische wetenschap aan geïnteresseerde bezoekers door te geven. Natuurlijk is deze tentoonstelling ook aan te bevelen aan o.a. artsen, verpleegkundigen en ieder die in het lichaam geïnteresseerd is!

De tentoonstelling REAL HUMAN BODIES verleent aan de hand van een omvangrijke wetenschappelijke verzameling van ca. 200 waardevolle didactische exponaten een geneeskundige leerstof aan de geïnteresseerde bezoeker. Deze verzameling bestaat uit bewaarde menselijke lichamen, skeletten, ledematen, organen, simulatie van functies, proefmodellen.

Tijden: 
11.00-18.00 uur
Toegangsprijs: 
10 tot 15 €
Adres: 
Hotel Golden Tulip
Real Human Bodies Exhitbition
Driesveldlaan 99
6001 KC Weert
Nederland
Telefoon: 
06 555 634 40
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Bijlage: 
Icoontje voor een agenda.
vr. 22 sep. 2017 tot wo. 27 sep. 2017 
Kermis Weert

Beleef de grootste, goedkoopste en snelste kermis

Zin in een waanzinnig dagje uit met het hele gezin of samen met vrienden? Sfeervol, betaalbaar en gemakkelijk bereikbaar? Kom naar kermis Weert!

Van vrijdag 22 t/m woensdag 27 september verandert de binnenstad van Weert in een groot pretpark. Ontdek grote en unieke wereldattracties, de toppers in kermisland komen allemaal naar Weert. Een kermis die je zeker niet wilt missen.

Kom struinen langs de 1,7 km lange wandelroute die je voert door een wereld van kleurrijke lichtjes, gezellige muziek, traditionele kermistrekkers en spectaculaire attracties voor jong en oud. Maar liefst 130 attracties verdeeld over 7 kermispleinen zorgen voor uren plezier.

 

Adres: 
Kermis Weert
7 kermispleinen in het centrum van Weert
Markt
6001 EK Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
vr. 22 sep. 2017 
Ondergronds

Kermisvrijdag keert het gratis toegankelijke Ondergronds weer terug in dè technobunker van Weert: Café Zig Zag.

Line-up:

▼ Pieter Lepelaars

▼ Benjamin Deep

▼ Kevin Khan

▼ Snaar P

Tijden: 
22.00 uur
Adres: 
Café Zig Zag
Ondergronds
Beekstraat 1a
6001GG Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
Maandelijks evenement. Volgende: za. 23 sep. 2017 
Sint Jan

De historische houten Sint Jansmolen in Stramproy, een van de oudste authentieke windmolens van Limburg, is iedere 4e zaterdag van de maand de hele dag geopend en te bezoeken. Ook voor jongeren is een bezoek aan de molen altijd leuk en verrassend.

Tijden: 
09.30-16.00 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
Sint Jansmolen
Molenweg 16
6039 RH Stramproy
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
za. 23 sep. 2017 

Nog een paar weken en dan is het zover! Bijna alle opvanglocaties van het COA openen 23 september hun deuren voor de Open azc Dag!

De open dag wordt georganiseerd door de IND, het COA, DT&V en VWN. Een open dag biedt omwonenden en andere belangstellenden de gelegenheid asielzoekers te ontmoeten en kennis te maken met de medewerkers en hun werk.
Ook het onderwijs zal hun deuren openen!

Zaterdag 23 september van 12.00 tot 16.00 uur vindt de open dag plaats. In Weert is er plek voor niet alleen het verkrijgen van informatie over de organisaties, maar ook het in gesprek gaan met bewoners. Onder het genot van een hapje natuurlijk!

Zowel bezoekers met de auto ofwel de fiets zijn welkom via de ingang aan de Nelissenhofweg. Bezoekers te voet of met het OV zijn welkom aan de ingang aan de Kazernelaan.

Tijden: 
12:00 - 16:00 uur
Toegangsprijs: 
0
Adres: 
AZC Weert
COA
Kazernelaan 101
6006 SP Weert
Nederland
Telefoon: 
0887151550
E-mail: 
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
Maandelijks evenement. Volgende: zo. 24 sep. 2017 
Broekmolen

Deze onderslag watermolen uit 1738 met 3 koppels maalstenen heeft tot midden van de jaren 50 van de vorige eeuw dienst gedaan als graanmolen en is gelegen aan de Abeek  in een prachtig natuurgebied, Landgoed “De Broekmolen” aan de Grensweg 8 te Stramproy.

De afgelopen maanden is door enkele vrijwilligers deze molen opgeknapt en weer maalvaardig gemaakt. Zo is het dak waterdicht gemaakt en zijn de stropoppen gedeeltelijk vervangen, verder is er een start gemaakt met het restaureren van de steenkoppels en hun aandrijvingen. Van één koppel is de restauratie voltooid en ook zijn er in en om de molen verschillende kleine aanpassingen gedaan ten behoeven van de veiligheid van de bezoekers.

Nu kan er op de Broekmolen weer worden gemalen en bezoek worden ontvangen. Op de 2e woensdag en de 4e zondag van de maand is de molen te bezoeken tussen 11.00 en 16.00 uur en verder voor groepen op afspraak.

Uitgebreide informatie is te vinden op onze website www.broekmolen.nl. Ook is de restauratie te volgen via Facebook waar regelmatig foto updates worden geplaatst.

 

Tijden: 
11.00-16.00 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
Broekmolen
Grensweg 8
6039 RS Stramproy
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
zo. 24 sep. 2017 
Harmonie Sint Joseph Weert-Zuid

Op kermiszondag, 24 september, verzorgt Harmonie Sint Joseph Weert-Zuid een kermisconcert bij de SooS. Het concert zal een klein uur duren. Het wordt een gezellige start van een mooie kermisdag. De toegang is gratis, er wordt gezorgd voor koffie en vlaai en alle belangstellenden zijn van harte welkom!

Tijden: 
12.00-13.00 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
De SooS
Harmonie Sint Joseph Weert-Zuid
Markt 9
6001 EJ Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
ma. 25 sep. 2017 
Meditatie in Weert

Een gelukzalige reis

Hoewel boeddhisme een oude religie is die voor het eerst verscheen in het Oosten, zijn de oefeningen die door Boeddha werden onderwezen tijdloos en universeel toepasbaar. Tegenwoordig ontdekken veel mensen dat het boeddhisme antwoorden heeft op vragen en oplossingen voor problemen die nergens anders gevonden kunnen worden.

Boeddha onderwees methoden voor het geleidelijk overwinnen van geestestoestanden als boosheid, gehechtheid, jaloezie en onwetendheid en voor het ontwikkelen van positieve geestestoestanden als liefde, mededogen en wijsheid. Door deze methoden in praktijk te brengen zullen we blijvende vrede en geluk gaan ervaren. We zullen ontdekken dat de boeddhistische levenswijze van vrede, liefdevolle vriendelijkheid en wijsheid vandaag de dag net zo relevant is als in de tijd van Boeddha.

De lezingen worden gegeven door boeddhistische monnik Kelsang Chogdrub. Elke avond staat op zichzelf en aanmelden van tevoren is niet nodig.

 

 

Tijden: 
19.30 uur
Toegangsprijs: 
€ 8,00
Adres: 
Wijkgebouw Keenter Hart
Kadampa Meditatie Centrum Nederland
St.Jozefskerkplein 3
6006 ZH Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
Maandelijks evenement. Volgende: wo. 27 sep. 2017 
Sint Jansmolen Stramproy

Iedere 4e woensdag van de maand opent de Sint Jansmolen in Stramproy de poort. De molen draait bij voldoende wind en de molenaar zal graag zijn molen aan de bezoekers laten zien. 

Tijden: 
13.30 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
Sint Jansmolen
Molenweg 16
6039 ED Stramproy
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
wo. 27 sep. 2017 
beweegmakelaar, bewegen, preventie, valpreventie, Weert, Cesar therapie, veiligheid, 'T Kwintet, Boshoven, ouderen, thema avond

Woensdag 27 september van 19.00 tot 21.00 uur in ’t Kwintet

Vallen, het kan iedereen overkomen..
Maar hoe zorg je er nou voor dat de kans op vallen minder groot is?

Hoe eerder u de gevaren aanpakt, hoe sneller het risico op vallen afneemt.
Hoe kun je er preventief voor zorgen dat het risico om te vallen zo klein mogelijk is?
In beweging blijven is daarbij van groot belang. Daar zal Esther van den Bor, beweegmakelaar bij Punt Welzijn, u meer over vertellen.

De gevolgen van een valpartij kunnen  groot zijn, denk aan onzekerheid, minder durven te bewegen of zelfs in een sociaal isolement raken omdat ze de deur niet meer uit durven te gaan.
Hier zullen Marion van Deursen en Harriette Schrijen, oefentherapeuten Cesar van het Gezondheidscentrum aan de Maaseikerweg u meer over vertellen.
Het wordt een actieve avond waarbij we niet alleen vertellen over valpreventie maar we gaan dit gelijk toepassen.

Samen met u in beweging!!!
Komt u ook? Iedereen is welkom en neem gerust iemand mee

Aanmelden is wenselijk en kan via het inschrijfformulier in het buurtgebouw ’T Kwintet of via de bijgevoegde gegevens

Toegangsprijs: 
gratis
Adres: 
'T Kwintet Boshoven
gemeenschapshuis (Josefien Beerens)
Boshoverweg 57
6002 AM Weert
Nederland
Telefoon: 
0495532 878
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
do. 28 sep. 2017 

Positief opvoeden

Het CJG geeft regelmatig workshops vanuit de methodiek Positief Opvoeden (Triple P). De workshops duren 2 uur en zijn gratis toegankelijk. Zo houd je opvoeden leuk

Als kinderen een goed slaappatroon hebben, geniet het hele gezin hiervan. In deze workshop worden tips gegeven om je kind makkelijk naar bed te laten gaan, in bed te laten blijven, door te laten slapen en 's ochtend niet te vroeg uit bed te laten komen. Je krijgt ook informatie over oorzaken van slaapproblemen. Met deze tips en informatie maak je een persoonlijk plan om de problemen rond het naar bed gaan en/of het slapen aan te pakken

Gratis deelname. Aanmelden verplicht

info@cjgml.nl of www.cjgml.nl of 088-4388300                                                                  

Tijden: 
9.00-11.00 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Limburg
Vogelsbleek 10
6001BE Weert
Nederland
Telefoon: 
088-4388300
E-mail: 
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
do. 28 sep. 2017 

Zanggroep VOCUS is een gezellige groep dames, die in de eerste plaats samen zingen leuk vindt, maar ook regelmatig andere activiteiten onderneemt. Waar gezelligheid en muziek hand in hand gaan en nieuwe leden altijd welkom zijn! Wil je de sfeer komen proeven?  Dat kan op donderdag 28 september tijdens onze open repetitie van 20:00 - 22:00 in ons vaste oefenlokaal in 't RICK aan de Beekstraat in Weert. Je kunt gewoon binnen komen lopen, luisteren of meteen meezingen. In oktober 2016 hebben we zelf een huiskamerconcert georganiseerd in de het theatercafe de Huiskamer in Weert. In januari hebben we opgetreden in Paradiso in Amsterdam. Wil je er bij zijn? Kom dan donderdag 28 september a.s. naar het RICK! Van harte welkom!

Kijk voor meer informatie op onze website www.zanggroepvocus.nl of op facebookpagina www.facebook.com/vocusweert

 

 

Donderdag 28 september a.s. 20:00 - 22:00 in 't RICK

Tijden: 
20.00-22.00 uur
Adres: 
RICK
regionaal instituut cultuur-en kunsteducatie
Beekstaat 27
6001 GG Weert
Nederland
Telefoon: 
0595 5533954
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
vr. 29 sep. 2017 
Ouku al spelend bewegen

Wilt u meer gaan bewegen? Wilt u op een leuke, motiverende manier meer gaan bewegen? Kom dan bewegen door het spelen van spellen!

Spelletjes spelen? Ja, het kan echt. En, het is ook nog eens goed voor u! Onderzoek binnen het Woonzorgcentrum Hushoven heeft laten zien dat het spelenderwijs bewegen een zeer plezierige en motiverende manier van bewegen is. Daarnaast heeft het positieve effecten op uw mobiliteit. U hoeft zich helemaal niet in het zweet te sporten, deelnemers aan het onderzoek vonden de te leveren inspanningen licht tot matig.

Misschien wilt u liever bewegen om onder de mensen te komen. Ook dat kan! Het onderzoek heeft laten zien dat het spelen van de spellen de sociale participatie bevordert. Enkele voorbeelden van het onderzoek zijn het ontmoeten van nieuwe mensen, contacten leggen met anderen deelnemers en het aanmoedigen van anderen deelnemers.

Ouku al spelend bewegen, zoals deze manier van bewegen wordt genoemd, is opgezet door Ouku Consultancy. Het heeft als doel senioren meer aan het bewegen te krijgen en de sociale participatie te vergroten. Het is een laagdrempelige manier om in beweging te komen, geschikt voor bijna iedereen. Maar wij richten ons op de 55-plusser. Bent u al geïnteresseerd? Om u kennis te laten maken met deze nieuwe manier van bewegen bent u van harte welkom op één van onze twee open inloopmomenten bij Pius X-hof (Weert).

Bij voldoende aanmeldingen zal Ouku al spelend bewegen in november dit jaar starten.

Wij hopen u van harte welkom te mogen heten tijdens onze open inloopmomenten bij Pius X-hof.
Tot dan!

Tijden: 
09.00-12.00 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
Pius X-hof
Ouku Consultancy
Pius X-hof
6006 AZ Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
Maandelijks evenement. Volgende: vr. 29 sep. 2017 
Discozwemmen

Tussen 19.00 en 21.00 uur wordt het zwembad omgetoverd tot een waterdisco. Een DJ zorgt voor vlotte, moderne muziek en de discoverlichting maakt de sfeer compleet. Je kunt zelf ook de playlist beïnvloeden door verzoeknummers aan te vragen.

Tijden: 
19.00-21.00 uur
Toegangsprijs: 
5,30
Adres: 
Zwembad De IJzeren Man
Geurtsvenweg 1
6006 SN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495 584777
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
vr. 29 sep. 2017 
Irish Folk Night op 29 en 30 september in Tungelroy

Irish Folk Night in Tungelroy!

Op vrijdag 29 september en zaterdag 30 september zal Café-Zaal Kimpeveld te Tungelroy worden omgetoverd tot een heuse Ierse kroeg. De muziek tijdens deze avonden zal verzorgd worden door Fanfare Sint Jan uit Tungelroy en de band Riverflow! Natuurlijk zal ook het Guiness bier niet ontbreken. Het belooft een waar spektakel te worden dus zorg dat u er bij bent!

De Irish Folk Night is de derde muzikale happening van de succesvolle reeks “Dorp op de planken”. In 2015 is tijdens de eerste editie podium geboden aan muzikanten uit Tungelroy, waarbij ze in samenwerking met Fanfare St. Jan hun kwaliteiten konden demonstreren. In 2016 is dit concept gebruikt voor een zeer geslaagde editie “dorp op de planken Junior” waarbij de hele schooljeugd van basisschool Joannes deelnam!

In deze derde editie staat niet een bepaalde groep muzikanten maar de Ierse muziek centraal. De hele avond zal er Ierse muziek klinken, afwisselend door Fanfare St. Jan en de band Riverflow. Opzwepende meezingers zoals “I am in to folk” zullen zeker niet ontbreken! De avond vindt plaats in een pubsetting. Dit houdt in dat er maar een zeer beperkt aantal zitplaatsen is.

Aanvang van beide avonden is om 20:00 uur in Café-Zaal Kimpeveld (Barbaraplein 2) Tungelroy.

Kaarten zijn te verkrijgen voor €7,50 bij Café-Zaal Kimpeveld (Barbaraplein 2) Tungelroy, van Bun (Muntpassage 7) Weert en Benelux (Julianastraat 8) Stramproy.

Tijden: 
20.00 uur
Toegangsprijs: 
7.50
Adres: 
Café-Zaal Kimpeveld
Fanfare St Jan
Barbaraplein 2
6005SR Tungelroy
Nederland
Telefoon: 
+31650439978
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
za. 30 sep. 2017 
Ochtend van de poëzie - drs. Jan Hermans

De nieuwe gedichtenbundel 'Leven in Overvloed' van drs. Jan Hermans staat op de vooravond van presenteren (verwacht okt./nov. 2017). Tijdens deze 'ochtend van de poëzie' bent u de eerste welke deze prachtige gedichten uit hand van Jan persoonlijk te horen krijgt. Zorg dat je erbij bent!
Reserveren kan via: https://www.bullseyeshop.nl/a-49403051/bullseye-events/ochtend-van-de-po...

Hierbij alvast een voorproefje :
 

ontvangen

hoe kan ik ontvangen
waar ik al zo lang zo intens naar verlang?

Door naar binnen te gaan en mijn hart te openen
in liefdevolle aandacht voor het hier en nu
komt het wonder van het leven naar me toe

ik krijg ik wat ik nodig heb
om te kunnen zijn
wie ik ben

ik ontvang mezelf
méér  dan ik me maak –

hoe kan ik ontvangen
waar ik al zo lang zo intens naar verlang?

door naar buiten te gaan
me te laten leiden naar een nieuw begin
ik kan de ander geven wat die nodig heeft

zij kan zijn wie zij is
hij kan zijn wie hij is

we ontvangen  elkaar
meer en meer –

we geven ons aan elkaar
telkens weer –

liefde heelt
 

Wanneer:zaterdag 30 september 2017

Tijd:10:00 - 12:30 uur

Wie:drs. Jan Hermans

Waar:Bullseye Publishing, Maaspoort 24 Weert

Investering:€ 7,50  p.p. incl. koffie / thee

Reserveren via : https://www.bullseyeshop.nl/a-49403051/bullseye-events/ochtend-van-de-po...

Toegangsprijs: 
7,50
Adres: 
Bullseye Publishing Uitgevers
Maaspoort 24
6001BP Weert
Nederland
Telefoon: 
0495769055
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
Maandelijks evenement. Volgende: zo. 1 okt. 2017 
IJzeren Man Volksloop

De IJzeren Man Volksloop is een begrip in Weert en omstreken. Elke eerste zondag van de maand om 10.00 uur. Feestdag of geen feestdag, de IJzeren Man Volksloop gaat altijd door. 

De te lopen afstanden zijn; voor de jeugd t/m 12 jaar 1.2 en 2.4 en voor iedereen 3.5, 7, 10.5, 14 en 17.5 km. Inschrijven kan vanaf 8.45 uur in zaal Dennenoord, Voorhoeveweg 2 te Weert gelegen aan de IJzeren Man. Inschrijfgeld €2,- voor 1.2 en 2.4 km; €2,50 overige afstanden. Gezinnen betalen €6,-.

Bij eerste deelname is het eenmalig kopen van een voetchip verplicht ad €2,- t.b.v. de elektronische tijdregistratie. De start van alle afstanden is om 10.00 uur. Voor uitgebreide info zie www.avweert.nl. 

Er worden elke maand vlaaien en enkele waardebonnen verloot, en vooral de jeugd maakt grote kans om enkele leuke prijsjes te bemachtigen. Ook voor 2016 geldt; de trouwe lopers die 8x of meer aan de start verschijnen, doen mee aan de verloting van een prachtige prijs.

 

 

Tijden: 
10.00 uur
Toegangsprijs: 
2,50 / t/m 12 jaar € 2,- (+ aanschafkosten chip éénmalig € 2,-)
Adres: 
Café Zaal Dennenoord
IJzeren Man Volksloop
Voorhoeveweg 2
6006 SV Weert
Nederland
Telefoon: 
0495 521230
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
zo. 1 okt. 2017 

Er zijn 2 fietsroutes uitgezet van 15 en van 25 km. Beide starten bij de Beach Club De IJzeren Man. De hapjestocht is van 10.00-17.00 uur en je kunt starten tussen 10.00-13.00 uur op zondag 1 oktober. Naast de Beachclub zijn de deelnemende horecazaken de Weerterbergen, Dennenoord, Crossmoor en Schuttershoeve. Bij iedere zaak wordt je een heerlijk hapje geserveerd passend bij het seizoen. Deelname is slechts € 10,-- p.p. en u kunt zich nu al inschrijven  via www.ijzerenmanweert.nl/blz/herfst-hapjes-tocht.html. Het is alleen via voorinschrijving en vol is vol dus wacht niet te lang!

Tijden: 
10.00-17.00 uur
Adres: 
Beach Club IJzeren Man
Geurtsvenweg 1
6006 SN Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
zo. 1 okt. 2017 

Stichting Kunstcentrum Weert IJzerenmanweg 15 6006 TA Weert 0495 530389 of 0495 533988 PERSBERICHT (voor week 39) Schilderijen en collages van Angeline Maas in Kunstcentrum Weert Uitkijkend over de velden richting België, werkt Angeline (Weert 1976) in haar atelier in fabrieksdorp Budel Dorplein aan haar schilderijen en collages. Het rauwe van het fabrieksdorp, de smeltkroes van culturen en het contrast van het industriële met de prachtige natuur waarin het dorp zich bevindt is een grote inspiratiebron voor haar werk. In 2013 schreef ze het boek La Place Dor over het dorp. Haar huidige werk gaat over mensen, en de wereld die zij om zich heen creëren. Hun eigen wereld, soms zelfs denkbeeldig en niet altijd tastbaar. Vaak spelen kinderen de hoofdrol. De expositie op zondag 1 oktober in het gebouw van het Kunstcentrum, IJzerenmanweg 15 (bij De Lichtenberg) is open van 11 -17 uur. De kunstenaar is aanwezig en de toegang is gratis. www.kunstcentrumweert.nl www.angelinemaas.nl

Tijden: 
11.00-17.00 uur
Toegangsprijs: 
geen
Adres: 
jack vreeke
stichting kunstcentrum weert
IJzerenmanweg 15
6006 TE weert
Nederland
Telefoon: 
0495 533988
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
zo. 1 okt. 2017 
rommelmarkt, vlooienmarkt, scouting, strumoldus, rumoldus

Op zondag 1 oktober 2017 houdt Scouting St. Rumoldus een Rommelmarkt in en rond de blokhut aan de Nieuwstraat 90 in de wijk Fatima.
Deze rommelmarkt heeft een groot aanbod van speelgoed, boeken, huishoudelijke artikelen, tv’s, radio’s, glaswerk en nog veel meer. Om 12.00 uur is er een veiling.
Elk jaar is ons aanbod compleet nieuw en compleet anders, niets wordt bewaard van voorgaande jaren.
Om 11.00 uur gaan de deuren open tot 14.30 uur is iedereen welkom om rond te snuffelen. Entree € 1,50 per persoon. Rond de blokhut is het parkeren gratis.

Tijden: 
11.00-14.30 uur
Toegangsprijs: 
1,50
Adres: 
Sabrina Kampers
Scouting St. Rumoldus
Nieuwstraat 90
6001 TZ Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-631640
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
ma. 2 okt. 2017 

In het najaar starten we met dansen en bewegen op muziek. Op muziek uit alle windstreken en van de jaren 60 tot nu gaan we lekker bewegen. We werken in de les aan souplesse en ontspanning door inspanning. We gaan geen dansjes instuderen maar puur met het eigen lichaam aan de slag om zo fitter en ontspannen naar huis te gaan. Dansen en bewegen op muziek is voor iedereen. Je hoeft niet speciaal muzikaal of lenig te zijn. Ook is het niet nodig om al te kunnen dansen.

Dansen en bewegen op muziek wordt verzorgd door Yvonne Meulen. Zij heeft al meer dan 25 jaar een eigen dansschool in Weert en geeft les aan vrouwen van alle leeftijden. Yvonne is zelf 55+ en haar passie is om vrouwen in beweging te krijgen zodat ze (weer) lekker in hun vel zitten.

Tip: Doe makkelijk zittende kleding aan.

 

Tijden: 
13.30 uur
Toegangsprijs: 
€ 51,00 (voor 6 lessen)
Adres: 
BeekCwartier
Punt Welzijn
Beekstraat 54
6001 GJ Weert
Nederland
Telefoon: 
`0495-697900
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
ma. 2 okt. 2017 

Het woord mandala komt uit het klassieke Sanskriet en betekent cirkel. Een cirkel is een oervorm en heeft geen begin en geen eind. Hij is oneindig. Zo zijn ook de mogelijkheden in het tekenen van een mandala oneindig. Door het tekenen van een mandala kom je in contact met je creativiteit en daardoor in ontspanning en rust.

In het BeekCwartier wordt een kennismakings-workshop Mandala tekenen gegeven. Deze workshop wordt gegeven door Annelien van Hoef-Timmermans die sinds 2011 mandala cursussen en workshops geeft. 

Meer informatie over mandala tekenen kunt u vinden op de website van
Annelien van Hoef-Timmermans, www.nuleven.com.

Enige vorm van tekenervaring, voor het volgen van deze workshop, is niet nodig.

Tijden: 
14.00 uur
Toegangsprijs: 
€ 8,50 (inclusief materialen)
Adres: 
BeekCwartier
Punt Welzijn
Beekstraat 54
6001 GJ Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-697900
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
Wekelijks evenement. Volgende: ma. 2 okt. 2017 
Wekelijks Kienen op Maandag

Elke maandag* wordt gezellig gekiend in Buurtcentrum Moesel van 20.00 tot +/- 22.45 uur. 18 kienronden met jackpot en 4 pauzeronden. Prijzen op 1, 2 en 3 rijtjes. V.V. De Verkusköp en Harmonie St. Joseph Weert-Zuid nodigen u van harte uit om mee te komen kienen. Zaal open vanaf 19.00 uur.

* Niet op 2e Kerstdag, 30 januari, 20 februari, Carnavalsmaandag, Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Kermismaandag

 

Tijden: 
20.00-22.45 uur
Adres: 
Buurtcentrum Moesel
Christinelaan 25
6006 CJ Weert
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
di. 3 okt. 2017 

Rikken is een Brabants en Limburgs kaartspel dat ook in België gespeeld wordt. Het wordt met 4 personen gespeeld. Men kan zeggen dat het spel verwant is met klaverjassen of zelfs met bridge, maar de van plaats tot plaats verschillende spelregels maken het toch wel tot een erg afwijkend kaartspel.

In het najaar is er de mogelijkheid om in het BeekCwartier een cursus te volgen om je de spelregels eigen te maken.

 

Tijden: 
14.00 uur
Toegangsprijs: 
€ 25,00
Adres: 
BeekCwartier
Punt Welzijn
Beekstraat 54
6001 GJ Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-697900
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
di. 3 okt. 2017 

Wil je kennismaken met fondsenwerving, ben je voornemens om aan de slag te gaan met fondswerving, of heb je ooit een afwijzing ontvangen op een aanvraag? Dan ben je in deze workshop aan het goede adres. Deze workshop wordt aangeboden door het Vrijwilligerscollege van Punt Welzijn en het Samenfonds0495.

Doel van de workshop is om vrijwilligersorganisaties te informeren over de mogelijkheden die er zijn met betrekking tot fondsenwerving, in het bijzonder de mogelijkheden via het Samenfonds0495. Aan de hand van voorbeelden worden tips en trics om een goed plan te schrijven doorlopen. Ook kijken we nader naar de criteria. En doorlopen we de hele procedure. Bij het Samenfonds0495 zijn de begrippen ‘wederkerigheid’ en ‘tegenprestatie’ belangrijk. Met name speelt hierbij de vraag of je als organisatie iets extra’s in huis hebt om op jouw beurt ook weer andere organisaties te helpen. Dan wordt 1 en 1 ineens 3. Wendy van Someren, coördinator van het Samenfonds0495zal bij dit punt extra stil staan en uitleg geven. Ook vertellen vrijwilligers van het Luuëkerpârk in Weert over de manier waarop zij met het opzetten van hun park met fondsenwerving bezig zijn geweest.

Het Samenfonds0495 streeft ernaar mensen bij elkaar te brengen en zet zich in voor een sterkere gemeenschap. De stichting steunt sociale initiatieven rond diverse thema's, zoals mensen in kwetsbare situaties, cultuur, zorg, welzijn, sport & bewegen.

Graag aanmelden via de agenda op www.goedbezigweert.nu of door een mail te sturen naar goedbezigweert@gmail.com o.v.v. de naam van de workshop, uw naam, naam van uw vrijwilligersorganisatie en telefoonnummer.

Tijden: 
19.00-21.00 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
Keenter Hart
Vrijwilligerscollege Weert
Sint Jozefskerkplein 3
6006 ZH Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-697900
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
Maandelijks evenement. Volgende: wo. 4 okt. 2017 
Sint Annamolen

De uit 1875 daterende Sint Annamolen aan de rand van Tungelroy bij Weert zet iedere 1e woensdagmiddag van de maand de poort open voor bezoekers. De molenaar vindt het erg leuk wanneer u op bezoek komt en interesse toont voor de molen.

Tijden: 
13.30 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
Sint Annamolen Tungelroy
Tungeler Dorpstraat 75
6005 RH Tungelroy
Nederland
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
do. 5 okt. 2017 

Twan Huys is presentator van Nieuwsuur en presentator van het tv-programma College Tour. Eerder was hij oorlogsverslaggever en correspondent in de Verenigde Staten.

Twan Huys is donderdagavond 5 oktober van 19.00 tot 20.30 uur te gast bij Bibliocenter in de bibliotheek Weert. Het onderwerp waarover hij spreekt De jacht op geluk in het Amerika van Donald Trump,  is gelinkt aan de actualiteit van de Verenigde Staten en de recente ontwikkelingen.  In zijn voordracht verweeft hij het thema “Geluk” en sluit zo aan bij het thema van de Maand van de Geschiedenis.

Toegang € 10,- leden en € 15,- niet-leden. Kaartjes zijn te koop via www.bibliocenter.nl Het adres van de bibliotheek: Wilhelminasingel 250, 6001 GV Weert.

 

In het boek Over geluk (2010), treedt Huys in de voetsporen van de ongelukkigste man op aarde op zoek naar het antwoord Wat is geluk. Daarin schrijft hij: “Amerikanen vinden gewoon dat ze recht hebben op geluk.”

Veelzijdige ervaring

Huys is geboren in Horst-Sevenum en studeerde journalistiek in Tilburg. Hij heeft tien jaar verslag gedaan vanuit oorlogsgebieden. Daarna was hij zeven jaar correspondent in de Verenigde Staten. Hij was reporter bij de presidentsverkiezingen en de aanslagen in Washington en New York. Hij is ook de maker van internationaal uitgezonden documentaires. In 2011 kreeg hij de Sonja Barend Award voor het beste televisie-interview.

Huys maakt niet alleen spraakmakende televisie, hij is ook auteur van spraakmakende boeken.

Zijn boeken: De Clintons, 2016 - Dertien meesters en één crimineel, 2013 - Over geluk, 2010 -  Meesters, 2010 -  Ik ben een New Yorker, 2006

Tijden: 
19.00 uur
Toegangsprijs: 
10,00 leden, 15,00 niet-leden
Adres: 
Bibliocenter Weert
Bibliocenter
Wilhelminasingel 250
6001 GV Weert
Nederland
Telefoon: 
088-2432000
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
do. 5 okt. 2017 

Graag nodigen we je uit voor een informatieve en leuke avond!
Op 5 oktober 2017 van 19.30 - 21.30 uur

In de puberteit komen onze kinderen in aanraking met roken, alcohol, drugs en met alles rondom internet. Hoe ze daar mee omgaan, hangt vaak samen met wat ‘de groep’ ervan vindt.

Veel ouders en opvoeders vragen zich af welke grenzen ze moeten stellen en hoe andere ouders hiermee omgaan. Wanneer is het gedrag onschuldig en wanneer spreken we al van gewoonte? De gevolgen zijn verstrekkend: psychische vermoeidheid, achteruitgang van schoolprestaties, eenzaamheid en ruzies binnen het gezin. En dan komt daar de schade aan de hersenen nog bij.
Je krijg deze avond tips en handvatten. Er is voldoende ruimte voor vragen en interactie.

Gastspreker:

Stichting Be Aware geeft deze avond informatie over ‘normale’ gewoonten en zorgelijke gewoonten: hoe herken je het en wat kan je als ouder doen om het te voorkomen. Handvatten en gesprekstips worden in een interactief programma verwerkt. (www.stichting-be-aware.nl )

Aanmelden:    www.cjgml.nl of info@cjgml.nl

 

 

Tijden: 
19.30-21.30 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Adres: 
VMBO Het Kwadrant
Thornstraat 7
6004JP Weert
Nederland
Telefoon: 
088-4388300
E-mail: 
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
do. 5 okt. 2017 

Tot Erik Brey, Alfred van den Heuvel en Frans Mulder nét iets te vaak te horen kregen: “Waarom doen jullie het niet nog ‘es? Het publiek wil lachen, wil mooie liedjes, vertrouwde namen en gezichten, kortom: wil Purper.” Toen begon het ook bij hen weer te ‘kriebelen’. Wat zou er gebeuren als ze nog één keer…? De tijd zal het leren, want… ze komen terug! Kort en hevig, net als de seizoenen. Met een splinternieuw programma samen met het jonge talent Diederick Ensink. Uiteraard zullen een paar ‘gouwe ouwe’ niet ontbreken. En dat alles gebracht door vier heren in rok. Dat wordt feest!

Tijden: 
20:15 uur
Toegangsprijs: 
29,50 incl. theaterdrankje
Adres: 
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht
Icoontje voor een agenda.
vr. 6 okt. 2017 

Grote kinderkledingbeurs

Op deze beurs wordt niet alleen najaars- en winterkinderkleding verkocht, maar ook speelgoed en spullen van de babyuitzet. Er wordt kleding aangeboden van de maten 50/56 t/m maat 176. Alles is overzichtelijk gerangschikt op maat en soort. We hebben weer een groot aantal deelnemers, voor u dus zeker de moeite waard om te komen kijken.

 

 

Tijden: 
18.30-20.30 uur
Toegangsprijs: 
gratis
Adres: 
Gemeenschapscentrum "de Zaal
Kinderbeurs
Mariastraat 1
6039 aw Stramproy
Nederland
Telefoon: 
0495563867
Geannuleerd: 
Is niet geannuleerd
Uitverkocht: 
Is niet uitverkocht

Meer evenementen

Deel deze pagina

+1

Zoeken

 Deze zoekmachine maakt gebruik van Javascript. Uw browser ondersteunt dit niet, of javascript staat uitgeschakeld.

Cookie Policy

Deze site gebruikt 'cookies'.
Strikt noodzakelijke cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk en worden gebruikt om de website goed te laten functioneren. Voorbeelden zijn cookies voor de zoekmachine of een inlog-scherm voor redacteuren van de website.
Cookies voor extra functionaliteit
Deze cookies worden gebruikt bij extra functionaliteit. Bijvoorbeeld voor het afspelen van videofilmpjes (Youtube), het tonen van Twitter-berichten.
Analytische cookies
Deze cookies worden gebruikt om anoniem statistische gegevens over het gebruik van de site te kunnen meten. Bijvoorbeeld welke pagina's er worden bekeken. Deze gegevens worden gebruikt om de site verder te verbeteren.
Meer info / uitzetten