Sfeerbeeld uit de gemeente Weert.
Sfeerbeeld uit de gemeente Weert.
Lees voor ?

Vooraankondiging

Opgelet! Het is op dit moment niet mogelijk om een vooraankondiging in te dienen voor je evenement. Lees hieronder meer informatie over wat je nu kunt doen.

Wil je een evenement organiseren in de periode vóór 1 april 2025?

Als je geen vooraankondiging vóór afgelopen 15 september hebt ingediend, kun je meteen een aanvraag evenementenvergunning indienen. Indien je evenement meldingsplichtig is, dan kun je een melding doen.

Opgelet! Als je de aanvraag evenementenvergunning indient voordat de evenementenkalender is vastgesteld, dan wordt je aanvraag aangemerkt als vooraankondiging en aangehouden totdat de evenementenkalender is vastgesteld.

Op basis van de aanvraag evenementenvergunning wordt bepaald of sprake is van een categorie A-, B- of C-evenement. Het type categorie heeft gevolgen voor de datum waarop je de aanvraag evenementenvergunning uiterlijk moet indienen:

  • minimaal 8 weken voor aanvang van een evenement uit categorie A;
  • minimaal 14 weken voor aanvang van een evenement uit categorie B;
  • minimaal 26 weken voor aanvang van een evenement uit categorie C.

De aanvraag wordt ter toetsing aan de openbare orde en veiligheidsdiensten voorgelegd. Als het evenement na toetsing niet alsnog op de evenementenkalender wordt geplaatst, zal ook de vergunning worden geweigerd.

Wil je een evenement organiseren in de periode 1 april 2025 tot 1 april 2026?

We vragen je alleen een vooraankondiging in te dienen als je evenement vergunningplichtig is. We raden je ook aan een vooraankondiging te doen wanneer je een meldingsplichtig evenement wilt organiseren op een aangewezen buitenlocatie.

Vanaf 1 juli aanstaande kun je een vooraankondiging indienen voor evenementen die binnen de periode 1 april 2025 tot 1 april 2026 vallen.

Wil je op de hoogte blijven?

Stuur dan een e-mail met je e-mailadres naar evenementen@weert.nl. Je ontvangt dan in juni een e-mail met een herinnering dat je je vooraankondiging vanaf 1 juli kunt doen.

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Op de pagina 'Evenementen' vind je regels, tips en handige links voor een goede organisatie. Je kunt er ook de evenementenchecker vinden, zodat je zeker weet dat je kunt volstaan met een melding of dat je een evenementenvergunning dient aan te vragen.
Verder kun je contact opnemen met het Team APV/Bijzondere Wetten, voor de contactgegevens en openingstijden zie de pagina 'Contact' of stel je vraag per mail via evenementen@weert.nl

Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten