Keent - Moesel

De gebiedsvisie Keent en Moesel is op 3 februari door de gemeenteraad vastgesteld.

Werken aan de toekomst van de wijken Keent en Moesel!

Met de gebiedsvisie als uitgangspunt kunnen we nu samen verder. Want samen zorgen we er voor dat Keent en Moesel aantrekkelijke woonwijken zijn en blijven, voor nu en klaar voor de komende generaties. Dit geldt niet alleen voor fysieke zaken als huizen, gebouwen, straten, pleintjes en riolering. We werken ook samen op het gebied van sociale contacten, veiligheid en fijn samenleven.

De gebiedsvisie

Ruim 30% van de inwoners van Keent en Moesel heeft door antwoord te geven op vragen (enquête of huisbezoek) een belangrijke bijdrage geleverd aan deze gebiedsvisie.  Dank jullie wel daarvoor!

De samenvatting van de bewonersonderzoeken lees je hier:

Infographic van het onderzoek.

Samenvatting bewonersonderzoeken, 
Klik voor een grotere versie of download de afbeelding.

We zetten de volgende stap

We starten nu met de eerste fase volgens de planning. Het gaat hierbij om het uitwerken van de plannen voor de maatschappelijke voorziening Moesel (locatie Microhal),  de nieuwbouwplannen op de locatie Zevensprong en op de locatie JOB / Johan Willem Frisolaan. Ook gaan we aan de slag met het uitwerken van de plannen voor de appartementen aan de Sint Jozefslaan (Wonen Limburg – oneven huisnummers). Bewoners en direct omwonenden ontvangen in april hierover meer informatie.
Bekijk deze documenten (pdf) voor meer informatie:

Gebiedsvisie fase 0

Gebiedsvisie Parallelfase 

Heeft u tips of ideeën?

U als wijkbewoner heeft misschien goede ideeën over hoe u het liefst op de hoogte wordt gehouden over de plannen. Of wilt u bij de communicatie helpen? Laat het ons weten per mail, telefoon, via website of Hoplr. We komen graag in contact met u. 

Blijf op de hoogte!

We houden u op de hoogte via deze site, maar ook via andere kanalen. We zetten meerdere middelen in om u te bereiken, want we willen graag met u in contact én gesprek blijven.

Buurtapp Hoplr

Inwoners van Keent en Moesel kunnen bijvoorbeeld via een digitaal buurtnetwerk (genaamd Hoplr) in gesprek met buren, gemeente en Wonen Limburg over de resultaten van het onderzoek, de gebiedsvisie en de verdere plannen in de wijk. Hoplr is een gratis en reclamevrij netwerk waar buren gemakkelijk berichten kunnen plaatsen en met elkaar in gesprek kunnen gaan. De gemeente en Wonen Limburg gebruiken het platform om berichten te plaatsen over de ontwikkelingen in Keent en Moesel, bijvoorbeeld over wegafzettingen en onderhoud aan groen. Maar ook om de buurt mee te laten denken over nieuwe initiatieven en samen te werken.

Hoe schrijft u zich in voor Hoplr?

Inwoners van Keent en Moesel hebben een brief ontvangen met daarin een buurtcode. Download de mobiele app via de Google Play Store  of Apple App Store) of surf naar www.hoplr.nl en vul uw adres en de ontvangen buurtcode in. Geen brief ontvangen of de brief kwijtgeraakt? Geen probleem! Je kan ook zonder code registreren. Dan kies je tijdens het inschrijvingsproces voor 'Ik heb geen brief met code ontvangen'.
Op de website van Hoplr leest u alles over het installeren van en registreren voor Hoplr.

Vragen?

Heeft u vragen? Dat kan per mail (keentmoesel@wonenlimburg.nl,  telefoon (gemeente Weert (0495) 575 000, Wonen Limburg (088) 3850 800) of via Hoplr. We beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk.

Hierboven wordt een Vimeo-video getoond. U kunt deze video ook via de website van Vimeo bekijken.